Mijn make-up fouten in het begin.. #1

We hebben allemaal weleens dat we de plank volledig misslaan. O, jij heb dat niet? Dan leef je niet. I call bullshit! Of je hebt het niet door, ik was er namelijk zo één. Pas toen de foto’s verschenen wist ik dat er iets mis was, haha! We gaan terug naar het begin, de periode voor mijn blog en alle fouten die ik beging in de eerste periode van make-up!

make-up fouten

1. Bronzer, het was uniek, maar het was ook écht mijn ding en kocht meerdere pakken bij de HEMA! Altijd als ik vertelde dat ik advocate wilde worden of iets bij Moordzaken, zag ik men schuin naar mij kijken, want zij dachten waarschijnlijk dat ik wilde gaan joinen bij het leger of mij aansloot bij het plaatselijke football team met die oorlogsstrepen op mijn gezicht. Bronzer en ik, ja, wij gaan way back! Te dik, te recht, geen contouring met een vorm, maar het gezicht dunner maken, dat was mijn missie.

make-up fouten

2. Eyeliners zijn nou eenmaal een pain in the ass, maar wat ik deed, dat is nog steeds een raadsel en ik ging niet eens voor de winged eyeliner. De ene was dikker dan de ander, daarnaast leek het alsof ik dronken was toen ik ze creëerde, aangezien ze bibberde aan alle kanten en ze sloten niet eens aan in mijn buitenste ooghoeken. Hoe dan!

make-up fouten

3. Smokey EYEZ. Ja, het waren geen smokey eyes, maar het schreeuwde gewoon tegen je. Geen lijnen die werden vervaagd zoals ik het nu doe, maar wel deed ik mijn best. Tsja, ik had hoop en kijk waar het mij heeft gebracht! Oefening baart kunst, letterlijk en figuurlijk. Terug naar de pandaogen, want zelfs dat doet het te kort schieten. Het was heftig, intens en vooral rond.

make-up fouten

4. Mijn boeken leverde ik in bij mijn toenmalige school, namelijk het geliefde ROC Lelystad. Afschuwelijke leraren, afschuwelijke school en Cynth, wat had je toentertijd afschuwelijke make-up, haha! In de auto spotte ik ineens allemaal witte vlekken in mijn gezicht, bleek dat mijn primer van de HEMA wit uitsloeg. Tot de dag van vandaag vraag ik mij nog steeds af hoe lang dit al speelde.

make-up fouten

5. Wimpers die niet volledig bedekt waren in mascara, de uiteindes wel, maar omdat ik een blondine ben, heb je altijd van die donshaartjes die je moeilijk te pakken krijgt. Op zich valt het mee als je mij in het persoonlijk leven ziet, maar op camera spot je dat meteen. Eigenlijk vind ik het nog steeds lastig om de boel volledig te coaten, maar toen helemaal!

make-up fouten

Het is geen make-up, maar ook over nagellak wat was gechipt heen lakken en het ergste was, je zag het niet eens. Als ik dat soort louche praktijken nu uitvoer, dan zie ik het meteen, maar het valt ook anderen op, waardoor ik niet eens meer zo kan smokkelen of ik word alweer gecorrigeerd. Soms mis ik het wel om mijn make-up er in vijf minuten op te knallen, ook al deed ik er toen twintig minuten over. Nu nog langer..

Wat zijn jouw make-up fouten in het begin geweest?


3 Comments

 • Elly

  10/10/2017

  Die eyeliner zooo herkenbaar en scheef.

  Reply
 • Mariekke

  10/10/2017

  De make up is zo anders dan 10 jaar geleden alles mag gelukkig, maar soms wil de media dingen erdoor drukken dat ik denk dat zou ik nooit doen.
  Bijvoorbeeld: geen wenkbrauwen!

  Reply
 • Irma

  11/10/2017

  Ai, inderdaad eyeliner is voor mij nog steeds een pain in the ass.
  En dan foundation die oranje uitsloeg, oef! Daar heb ik me vaak schuldig aan gemaakt…

  Reply

Geef een reactie