Valak from The Conjuring 2 Meets Cynthia!

Het is moeilijk te zien in het donker, totdat je ineens een zwarte schim op de hoek van de straat ziet staan en uiteindelijk jouw kant op komt gelopen. Blijf je staan? Rijd je weg? Rijd je de persoon uit paniek over? Ongelukje zit in een klein hoekje, even Apeldoorn bellen, wat ik zou doen, helemaal als de gestoorde gek op mijn auto zou afrennen. De prankende non is vaak gespot en jaagt de stuipen op het lijf, namelijk Valak from The Conjuring 2 Meets Cynthia!

Valak

Valak

Weet je hoe vaak ik de enge schurk op mijn Facebook dash heb zien verschijnen, voordat ik doorhad dat het uit The Conjuring kwam? Ja, dit heeft maanden geduurd, haha! Eén ding wist ik wel, dat het een Halloween look moest worden, vanwege de mysterieuze, maar vooral enge uitdrukking.

Valak

Valak

Valak

Wenkbrauwen achterover plakken met Pritt stift, zodat ik vervolgens mijn gele kleurlenzen van Kleurlenzenwinkel.nl kon indoen, aangezien de non verschijnt met gele, indringende kijkers. Geen primers, geen basissen, maar gewoon witte schmink van Mehron over het gezicht heen wat ik erop bracht met een kwast om het tot een airbrush effect te blenden met een foundation spons.

Valak

Valak

Black Bean van NYX op de oogleden, in de ooghoeken, op de waterlijn en onder de ogen, want de romige zwarte basis was perfect voor de gitzwart uit de Zoeva Naturally Yours Palette. Royaal aanbrengen, niet netjes, maar vrij grof. Hiermee besloot ik ook mijn contour mee aan te zetten, het voorhoofd was meer schaduw te geven en mijn neus ermee te verbouwen, vooral door mijn neusbrug te vervormen door de lijnen eroverheen te laten vloeien en het kleine streepje op het puntje van mijn gok.

Valak

Valak

Het mocht wat intenser, wat donkerder en woester, waardoor ik in de Mehron Paradise Makeup AQ Face & Body Paint in Black dipte met een stippling brush van Sigma om rondom de zwarte smokey eyes het wat rauwer te maken. Stippen, lijntjes, dots, wat meer de contour in het gezicht accenturen en dan voornamelijk mijn neus en kleurde hiermee ook de lippen volledig in het duister.

Valak

Valak

Met teveel water en schmink spetterde ik zonder genade de zwarte facepaint over het gezicht heen, waardoor ik meer chaos kon creëren en opnieuw de focus legde rondom de ogen + neus. Hier en daar wat schaduw bij mijn lachmrimpels, bij mijn frons voor de intimiderende blik en opnieuw dippen in de zwarte schmink voor de aderen die vloeiden van de ogen en mond.

Valak

Mijn outfit is héél eenvoudig in elkaar gezet, namelijk een simpel wit T-shirt met een ronde hals die ik droeg, daaroverheen een wit shirt wat ik rondom mijn gezicht liet hangen en deze stevig vast zetten, zodat het nauw sloot om mijn hoofd en wat klemde met haarspelden. Een zwart shirt wat ik gewoon aantrok met een ronde hals, opnieuw een wit gekleurd shirt maar dan voor op het voorhoofd waar ook een wit lapje stof is te zien en als laatst een groot stuk zwarte stof wat ik om mijzelf heen sloeg.

Valak

Valak

Een eenvoudige look om in elkaar te zetten, vrij budget, aangezien je geen dure special effects make-up producten nodig hebt, maar grotendeels schmink en oogschaduw is. Leg voornamelijk de nadruk op de ogen, de uitdrukking daarvan en de neus, waardoor je al snel goed zal zitten! Weinig product, veel effect, love it!  Check de Halloween tag voor meer make-up looks voor de griezelige dagen!

Heb jij The Conjuring 2 gezien?


2 Comments

Geef een reactie