FOTOTUTORIAL: Zwarte smokey eyes met een zilveren cut crease.

Kan jij het geloven dat de eerste week van december er alweer op zit? Ik namelijk niet! We beginnen morgen alweer aan de tweede week en om het nog erger te maken, Serious Request over twee weken, wat inhoud dat het over drie weken kerst is. Een tijdje terug vroeg ik aan jullie wat je graag wilde zien en een combinatie van zwart met zilver was aangevraagd. Oké, nog steeds in de cut crease style, maar hallo zwarte smokey eyes voor de feestdagen!

Zwarte smokey eyes

Zwarte smokey eyes

Zwarte smokey eyes

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, want ik bracht geen primer aan, wel had ik wat foundation tot aan mijn crease, vanwege het straktrekken van mijn wenkbrauwen. Pearl van Makeup Obsession op het wenkbrauwbot als matte creme highlighter + ver in de crease, zodat ik de matgrijs uit de NYX Professional Makeup Dream Catcher Palette Stormy Skies in de arcadeboog kon gaan blenden.

Zwarte smokey eyes

Zwarte smokey eyes

Dankzij de matte grijze oogschaduw heb je een mooier overloop, want vanuit de Urban Decay Heavy Metals Metallic Eyeshadow Palette ging ik aan de slag met Ground. Een donkere grijze metallic, haast tegen zwart aan met een royale shimmer voor in de crease. Goed smudgen en zo intensief aanbrengen als je wilt. Zelf koos ik ervoor om all in te gaan!

Zwarte smokey eyes

Ground depte ik ook deels op het ooglid.

Zwarte smokey eyes

Met de NYX Professional Makeup Mineral Foundation Stick in Light trok ik de cut crease. Een rechte lijn, deels op het ooglid en laat dit ook wat uitvloeien, anders zal je het terugzien in je oogschaduw.

Zwarte smokey eyes

Zwarte smokey eyes

Uit de UD Palette mengde ik Glamrock, de zilveren eyecatcher, met de KIKO Mixing Solution, zodat deze vloeibaar werd en er strakker opgaat, waardoor ik nog deels de lijn kon ‘opruimen.’

Zwarte smokey eyes

Om het nog meer te laten spreken accentueerde ik met Ground de lijn boven de cut crease, licht blenden, niet teveel omhoog en opnieuw laten overlopen in de arcadeboog voor één geheel.

Zwarte smokey eyes

Zwarte smokey eyes

Voordat ik verder ging op het ooglid pakte ik nog wat Aluminium voor het middelste gedeelte van mijn ooglid, maar hield de focus op de buitenste ooghoek, zodat de binnenkant zijn ware shine behield. De overloop lijkt hierdoor natuurlijker. Terug naar de matte grijs uit de NYX Palette voor onder het oog.

Zwarte smokey eyes

Voor meer definitie bracht ik wat extra van Ground onder de ogen aan en liet het aansluiten op de buitenste ooghoeken.

Zwarte smokey eyes

Op de waterlijn ging ik voor de NYX Professional Slide On Pencil in Platinum + in de ooghoeken om daar vervolgens wat van Glamrock overheen te deppen. Ik combineerde de NYX Professional Makeup Slide On Pencil met de NYX Professional Makeup Wonder Pencil in Light. Toch natuurlijker, maar ook ijzig. Wimpers krullen met de wimperkrultang van de Etos, de Urban Decay Troublemaker Mascara zigzaggend door de lashes en plakte nepwimpers in Sultry van de Primark eroverheen met de DUO Lash Glue in Dark-Tone.

Zwarte smokey eyes

Het gezicht bleef verder neutraal, aangezien ik een zacht roze blosje van de NYX Professional Makeup Sweet Cheeks Blush Palette aanbracht op de appels van mijn wangen, misschien iets teveel lila highlighter van Sleek, maarja, teveel highlighter bestaat niet! Helemaal niet in de feestelijke sferen! En om het af te toppen ging ik voor een vrij nude kleur, namelijk Posh Spice van Jeffree Star. O ja, lichte contouring, altijd nodig en dat deed ik met de NYX Professional Makeup Love Contours All Palette.

Zwarte smokey eyes

Zwarte smokey eyes

Zwarte smokey eyes

Zwarte smokey eyes

Achter uit mijn kledingkast viste ik één van mijn favoriete kersttruien die ik ooit bij de Primark op de kop wist te tikken voor een spotprijsje om mijn feestelijke make-up look af te ronden. Natuurlijk kun je er een glitter aan toe voegen, zowel een liner als gewoon volledig uitdossen om het op de oogleden aan te brengen! Het is december, alles mag en alles kan. Sowieso door het hele jaar heen, maar je omgeving zal het nu meer kunnen waarderen, haha!

Heb jij al nagedacht over je kerstlook? Of voor oudjaar en nieuwjaar?


3 Comments

 • Irma

  10/12/2017

  GORGEOUS.
  Ik vind dit ook heel goed bij Oud en Nieuw passen!
  Ik ben er zelf nog niet uit hoor, hoe ik eruit wil zien bij de feestdagen. Maar ik geniet van de inspiratie die ik van je krijg!

  Reply
 • Sonja

  10/12/2017

  Dankbaar voor de stap voor stap foto’s!

  Reply
 • Jeroen.

  10/12/2017

  Dit is echt een van mijn favo looks, elke keer denk ik het kan niet mooier, maar dan komt ze weer.
  Zo high class, echt gorgeous.

  Reply

Geef een reactie