FOTOTUTORIAL: Hoe zelf pus maken!

Hoe maak je een special effects look compleet? Inderdaad, door liters bloed toe te voegen, maar hoe zit het met de looks die dat niet hebben? Denk dan aan kleurlenzen, maar voor de ranzige, ontstoken wonden zit je goed met zelfgemaakt pus! Maar hoe maak je nou zelf pus? Gewoon met huis-tuin-en-keuken-middelen!

hoe zelf pus maken

Voor één van mijn looks had ik pus nodig, natuurlijk kun je het komen, aangezien je ook kots kunt aanmaken met zakjes, maar je Koning besloot het zelf te fiksen met bloem, water en oogchaduws!

hoe zelf pus maken

Wat heb je nodig voor het maken van pus?
– Een kopje om in te mengen
– Bloem
– Water
– Lepel om het mee af te meten
– Roerstokje of maak gebruik van de lepel
– Oogschaduws in geel + groen

hoe zelf pus maken
Voeg twee eetlepels bloem toe aan je mengkom.

hoe zelf pus maken

Voeg daar twee eetlepels water aan toe.

hoe zelf pus maken

Meng de substantie totdat je geen klonten meer hebt. Heb je liever er wel brokken in? Roer dan totdat het grotendeels samenhangt.

hoe zelf pus maken

hoe zelf pus maken

hoe zelf pus maken

Dit is het eindresultaat, een glad papje wat lijkt op stevig behanglijm, maar nog wel met de juiste flexibiliteit, waardoor het nog wat kan gaan lopen voor het natuurlijke pus effect.

hoe zelf pus maken

hoe zelf pus maken

hoe zelf pus maken

Het is vrij bleek van kleur, vandaar dat ik er pigmenten aan toe voeg om de tot de juiste toon te komen. Dit is Yellow Gold van NYX en een onbekende groene kleur in mijn collectie. Ja, het zijn shimmers, wat ik niet erg vind, maar je kunt ook voor matte tinten gaan.

hoe zelf pus maken

hoe zelf pus maken

Blijf zoveel kleur toevoegen net zoals totdat jij tevreden bent, maar maak in de tussentijd swatches. Hierdoor kun je de batches met elkaar vergelijken. De bovenste is zonder pigment, de tweede is een tikkeltje te bleek en nummer drie, de onderste swatch is perfect en ook de uiteindelijke kleur!

hoe zelf pus maken

Je kunt het niet bewaren, want het gaat rotten, aangezien er water bij zit, maar ook de bloem gaat beschimmelen. Het stinkt jongens, niet proberen, haha! Zodra je het hebt aangebracht kan het na verloop van tijd gaan indrogen, aangezien het wordt opgewarmd door je eigen lichaamstemperatuur.

hoe zelf pus maken

Het is mijn eigen recept, maak je hier gebruik van, geef mij wel de credits, dat is wel zo netjes. Zelf heb ik het al meerdere keren gebruik in looks, merkte ook op dat het eenvoudig mengt met bloed voor een natuurlijk resultaat. Ging het te snel voor je? Geen zorgen, er staat ook een volledige tutorial hiervan op YouTube!

Heb jij weleens zelf pus gemaakt?


2 Comments

 • Mariekke

  08/10/2017

  Yes, dit kan ik zeker gebruiken met Halloween.
  Dit heb je altijd in huis en ik ben blij met de uitleg en de vele foto’s.
  Dankjewel :-)))))

  Reply
 • Irma

  09/10/2017

  ieeh dat ziet vies uit! Maar dat is ook de bedoeling natuurlijk ;)

  Reply

Geef een reactie