7 multifunctionele make-up producten!

Oké, we hebben geen cent te makken, want de feestdagen zijn voorbij. Kortom, je bankrekening crepeert nog erger dan de hangover die al zo’n twee dagen rond dreunt in je kop. Niet? Alleen ik? K. Gelukkig hebben we een hele reeks aan make-up gekregen voor de kerstdagen, waardoor je binnen een handomdraai de boel kan vergroten door de multifunctionele make-up opties!

multifunctionele make-up

1. Lipstick kunnen dienen als een blush of gave oogschaduw basissen, maar ook ideaal voor winged eyeliner. Denk hierbij aa de vloeibare lipsticks van Jeffree Star. Pas wel op, wees hygiënisch + check even of het product rondom de ogen kan worden gebruikt. We zitten niet op nog meer ellende te wachten.

2. Oogschaduws die dienen voor het invullen van je wenkbrauw! Maak gebruik van een oogschaduwprimer door je wenkbrauwen en vul ze vervolgens in. Works like a damn charm + blijft extra lang zitten.

multifunctionele make-up

3. Niet alleen kun je je wenkbrauwen invullen + je ogen voorzien van een gave make-up look, maar ze kunnen ook perfect worden gebruikt voor het contouren van je gezicht! Het is trouwens ook een uitkomst als je niet de juiste kleur kunt vinden als je net zoals mij heel licht bent en een enorm gele ondertoon hebt.

4. Creamy producten, denk aan cream blushes + bronzers of vloeibare highlighters zijn uitstekende oogschaduw basissen om de boel te versterken of een hippe glans te geven.

multifunctionele make-up

5. Men gebruikt altijd concealer voor het straktrekken van de wenkbrauwen, maar zelf deed ik het jarenlang met een simpele foundation. Ja, gewoon mijn regular foundation, waardoor je geen kleurverschil hebt, YAS! Sinds een flinke poos ben ik overgestapt naar een foundation stick, wat dikker qua structuur, geeft een concealer achtig effect qua het opruimen van de randen en een airbrush finish.

6. Oogpotloden zijn perfecte wenkbrauwpotloden of lipliners, maar ook andersom. Pas ook hier weer op met de hygiene, want niemand heeft zin in een soepoog.

multifunctionele make-up

Weet je hoe vaak ik producten gebruik voor andere doeleindes? Ik vind het zo krom als men je regels oplegt, doe lekker waar jij zin in hebt, zolang je maar hygiënisch te werk gaat! Blushes kunnen dienen als oogschaduws, oogschaduws kan je omzetten tot vloeibare liners met een mixing solution en talkpoeder is ideaal voor het fixeren van je gezicht! Yep, die laatste heb ikzelf ontdekt!

Heb jij nog multifunctionele make-up tips?


4 Comments

 • Jessica J.

  02/01/2018

  Goed, joh! Ik gebruik mijn make-up eigenlijk alleen waarvoor het dient, maar gebruik bijvoorbeeld wel douchegel als scheerschuim. En producten zoals Lemony Flutter en de Charity Pot van Lush, want die kan je ook voor verschillende doeleinden gebruiken.

  Reply
 • femketje

  02/01/2018

  Ja liquid lippies als eyeliner werkt like a boss!

  Reply
 • Irma

  02/01/2018

  Ik gebruik wel eens bronzer als oogschaduw en blushsticks als oogschaduwbasis.
  Works like a charm!

  Reply
 • Jeroen.

  04/01/2018

  Talkpoeder kan je inderdaad goed gebruiken als droogshampoo het is precies hetzelfde alleen goedkoper (en als ik ergens van hou!).

  Reply

Geef een reactie