Pros-Aide, wat is het? Waarvoor dient het? En hoe verwijder je het?

Als je ergens aan begint, dan wordt je al snel overrompeld door allerlei technieken, de eindeloze keuzes, maar ook de opties in producten. Zelf had ik dat namelijk met special effects make-up, want van bloedsoorten ga je over naar bald caps, huidwax, alcohol palettes, maar ook Pros-Aide. Wat is het? Wat kun je ermee? En hoe gebruik je het?

Pros-Aide

Pros-Aide

Het gaat om een klein schattig wit potje met een rood-zwart-wit logo, een zwarte draaidop die wel vies kan worden op den duur, voornamelijk doordat je je kwast aan de zijkant afstrijkt, waardoor je de restanten aan de zijkanten opbouwt. Hierdoor kan de dop wat vast gaan zitten. De substantie is wit en extreem vloeibaar, droogt transparant op.

Waarvoor is ProsAide?
Het heeft meerdere functies, maar het dient als lijm voor protheses. Hierdoor kun je dag en nacht rondwandelen met een derde tepel, een nieuwe neus of rare wonden die je hebt opgelopen in een gevecht. Daarnaast wordt het ook gebruikt in protheses zelf. De prothese wordt gemaakt van o.a. gelatine en ProsAide, want dit zorgt voor stevigheid.

Pros-Aide

Hoe gebruik je het?
ProsAide is een lijm voor o.a. special effects make-up items, denk hierbij aan bald caps, maar ook protheses. Bij een bald cap smeer je dun de randen in, sluit je ze aan op de huid, houd het even op zijn plek en je zal merken dat het binnen no-time muurvast zit.

Pros-Aide

Bij protheses breng je opnieuw een laag aan, laat het deels indrogen, zodat het plakkerig wordt en breng de prothese op het oppervlak aan, focus op het midden en de randen, houd het op zijn plek voor zo’n twee minuten.

Pros-Aide

Hoe verwijder je het product?
Het is rot spul om eraf te halen, maar zelf maak ik gebruik van de Pros-Aide Adhesive Remover van Ben Nye. Het wondermiddeltje verwijdert het met gemak, alleen is niet zuinig in gebruik. Mijn tweede methode en de meest gebruikte, is dat ik het deels verwijder met de remover, vervolgens in de douche stap, het laat ‘zacht’ worden en dan ‘scrub’ ik het als het ware eraf met kokosolie en een washand.

Pros-Aide

Tijdens de horrorfilm had ik Naab hiermee royaal ingesmeerd, zodat de gelatine protheses uitstekend bleven zitten, maar het eraf halen was een ramp! Ondanks dat we de remover hadden toegepast, heeft Naab dagenlang rondgelopen met restanten lijm. Ben je van plan om ProsAide aan te schaffen? Ga dan ook voor de grote Pros-Aide adhesive remover, het is écht een must!

Pros-Aide

Pros-Aide

Behoort het in een kit van een beginnende SFX’er? Nee, want het is niet nodig voor als je net begint of niet werkt met bald caps of protheses. Het is veel werk om te verwijderen, kost redelijk wat en je moet ook weer investeren in de remover, waardoor de prijslijst oploopt. Ben je bereid om jouw SFX-skills naar het volgende level te tillen? Aanschaffen die hap, het is net zoals foundation, heb je nodig.

De ProsAide is verkrijgbaar bij TiltMakeup voor £10,95(=€12,24.)

Maak jij gebruik van Pros-Aide?


2 Comments

 • Anita

  13/10/2017

  Kijk wat professioneel allemaal, er gaat elke keer weer een wereld van producten voor mij open.
  Xus voor jou.

  Reply
 • Irma

  16/10/2017

  Tof! Ik had er ooit wel van gehoord, maar wist nooit echt precies waar het voor was. Toch weer wat van je kunnen leren vandaag (:

  Reply

Geef een reactie