7 nadelen aan special effects make-up!

Je ziet altijd de leuke kanten van de make-up, maar als er echt iets een pain in the ass is, is het special effects make-up wel! Het verwijderen ervan lijkt een makkie in de simpele tutorials op YouTube of de hilarische compilaties, maar dat is een klein onderdeel. Daarna zit je met lijmresten, schrale huid of de gruwelijke, gestainde vlekken.. 7 nadelen aan special effects make-up!

nadelen aan special effects make-up

1. Bald caps en Pros-Aide, een geweldige combinatie als je het op zijn plek wilt houden, maar een pijn na afloop. Vaak zit het vast in mijn nekharen, waardoor balletjes lijm ontstaan en die moet je eruit trekken. Nekharen en lijm. Had ik dat al vermeld? Of latex wat enkele dons- of normale haartjes mee snoept.

nadelen aan special effects make-up

2. Lijmresten over het algemeen, van Pros-Aide tot aan Spirit Gum, die je huid niet willen verlaten. Ondanks de hoeveelheid removers, het schrobben tot je huid rood ziet en voordat je het weet denk je dat je klaar bent, totdat je in het daglicht kijkt. Been there, done that!

nadelen aan special effects make-up

3. Soms loop je dagenlang rond met de nepbloed plekken in je nek, de andere keer is het de schmink die per ongeluk in je huid is getrokken of onder je nagels zit, in je nagels, rondom je handen of in je hals.. Ja, the struggle!

nadelen aan special effects make-up

4. Alles plakt! Ik kan mijzelf hier enorm aan ergeren als ik bezig ben, aangezien je overal aan blijft hangen, dingen meeneemt, van haren tot aan wattenplukken en meer. Alles wat je aanraakt geeft gaf, van kleur tot aan plakkerige substantie met nadruk op huidwax. Ellende.. nee, dat is een understatement. Het leed is niet te overzien!

nadelen aan special effects make-up

5. De heerlijke aroma’s die special effects make-up producten met zich meebrengen! Van pure alcohol tot aan verse ammoniak wat in je neus brandt, helemaal als je met grote hoeveelheden liquid latex werkt rondom het gezicht. Wat dacht je van de bedorven lucht van gelatine? Kokhals neigingen!

nadelen aan special effects make-up

6. Soms duurt het verwijderen van bepaalde wonden lang, waardoor je ongeduldig kan worden, voornamelijk ik of je hebt stukken waarvan je denkt dat ze loszitten, wat niet het geval is. Totdat je eraan trekt en eindigt met een extreem geïrriteerde huid wat neigt naar eerstegraads brandwonden. Hallo droge plekken de volgende dag!

nadelen aan special effects make-up

7. De badkamer. Oh. Sorry Mom! Wij hebben een witte badkamer, waardoor je het snel ziet als er iets op de muur zit, maar schmink hecht zich aan het oppervlak, nadat het van de huid is verwijderd. Hierdoor kleur ik met regelmaat onze badkamer in de meest ranzigste kleuren dankzij de mengeling van alle facepaint bij elkaar. Trouwens, ik maak het al deels schoon – zover ik kan in de nacht – maar alsnog heb je enorme aanslag!

nadelen aan special effects make-up

Het is de maand oktober, we duiken één maand lang in Halloween gerelateerde artikelen, waarom niet ook de mindere kant delen? Net zoals té hygiënisch te werk willen gaan en een gloednieuwe lens doorspoelen of dagen later gelatine protheses van je kop peuteren. Wat dacht je van alle kledingstukken die je na afloop moet weggooien, omdat ze niet meer te redden zijn door het nepbloed? Ja, het is een ware hel, maar het is het allemaal waard!

Wat vind jij nadelen aan special effects make-up?


4 Comments

 • Jeroen.

  23/10/2017

  Want wij vergeten dat jij het hele jaar in de special effect looks zit en niet alleen met Halloween.
  (Waar wij weer erg van profiteren en je erg dankbaar voor zijn)
  Maar hierdoor moet ik wel even zeggen komen de mooiste en bloederigste creaties tot stand en gelukkig maar is het je inderdaad allemaal waard.

  Reply
 • Irma

  23/10/2017

  Oef, the struggle is real!

  Reply
 • Pingback: Halloween overzicht 2017! – BEAUTY KONING

 • Pingback: Lil Mama Meets Cynthia! – BEAUTY KONING

Geef een reactie