FOTOTUTORIAL: Roodroze kerstlook met cut crease!

Rustig bezoek ik wat kerstmarkten in de buurt om inspiratie op te doen, aangezien ik de rijen met kerstballen, kleine decortjes en gigantisch, volle kerstbomen enorm kan waarderen. Fantastische kleuren die mijn brein doen prikkelen voor een kerstlook, ditmaal een roodroze kerstlook met cut crease! Geïnspireerd door een dame die ik tegenkwam tijdens mijn rottende uren op Pinterest!

kerstlook met cut crease

kerstlook met cut crease

Ja, oogleden die nog zijn gestaind, maar dat maakt niet uit voor deze kerstlook met cut crease! Mijn wenkbrauwen zitten er al op, de NYX Proof It Waterproof Eyeshadow Primer ook en omdat ik mijn brows straktrek met de NYX Mineral Foundation Stick in Light, heb ik de crèmekleur van Makeup Obsession genaamd Pearl onder mijn wenkbrauw aangebracht. Het dient zowel als matte highlighter als voor het fixeren van de foundation.

kerstlook met cut crease

kerstlook met cut crease

Voor in de arcadeboog begon ik met het opbouwen van een zachte hazelnoot kleur uit de NYX Professional Makeup Intuitive Contour Palette.

kerstlook met cut crease

kerstlook met cut crease

Over naar de roodbruine oogschaduw uit dezelfde palette, deze ging namelijk ook in de arcadeboog. Dankzij de hazelnoot kleur daaronder heb je een betere overloop, waardoor je minder tijd spendeert aan blenden + geen vlekken of lijnen.

kerstlook met cut crease

kerstlook met cut crease

Voor de rode touch aan de make-up look schakelde ik over naar mijn all time favorite, de Morphe Brushes 35B Palette. Zie je die intens rode oogschaduw met een oranje ondertoon? Dat is de kleur die ik eroverheen ging blenden!

kerstlook met cut crease

Zelf besloot ik deze ook terug te halen op het ooglid, aangezien hier grotendeels de highlighter op zal plaatsnemen, maar voor de zekerheid legde ik een dun laagje van de rood aan.

kerstlook met cut crease

kerstlook met cut crease

Dat gold ook voor onder het oog! Vanuit de buitenste ooghoeken ging ik verder met rood onder de ogen, goed blenden tot een mooi smokey effect. Hier kun je ook goed bepalen hoe extreem je wilt gaan, want door het vervagen van de buitenste lijnen is het mogelijk om het wat neutraler te maken of juist er ver buiten.

kerstlook met cut crease

Voor meer dimensie in de arcadeboog pakte ik wat chocoladebruin uit de NYX Palette en maakte deze een tintje donkerder.

kerstlook met cut crease

kerstlook met cut crease

ALs het aankomt op het maken van de cut crease heb je een vrij stevig product nodig om de rechte lijn erin te kunnen snijden. Het moet meegeven, romig zijn, maar niet te vloeibaar. Je kunt er een concealer voor gebruiken, maar mijn voorkeur gaat uit naar een stick foundation of zo’n compacte concealer. Een dun kwastje en de NYX Mineral Foundation Stick Light schets ik een lijn en vul het tot het midden van mijn ooglid in.

kerstlook met cut crease

kerstlook met cut crease

Terug naar de NYX Palette voor de zalmkleurige, rosegold achtige highlighter die ik vloeibaar maak met de KIKO Mixing Solution voor over de stick foundation heen. Let op dat je het egaal vervaagd op het ooglid, anders krijg je zo’n rare scheiding van shimmer oogschaduw en matte oogschaduw.

kerstlook met cut crease

Ik neem mijn binnenste ooghoek mee met de highlighter, benadruk de outer v nog wat met de chocoladebruin en haal deze ook terug aan de binnenkant om de lijn van de cut crease nog meer te accentueren. Natuurlijk meng ik hier ook wat van de rode oogschaduw in om het plaatje kloppen te maken.

kerstlook met cut crease

Een huidkleurig potlood van Artdeco, de Kajal Liner 18, op de waterlijn, wimpers krullen met de wimperkrultang, een laagje van de Artdeco Color & Care Mascara zigzaggend erdoorheen om vervolgens de Primark nepwimpers in Sultry vast te lijmen met de DUO Lash Glue in Dark-Tone.

kerstlook met cut crease

kerstlook met cut crease

Voor de rest van mijn gezicht hield ik het vrij ingetogen, omdat ik mijn ogen echt wilde laten spreken, aangezien het al een intense kleur is, maar prima kan voor de feestdagen. Geen extreme blush, maar een zoet kleurtje, de highlighter die ik op de ogen hebt gebruikt liet ik terugkomen op het gezicht, maar ook rondom mijn sleutelbeenderen.

kerstlook met cut crease

kerstlook met cut crease

Jongens, de lippen! Wat een hel was dat! Van een neutrale tint tot aan Posh Spice van Jeffree Star naar een gewaagd geval en deze hele swatch sessie heeft mij zeker driekwartier gekost, omdat ik niet de juiste lipkleur kon vinden. Alles haalde de look naar beneden, totdat ik uitkwam bij de Make-up Studio lipliner in No. 05.

kerstlook met cut crease

kerstlook met cut crease

Elke keer ontwerp ik een nieuwe kerstlook en word ik verliefd, maar dit is toch wel mijn favoriet van het jaar! Het past bij de kleuren die rondom de kerstdagen hangen, maar ook uiterst geschikt voor oud en nieuw als je wat met kleur wilt. Daarnaast kun je tinten vervangen voor jouw lievelingskleuren of juist een eyeliner toevoegen, een bold lip, jouw feessie, jouw keuzes!

Ga jij voor een kerstlook met cut crease?


5 Comments

 • Laura

  26/11/2017

  Super mooie ooglook is dit! Ik ga ook eens spelen met een cut crease! Vind het bij anderen altijd heel tof!

  Reply
 • Anita

  26/11/2017

  Zoals je zegt was het wel even een werkje de lippen maar ik vind het een heel mooi resultaat.

  Reply
 • Robin

  27/11/2017

  Super mooi!❤️

  Reply
 • Irma

  28/11/2017

  Ooooh man, dit mijn favoriete look die ik in tijden heb gezien!
  De cut crease, de kleur; alles is perfect!
  Ben helemaal verliefd.

  Reply
 • Pingback: FOTD: Purple cut crease for Christmas. – BEAUTY KONING

Geef een reactie