Last minute Halloween look Meets Cynthia..

Diep van binnen huilt mijn hart, ondanks dat ik het hele jaar door in de bloederige sferen hang, vind ik het toch rondom de tiende maand van het jaar speciaal. Helaas nadert het laatste weekend van oktober en houdt dat in dat we afscheid gaan nemen en Halloween zullen passeren. Dit weekend zal het losbarsten en wie heeft dan nog een last minute Halloween look nodig? Je Koning helpt je een handje met een ranzige doorgesneden keel voor de Last minute Halloween look Meets Cynthia!

doorgesneden keel make-up

Volledig in de make-up, maar ik moest met een babydoekje wat foundation rondom mijn hals verwijderen, zodat de Mehron Spirit Gum beter op zijn plek zou plekken. Een dun laagje ‘lijm’ beter bekend als de spirit gum op mijn hals, minuutje laten drogen, plakkerig maken, zodat je basis wat ruwer en een betere aanhechting heeft voor de volgende stap, namelijk de Ben Nye Nose & Scar Wax!

doorgesneden keel make-up

doorgesneden keel make-up

Met de wax creëer ik een tweede huid, zodat ik erin kan snijden voor het gruwelijke effect. Eerst even een dun rolletje huidwax aanbrengen, blenden in de huid met de Nivea Body Butter zodat het niet aan je vingers blijft plakken en blenden voor het natuurlijke en realistische effect om vervolgens hier met een business card erin te gaan hakken! Het kaartje is stabiel, stevig en je maakt de mooiste en nette lijnen ever mee!

doorgesneden keel make-up

doorgesneden keel make-up

doorgesneden keel make-up

Voordat we de boel gaan inkleuren besloot ik een dun laagje vloeibare latex van FormX eroverheen te deppen met een foundation spons, waardoor de huidwax zal uitharden en op zijn plek blijft zitten! Pak de alcohol erbij, want met Aged Blood uit de Skin Illustrator On Set FX Palette gaf ik de buitenste randen wat irritatie en roodheden om de binnenkant dieper te laten lijken met de bloedrood uit de Master Bruise Wheel van Ben Nye.

doorgesneden keel make-up

doorgesneden keel make-up

Last but not least, NEPBLOED. Héél véél nepbloed! Het is dat ik niet in litervaten kan bestellen, anders deed ik dat, want Mouldlife Kensington Blood Venial is mijn favoriet. De binnenkant van de snijwonden vulde ik ermee op, spetterde het rondom de snijwonden, ging all in, maakte een rotzooi en liet het naar beneden druipen. Draag je dit met Halloween? Voeg dan nog meer toe, want hoe meer, hoe beter!

doorgesneden keel make-up

In het begin van de maand kreeg ik extreme hoofdpijn doordat ik  in de buurt kwam van Voldemort, gevolgd door een theekransje met de Mad Hatter om daarna de stuiten op het lijf te jagen met Valak van The Conjuring. Ja, ik had een drukke maand, maar ik heb écht genoten van alle special effects make-up looks die ik heb ontworpen voor Halloween! Op naar kerst!

Ga jij Halloween vieren? En hoe ga jij verkleed?


3 Comments

Geef een reactie