FOTOTUTORIAL: Groene kerst ooglook met glitters!

Nog 42 dagen tot de kerst, waardoor we nog enkele dagen goed kunnen experimenteren met onze feestelijke make-up looks! Dat heb ik nodig, zowel om in de kerststemming te komen om mijn keuze in de eindeloze opties te kunnen maken. Vandaag duik ik recht in de kerstboom met mijn groene kerst ooglook met fijne shimmers!

groene kerst ooglook

groene kerst ooglook

groene kerst ooglook

groene kerst ooglook

Wenkbrauwen erop, strak getrokken met  de NYX Mineral Foundation Stick in Light en daaroverheen zit de INGLOT Eyeshadow 355 tot ver in de crease, zodat ik zometeen makkelijker kan blenden. Geen primer, maar wel het NYX Jumbo Pencil in het groen genaamd Rocky Mountain Green.

groene kerst ooglook

groene kerst ooglook

De groene kleur is vrij intens, maar ook wat leeg voor een groene kerst ooglook, vandaar dat ik er wat van de Artdeco High Performance Eyeshadow Stylo in Palm Tree. Zie je hoe het meer een kerst vibe krijgt?

groene kerst ooglook

Blend het met een kwast hoog tot in de arcadeboog! Je kunt zelf bepalen hoe extravagant je gaat, houd er rekening mee dat met kerst het een tikkeltje meer mag, maar ben je niet zo van de make-up? Dan kun je ervoor kiezen om het vrij ingetogen te houden.

groene kerst ooglook
groene kerst ooglook

Uit de Morphe Brushes 35B Palette vis ik een algen groene kleur voor in de arcadeboog. Dit is puur voor het opbouw van het smokey effect, zodat je geen vreemde lijnen in je oogschaduw krijgt. Ideaal trouwens ook als je niet goed bent in het vervagen van je oogschaduw.

groene kerst ooglook

groene kerst ooglook

Een diepe kerstboom groene oogschaduw uit dezelfde palette op het ooglid. Trouwens, ik heb hier nog niet mijn foundation gedaan, omdat ik wist dat ik last zou hebben van fall out(=oogschaduw wat onder je ogen valt of op je wangen en kunt gaan vlekken.)

groene kerst ooglook

Opnieuw ga ik aan de slag met mijn blending brushes, maar ditmaal ga ik niet zo hoog als de algenkleur die ik hiervoor heb gebruikt. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk ombre effect. Zelf heb ik ook nog de kleur opgebouwd in mijn crease met dezelfde donkergroen voor meer intensiviteit.

groene kerst ooglook

groene kerst ooglook

Highlighter is key, vandaar dat ik een limoengroene highlighter kies vanuit de Sleek iDivine Snapshots Palette voor op het wenkbrauwbot.

groene kerst ooglook

Voor onder het oog ga ik terug naar Rocky Mountain Green van NYX, blend het potlood met mijn kwast tot een zachtere lijn en zorg aan de buitenkant dat deze connect.

groene kerst ooglook

Ook aan de onderkant weer aanzetten met intens groene oogschaduw van Morphe en opnieuw laat ik deze doorlopen in mijn buitenste ooghoek, zodat de ooglook één geheel wordt.

groene kerst ooglook

Een zwart oogpotlood van Bellápierre op de waterlijn, maar een wit oogpotlood zou ook kunnen, een groene of een nude variant. De opties zijn eindeloos!

groene kerst ooglook

groene kerst ooglook

Geen glitters die je moet vastplakken met glitterlijm, maar de ColourPop Super Shock Cheek in Perilune die je met je vinger op het middelste gedeelte van je ooglid kunt deppen. Een vleugje aan de onderkant + een royale veeg in de ooghoeken.

groene kerst ooglook

Mijn wimpers kleurde ik zwart met de Miss Sporty Fabulous Stretch It Mascara, een setje nepwimpers van de Primark in Sultry eroverheen en plakte ze vast met de DUO Lash Glue in Dark-Tone.

groene kerst ooglook

groene kerst ooglook

De rest van mijn make-up heb ik vrij luchtig gehouden, geen rode lipstick, wat wel kan, maar een nude variant van NYX genaamd Full Throttle Lipstick met de naam Kiss The Dust. Sleek Solstice Highlighting Palette gecombineerd met de groene highlighter van ColourPop die ik ook op mijn oogleden heb gedept om het tot een gezamenlijk geheel te laten komen.

groene kerst ooglook

groene kerst ooglook

groene kerst ooglook

Weet je dat deze kerstlook is ontstaan omdat ik tijdens een mislukte make-up sessie woest Perilune op de oogleden depte, omdat er niks van terecht kwam? Ja, ik had last van mijn Halloweendipje, teveel inspiratie verbruikt, moest terug naar de basis en nu zijn we weer hier. Ik ben verliefd!

Heb jij al een idee hoe jouw kerst make-up look eruit gaat zien?


4 Comments

 • Lidia

  12/11/2017

  wat een duidelijke foto’s allemaal!
  Dankjewel, dit is een echte kerstlook.

  Reply
 • Irma

  12/11/2017

  HEEEEEL mooi!
  100% kerstwaardig!
  Ik heb zelf nog geen flauw idee wat ik ga doen voor kerst… Dus inspiratie is altijd welkom :)

  Reply

Geef een reactie