Mijn oud en nieuw tag!

Kunnen jullie het geloven dat de kerstdagen voorbij zijn? Mijn hart huilt, maar ergens heb ik ook ontzettend veel zin in oud en nieuw, gewoon ongegeneerd vuurwerk afsteken en oliebollen hompen tot je maag beurs is. Genieten van het knalvuurwerk, een drankje nuttigen en terugkijken op het afgelopen jaar. We blikken terug in mijn oud en nieuw tag met o.a. mijn favoriete vuurwerk, goede voornemens en mijn levensles van 2017!

oud en nieuw tag

Favoriete vuurwerk?
100.000 klappers, for sure babe, for sure. Vooral om 10 uur in de ochtend, zodat ik mijn buren een keer kon wakker maken, aangezien zij dat bij mij altijd doen, maar dan het hélé jaar door. Ja. FML. BIG. TIME. Ik had er een hele traditie voor, begon aantal minuten voor 10 de doos te openen, knipte het draadje door zodat ik mijn mat kon uitrollen, legde deze in positie, pakte de aansteeklont – veilig eerst toch! – keek op de klok, stak mijn mat af, ging naar binnen ontbijten. #Prioriteiten.

Favoriete herinnering aan oud en nieuw?
Jeetje, héél véél! Wij staken vroeger van 10 uur in de ochtend tot diep in de nacht ongegeneerd vuurwerk af. Inmiddels is dit ook aan banden gelegd – wat niet in Nederland – maar gelukkig mocht ik deze periode nog meemaken. Daarnaast de gezelligheid, het lekkere eten en de hilarische gebeurtenissen!

oud en nieuw tag

Oudjaar of nieuwjaar?
Oudjaar, want dan mag ik eerder vuurwerk afsteken! Nieuwjaar is zo yuch, zowel door de kater als de aftermath van teveel eten van de afgelopen weken als de chagrijnige mensen die zijn gestopt met roken, eten, drinken, leven, vanwege hun nieuwe voornemens. Houd toch op.

Had je goede voornemens voor dit jaar? En heb je die behaald?
Goede voornemens zou ik het niet echt noemen, meer dat ik mij wilde gaan focussen op mijn kunst, dat was er eentje. Behaald? Bro, ik had mijn eerste expositie, nooit verwacht! Dik geslaagd! Daarnaast mijn gezondheid, ben er nog steeds mee bezig, kijk er nu wel een stuk positiever tegenaan.

Favoriete drankje?
Ik drink meestal nog eggnog, maar qua alcoholische drank ga ik voor Jack Daniels, maar ik drink nooit teveel, aangezien ik afsteek. Hooguit twee glazen.

oud en nieuw tag#FUCKINGPROUD.

Favoriete gebeurtenis dit jaar?
Mijn eerste kunstexpositie.

Favoriete hapje rondom de jaarwisseling?
Paps zelfgemaakte oliebollen! Dat is gewoon traditie! Natuurlijk ook die Ferrero Rocher bonbons, want die zijn ook van de partij, maar sinds een aantal jaar maken Mam en ik allemaal kleine happies. They. Are. LIFE! Lekker hompen. Bikken. Kanen. Snaaien. Versnipperen. Maar de oliebollen van Pap staan op #1!

oud en nieuw tag

Belangrijkste levensles dit jaar?
Dit jaar ben ik er veel tegengekomen, want ik legde de focus op mijzelf. Dit jaar ging het om mij, mijn gezondheid, beter worden en dat betekende ook afscheid nemen van mensen die ooit dichtbij stonden, maar uiteindelijk niet het beste met mij voorhadden. Het is moeilijk om je rug toe te keren tegen mensen of dingen die ooit heel belangrijk waren of waar je jaren tijd in hebt geïnvesteerd, maar ik leerde dat hoe lang het ook in je leven is, betekent niet dat het voor eeuwig is. En als het dan voorbij is, kijk er positief op terug, wat heb je ervan geleerd, behoud de positieve kant, maar onthoud waarom je het achter je liet.

Daarnaast vond ik de roeping in mijn leven, niet te weten dat het al die tijd rondom mij hing en ondanks dat ik nog een jonge godin ben met enorme rimpels in mijn voorhoofd vond ik iets waarin ik mijn ei kwijt kan. Hetgeen waar ik mij zodanig op kan focussen dat ik het gevoel heb dat de wereld om mij heen in volledige stilte keert. Ik vond de ultieme manier om mij te uiten, kunst.

Een quote die het jaar omschrijft volgens jou:

Het begin van het jaar: “When they go low, we go high.” – Michelle Obama.
Het midden van het jaar: “What consumes your mind, controls your life.” 
Het einde van het jaar: “This is the beginning of anything you want.”

Het was één van de zwaarste jaren in de afgelopen tijd, maar het was een belangrijk jaar om mee te maken, om ervaring op te doen en om mijn droom in gang te zetten. Daarnaast heeft het jaar ook enorme lichtpunten gehad met het gezin, veel positiviteit en vooruitgang voor iedereen, wat ook altijd een pak is van mijn hart. We hebben zalige gebeurtenissen meegemaakt, uitstapjes gedaan en de laatste #48UURLIVE meegemaakt, wie had dat nou verwacht! Trouwens, wil je deze tag overnemen? Mag! Ik heb de oud en nieuw tag zelf in elkaar gezet, een credit is wel zo lief. Tof!

Hoe zag jouw jaar eruit in quotes? En heb jij nog belangrijkste levenslessen meegemaakt?


4 Comments

 • Jesse

  27/12/2017

  Leuke en mooie tag!
  Een fijne jaarwisseling en voorzichtig met het vuurwerk.

  Reply
  • CynthiaKoning

   29/12/2017

   Dankjewel Jess! Hahaha, dat gaat goed komen! Jij ook een fijne jaarwisseling!

   Reply
 • Petra

  28/12/2017

  Leuk geschreven en proficiat met je kunstexpostitie, crazy!!!
  Fijn eindejaar!! xxx

  Reply

Geef een reactie