Ben Nye Nose and Scar Wax.

PANIEK IN DE TENT! Gisteren lag mijn website eruit in verband met een hosting verhuizing, waardoor er ook geen artikel verscheen, maar gelukkig vandaag wel met een gloednieuwe layout, een nieuwe header op Facebook + YouTube en een logo wat heel toepasselijk is voor het product wat in de spotlights staat. Maak kennis met de Ben Nye Nose and Scar Wax!

Ben Nye Nose and Scar Wax

Ben Nye Nose and Scar Wax

Ben Nye Nose and Scar Wax

Ja, het zou kunnen kloppen dat je het artikel al eens in 2013 hebt gelezen, aangezien toen mijn eerste review over het product verscheen. Inmiddels zijn we een aantal jaar later, heb ik meer kennis en ervaring kunnen opdoen, waardoor ik ook mijn tips aan jou kan meegeven, maar het belangrijkste is dat Ben Nye dierproefvrij is!

Ben Nye Nose and Scar Wax

Ben Nye Nose and Scar Wax

Het gaat om de grootste pot die verkrijgbaar is met een inhoud van 454 gram, wat opnieuw geleverd wordt in een transparante pot met zwarte accenten en een simpele witte deksel. De hoofdingrediënten zijn voornamelijk talk, wax op paraffine basis en petroleum en komt in verschillende huidkleuren, zelf heb ik fair.

Ben Nye Nose and Scar Wax

Ben Nye Nose and Scar Wax

Ben Nye Nose and Scar Wax

Ben Nye Nose and Scar Wax

Waarvoor dient de Ben Nye Nose and Scar Wax?
Het is een product waarmee je een tweede huid kunt faken, wat jou de mogelijk geeft om neppe snij- of schotwonden te maken, maar ook andere gezichtsvormen zoals een verlengde neus, nieuwe pink of een opgezet oog. De huidwax kan ook dienen voor littekens, bultjes, wondopvulling, botten, spieren en véél meer.

Ben Nye Nose and Scar Wax

Ben Nye Nose and Scar Wax

Hoe haal je het eraf?
Deze vraag krijg ik enorm vaak! Het is vrij moeilijk te verwijderen, vooral als je spirit gum eronder gebruikt, waardoor de wax beter blijft plakken. Zie het als de lijm. Ik schraap het meeste wax eraf met een spatel, haal de overtollige resten met een babydoekje eraf en vervolgens ga ik met kokosolie aan de slag. Gewoon onder de douche of bij de kraan, kokosolie op een washand en rustig roterende bewegingen maken totdat het product verdwijnt.

Ben Nye Nose and Scar Wax

Enkele tips:
1. Probeer met zo min mogelijk product aan de slag te gaan, less is nu echt more. Hierdoor kun je beter blenden, heb je sneller resultaat en zal je merken dat het een stuk echter zal lijken.
2. Warm de huidwax eerst tussen je vingers op, hierdoor werkt het makkelijker.
3. Maak gebruik van producten op oliebasis om de randen in de huid te werken, denk aan body lotion, olie etc.
4. Moet het een tijdje blijven zitten? Maak gebruik van spirit gum eronder!
5. Moet het uitharden? Dep een dun laagje latex eroverheen, hierdoor blijft het urenlang goed!

Ben Nye Nose and Scar Wax

Ben Nye Nose and Scar Wax

Het is een uitkomst voor nepwonden, hoort in een basis special effects make-up kit en redelijk goedkoop vergeleken met de andere producten die dezelfde functie hebben, denk bijvoorbeeld aan 3rd Degree. Een klusje om te verwijderen, maar elke keer weer de moeite waard om te gebruiken. Daarnaast kun je hiermee écht mensen in de maling nemen, dankzij de realistische touch!

De Ben Nye Nose and Scar Wax is verkrijgbaar bij CameraReadyCosmetics voor $29(=€24,64.) Je hebt verschillende maten, waardoor de prijzen ook variëren en pas op voor de invoerkosten! Wil je niet uit het buitenland bestellen? Check dan de Backstage Store in Amsterdam!

Heb jij huidwax in bezit? En van welk merk?


2 Comments

 • Mariekke

  18/10/2017

  Ik vind je blog heel overzichtelijk geworden en de rode kleur is erg mooi.

  Reply
 • Jeroen.

  18/10/2017

  Wat een stres zal het gisteren geweest zijn om alles weer over te zetten, maar je lay-out is super.
  Alles lekker duidelijk.
  Nu rustig aan doen en even bij komen.

  Reply

Geef een reactie