3rd Degree Kit.

Van gewone wimperlijm naar huidwax om vervolgens over te stappen naar een professioneel niveau met siliconen pasta! Toen ik eenmaal doorhad wat je hiermee kon creëren, hadden weinig merken het nog in hun assortiment, waardoor ik het uit het buitenland moest over laten vliegen, namelijk 3rd Degree!

3rd Degree

3rd Degree

3rd Degree

Je hebt verschillende soorten siliconen pasta’s, maar 3rd Degree is één van de bekendste soorten! Het werd geleverd in een soort van plastic toilettasje wat je kon afsluiten met een druk knopje waarin de potjes + informatie zich in bevonden, maar het was niet fotogeniek genoeg. Vandaar alleen de glazen potten met beide een letter op de zwarte deksel wat ook terug komt op het potje zelf, zodat je ze uit elkaar kunt houden. Of het dierproefvrij is kan ik niet 100% zeggen, aangezien er weinig informatie over te vinden is, maar het is wel geproduceerd in de USA.

3rd Degree

3rd Degree is verkrijgbaar in verschillende huidkleuren, maar ook in het transparant waar mijn voorkeur naar uitging. Hierdoor kun je het zelf kleuren, aanpassen indien dat nodig is en zit je altijd goed als je het gebruik voor modellen. Het komt in een A cup en een B cup, beide componenten moet je met elkaar mengen om het tot een vloeibaar goedje te krijgen.

PAS OP, je mag niet met je spatel van de ene pot in de ander roeren, anders activeer je het product. Hierdoor zal het na enkele minuten gaan uitharden en kun je jouw potje weggooien. Maak tussendoor je spatel met alcohol schoon als je van A naar B gaat en andersom om dit te voorkomen.

Het is écht siliconen waar je mee eindigt, vrij rubberachtig, blijft op zijn plek zitten, droogt binnen vijf minuten in, maar blijft wel flexibel. Hierdoor kun je het op bepaalde plekken van het lichaam gebruiken zoals bij je mondhoeken of armen/benen. Je kunt de stukken los peuteren en eraf trekken. Je hebt geen removers hiervoor nodig.

3rd degree

3rd degree

3rd Degree

Waarvoor kun je het gebruiken?
Waarvoor niet?! Van de uitgescheurde mondhoeken van de joker tot aan opvulling van snijwonden of steekwonden, maar ook brandwonden, grove littekens en open wonden zelf. Het is een multifunctioneel product, helemaal als je het een beetje onder de knie hebt.

3rd Degree

3rd Degree

Het geeft gruwelijke effecten dankzij de realistische touch, maar ook omdat het vrijwel meebeweegt door de flexibiliteit. Daarnaast beschadigt het mijn huid niet, tenzij ik wat grof ben met het verwijderen ervan, maar dan hars je wat donsharen, meer niet. Als je hygiënisch te werk gaat en niet dubbel roert in de potten, gaan ze zeker een aantal jaar mee.

3rd Degree

Het enige nadeel is, is dat het vrij moeilijk is om 3rd Degree in te vullen, aangezien creamy producten vrijwel ervan afglijden en alcohol palettes doen het ook niet geweldig. Schmink en vloeibare lipsticks doen het daarentegen uitstekend. Je hebt trouwens speciale producten om over de siliconen pasta heen te schilderen.

3rd degree

3rd degree

3rd Degree

Het is voor professioneel gebruik, helemaal omdat het duur is en zonde als je ermee in het begin gaat spelen aangezien je veel zal verspillen, ondanks dat ze zeggen dat je de stukken kunt hergebruiken. Zelf heb ik dat nooit gedaan. Wel raad ik het je aan als je je special effects make-up game wilt gaan verhogen, aangezien het een interessant product is, het een uitdaging is, maar ook vanwege de geweldige resultaten!

3rd Degree is o.a. verkrijgbaar bij TiltMakeup voor £21,95(€24,84) met een inhoud van 2oz.(=56,7gram.)

Maak jij gebruik van siliconen pasta’s? Zo ja, welk merk gebruik jij? En was je bekend met 3rd Degree?


4 Comments

Geef een reactie