Witte kleurlenzen voor Halloween!

Het is een must voor in je special effects make-up collectie, maar ook ideaal voor de opkomende Halloween feestjes, namelijk gekleurde contactlenzen! Zelf draag ik ze het liefst de hele dag, wat Hopsin doet, namelijk de witte kleurlenzen. Ze zijn mysterieus, beetje eng, maar kunnen SFX looks een tandje erger maken!

Witte kleurlenzen

Witte kleurlenzen

Witte kleurlenzen

De witte contactlenzen worden geleverd in een kartonnen verpakking met daarop de informatie, waaronder welke lens rechts is en hoe lang je ze kunt bewaren. De lenzen bevinden zich echter in de glazen potjes gevuld met een conserveringsmiddel en zijn extra geseald. Pas op, de dop waarop gegevens staan genoteerd, namelijk de houdbaarheidsdatum zonder dat je ze hebt geopend, sterkte, etc. daaronder bevindt zich een metalen seal. Hieraan kun je je gemeen snijden, wees voorzichtig met openmaken!

Witte kleurlenzen

Hoe krijg je lenzen in?
Het is moeilijk in het begin, voordat je in de make-up gaat, oefen het een aantal dagen van te voren, zodat je je eigen draai erin vindt. Zelf trek ik met mijn linkerwijsvinger mijn waterlijn aan de onderkant naar beneden door de vinger daaronder neer te leggen, met mijn rechterringvinger leg ik de lens op mijn oogbal en sluit mijn oog om deze vervolgens op zijn plek te knipperen. Ja, dit kan minuten duren, maar de ene keer zitten ze meteen goed, de andere keer is het een pain in the ass.

Witte kleurlenzen

Hoe verwijder je contactlenzen?
Dat is het makkelijkst van allemaal, namelijk met je linkerwijsvinger – ligt er ook maar net aan wat je prettiger vindt werken, je kunt dit ook omdraaien door bijvoorbeeld het met rechts te doen – je waterlijn naar beneden trekken, het ooglid aan de onderkant zeg maar, rechterwijs- en ringvinger pakken beide de lens en zo kun je deze eruit halen. Zijn je ogen te droog? Maak dan gebruik van oogdruppels.

Witte kleurlenzen

Witte kleurlenzen

Witte kleurlenzen

Het is van belang dat je ook je kleurlenzen uren van te voren laat weken voordat je ze in doet, hierdoor worden ze zachter en zit het comfortabeler. Houd minimaal drie uur aan, zodat je zeker goed zit. Dat geldt ook voor het dragen van de lenzen, doe dit niet langer dan acht uur én ga er niet mee slapen. De witte contactlenzen zijn drie maanden houdbaar, na de houdbaarheidsdatum wordt aangeraden om ze weg te gooien.

Witte kleurlenzen

Witte kleurlenzen

De ene keer verschijnen ze in mijn make-up looks voor overdag of een feestje voor in de nacht, maar grotendeels in mijn special effect looks, omdat ze vooral daar tot hun recht komen. Het is ook gaaf om eentje in te doen voor een extravagant effect, het is maar net hoe je pet staat!

De witte contactlenzen zijn verkrijgbaar bij Vegaoo.nl voor €14,99.

Heb jij witte contactlenzen?


3 Comments

 • Lidia

  05/10/2017

  Mooi gedaan foto drie.
  Had niet gedacht dat jij dat was.

  Reply
 • Jessica J.

  05/10/2017

  Ik vind zulke special effects-lenzen zo ontzettend vet, maar helaas draag ik sowieso al lenzen. Met m’n bril eroverheen is het effect vast heel wat minder!

  Reply
 • Pingback: Halloween overzicht 2017! – BEAUTY KONING

Geef een reactie