Voldemort Meets Cynthia!

Al eerder hoorde ik iemand in mijn oor fluisteren wat leek op gesis van een slang, maarja, soms bevind ik mij ook weleens onder de verkeerde mensen, waardoor het net lijkt alsof ik in een slangenkuil zit. The shade.. de schaduw komt pas écht, zodra de Dark Lord een entree maakt oftewel Hij-die-niet-genoemd-mag-worden, beter bekend als Voldemort Meets Cynthia!

Voldemort make-up

Van de zelfgemaakte bald cap die ik vastlijmde met ProsAide stapte ik over naar mijn zelfgemaakte prothese voor zijn unieke gelaatsvormen, namelijk de aparte neus en de diepliggende ogen. Zowel de lijnen langs zijn neus, de frons in zijn gezicht als het wenkbrauwbot liet ik terugkomen, maar voordat ik deze aanbracht werkte ik mijn wenkbrauwen op de achtergrond, zodat ik deze niet eraf zou trekken bij het verwijderen van mijn prothese.

Voldemort make-up

Voldemort make-up

Hiervoor heb ik enkele avonden gesculpt, wat dagen een gips mold gemaakt, vervolges gegoten om het te laten uitharden, zodat ik daarin de gelatine prothese kon maken die ik ook opnieuw liet verdrinken in ProsAide en erop kon plakken. Omdat ik er niet zeker van was of de gelatine het make-up product zou pakken voor zijn huidkleur, besloot ik als eerst een witte basis aan te brengen met de Mehron Makeup Paradise AQ in White.

Voldemort make-up

Voldemort make-up

Vanwege de blauwe ondertoon in zijn huidteint mengde ik wat van de wit met de blauw van Grimas voor een vrij donkere tint. Ondertussen liet ik dit drogen, bracht een royale laag aan talkpoeder aan om vervolgens de boel weer op te lichten + egaler te maken met de witte schmink en een foundation spons. Ondertussen vulde ik mijn nieuwe neusgaten op met wat zwarte schmink van Mehron.

Voldemort make-up

Dankzij de donkerblauwe schmink heb je dat bepaalde lijnen, rimpels en plooien zijn voorzien van meer diepte, maar met een donkere teal kleur uit de 88 Matte Palette gaf ik ze meer kracht, alhoewel ik wat extra uit de Morphe Brushes 35B Palette pakte voor de ultieme donkere marineblauw. Dat gold trouwens voor mijn oogkassen, mijn slapen, jukbeenderen en rondom mijn neusplooien.

Voldemort make-up

Voldemort make-up

Achterop zijn hoofd heeft Voldemort meer diepgang, waardoor ik roze, blauw en paars uit de 35B Palette mengde voor wat kleur, depte dit eroverheen en bracht enkele aderen erin terug door de blauwe mix te gebruiken die ik in het begin had gemaakt. Onder zijn ogen is het mysterieus, aangezien zijn blik leeg is, maar zijn ogen vrij triest lijken. Vandaar dat ik met witte schmink de boel ophelderde, de kleur wat naar onder liet uitlopen en vervolgens een zachtroze oogschaduw eroverheen depte.

Voldemort make-up

Trouwens, de zoetsappige roze kleur haalde ik ook terug op de wangen, aangezien hij een lichte blos heeft. Ja, hij mag wel zo kwaadaardig zijn, maar hij draagt gewoon blush. Een overhemd gecombineerd met een zwarte blazer en voordat je het weet ontvang je een uitnodiging om Zweinstijn een bezoekje te brengen!

Het idee had ik al jaren, maar kwam helemaal tot leven toen ik bij de Harry Potter expositie was geweest in Utrecht met Naab. Hierdoor kon ik mijn Voldemort make-up nog meer uitwerken, bepaalde aspecten van hem terughalen in de Halloween look, inclusief de foodies die wij toentertijd hadden aangeschaft!

Ben jij bij de Harry Potter expo geweest?

EDIT: De foto’s zijn bewerkt, omdat mijn kop teveel licht ving.

5 Comments

Geef een reactie