Skin Illustrator On Set FX Palette!

Weet je hoe blij ik ben met de Halloween maand op mijn blog? Hierdoor kan ik eindelijk de artikelen publiceren die een speciaal plekje horen te krijgen, maar al een tijdje op zich laten, ondanks dat ik het pareltje vaak gebruik. Maak kennis met de welbekende gore palette genaamd de Skin Illustrator On Set FX Palette!

Skin Illustrator On Set FX Palette

Eigenlijk dacht ik dat het de volledige palette was, aangezien de prijs daarnaar was, maar bij aankomst was het een kleinere variant, namelijk de On Set palette. Deze kun je gebruiken als je een make-up artist bent, looks voor op filmset, onderweg etc. Wist je trouwens dat het special effects make-up merk dierproefvrij is? Ja, Skin Illustrator test niet op dieren!

Skin Illustrator On Set FX Palette

Skin Illustrator On Set FX Palette

Skin Illustrator On Set FX Palette

Skin Illustrator On Set FX Palette

Een vrij eenvoudige verpakking van plastic en nog eens transparant, waardoor deels de kleuren komen bloot te liggen. Hierdoor kun je makkelijk de palettes uit elkaar houden als je meerdere aan je collectie toevoegt. Een grote sticker met het logo op de voorkant, inclusief een wond, de binnenkant een sticker met de namen van de kleuren en op de achterkant wordt informatie vermeldt over hoe je het product wel en niet moet gebruiken.

Skin Illustrator On Set FX Palette

Het gaat om een alcohol activerend palette, dat houdt in dat je alcohol nodig hebt, zodat het product de kleur gaat afgeven. Dit gebeurt niet met water, olie, aceton of alcohol onder de 70%. Nee, je hebt alcohol palette activators nodig of 99% alcohol. Helaas is het laatste product moeilijk verkrijgbaar, vandaar dat ik 96% gebruik. Het werkt, maar ik denk persoonlijk dat het 99% net iets beter is, aangezien het een soort van gaat rullen bij teveel lagen of als je blauwe plekken wilt maken.

Skin Illustrator On Set FX Palette

De eerste rij van links naar rechts:
Blood Tone = Helderde bloedrood
Blood Tone = dit is hetzelfde als de eerste
Aged Blood = een verouderde bloedkleur, neigt naar roestbruin
Aged Blood = opnieuw dezelfde, een backup.

De tweede rij van links naar rechts:
Bruise Tone = Bruinige rood, lijkt een shimmer te bevatten, maar is niet zo
Ultra Blue = Marineblauw
Black = nachtzwart
Prime Red = Fel roodoranje

De derde rij van links naar rechts:
Burnt Orange = Oranje
Prime Yellow = Geel met een vrij warme ondertoon
Green = Klavergroen
White = simpel wit

Skin Illustrator On Set FX Palette

Skin Illustrator On Set FX Palette

Skin Illustrator On Set FX Palette

Het is voor professioneel gebruik, aangezien je ook vrij snel moet werken, omdat je met alcohol werkt, waardoor het razendsnel verdampt en het al ingedroogd is. De kleuren zijn mengbaar, kun je heel subtiel houden of juist intens door het op te bouwen. Het is waterproof, blijft uitstekend zitten en opnieuw worden verwijderd met alcohol.

Skin Illustrator On Set FX Palette

De Skin Illustrator On Set FX Palette is een uitkomst voor als je werkt op de huid, maar ook met huidwax en pakt niet op een siliconen basis. Je kunt er veel kanten mee op, aangezien de opties voor gebruik eindeloos zijn, van simpele snijwonden tot aan diepe schotwonden, blauwe plekken, bloeduitstortingen gevolg van wurging als wallen onder de ogen.

De Skin Illustrator On Set FX Palette is verkrijgbaar bij o.a. CameraReadyCosmetics voor $55(=€46,56.) Pas op, het is mogelijk dat je invoerkosten oploopt, dat had ik namelijk ook.

Heb jij een Skin Illustrator palette? En welke wil jij nog graag hebben?


4 Comments

 • Mellody

  12/10/2017

  Ik ben zo blij dat je heel wat artikelen aan Halloween besteed, daar heb ik wat aan deze maand.
  Bedankt :)

  Reply
 • Irma

  12/10/2017

  Heel tof! Je betaalt er wat geld voor, maar je hebt dan ook wel heel bruikbare kleuren!

  Reply
 • Elly

  12/10/2017

  Waarom is grime make up altijd zo duur. :((

  Reply
 • Pingback: Halloween overzicht 2017! – BEAUTY KONING

Geef een reactie