Chucky Meets Cynthia!

Het mokkel kan ineens opduiken en als dat gebeurd, dan ben je niet blij. De gemene blik in zijn ogen, de rare littekens op zijn gezicht en het apenpakje dat hij draagt, maar men wilde graag dat ik hem ging ontmoeten. Met tegenzin trok ik zijn kleding aan, want voordat je het weet hangt er een vloek om je heen.. Chucky Meets Cynthia!

Chucky make-up tutorial

Menig man bleef mij stalken met requests om een keer Chucky na te maken, maar weet je dat ik nog nooit de films heb gezien? Natuurlijk heb ik er wel over gehoord, alleen niet bekeken. Gelukkig hebben we afbeeldingen van zijn verschijning op het wereldwijde web, zodat ik wist hoe ik zijn trui kon namaken met schmink!

Chucky make-up tutorial Chucky make-up tutorial

Chucky make-up tutorial

Met de Snazaroo Waterbase Facepaint Bright Red begon ik met de eerste lijn van zijn trui gevolgd door Grass Green van hetzelfde merk, blauw van Grimas en mengde deze ook nog met de Mehron Paradise Makeup AQ in White voor het stukje onder de kraag en boven de blauwe lijn. Het is een kwestie van lijnen trekken in verschillende kleuren, want ook Fuchsia van Snazaroo kwam erbij kijken, de zwart van Mehron die ik moest mengen met de blauw van Grimas voor de donkere denim kleur en volgde het rijtje opnieuw.

Chucky make-up tutorial

Chucky make-up tutorial

Chucky make-up tutorial

Pas op, hij draagt een tuinpakje. Ja, dat was ik even vergeten, waardoor ik met een babydoekje het overbodige schmink wegveegde en de lijnen van zijn outfit kon invullen met Ocean Blue van Snazaroo. Zo’n mooie turkoois kleur! Met de 120 Palette gaf ik het met blauwe oogschaduws meer schaduw, zodat het gedragen leek en blendde de rode kraag omhoog voor hetzelfde effect.

Chucky make-up tutorial

Chucky heeft witte streepjes op zijn outfit, vandaar dat ik deze met de wit van Mehron ook aanbracht, niet recht, lekker scheef en wiebelig voor de realistische touch. Op zijn tuinpakje schilderde ik met de roze van Snazaroo knopen die ik ook wat highlights gaf met het wit en zwarte stipjes voor de gaten. Hiermee trok ik ook het zakje op zijn borst uit de grond van mijn huid om jou het idee te geven dat ik daadwerkelijk zijn outfit droeg.

Chucky make-up tutorial

Chucky make-up tutorial

Chucky make-up tutorial

Natuurlijk kunnen wij het op safe spelen, maar I rather risk it all, than play it safe. Vandaar dat ik de basis aanlegde met de Mehron Spirit Gum, gevolgd door de Ben Nye Nose & Scar Wax, zodat ik de littekens meer leven kon geven. Met wat body butter van Nivea vervaagde ik de randen in mijn huid, maakte enkele sneeën in de littekens en vulde dit en zijn oog in met de Ben Nye Master Bruise Wheel. Voor de buitenste randen smudge ik wat donkerrood om ze wat geïrriteerd te laten lijken.

Chucky make-up tutorial

De nietjes mogen we niet vergeten! Met een pincet stak ik de chirurgische nietjes in de nephuid om mijn manen los te gooien voor de ultieme look! Oké, hij heeft een beetje rossige haarkleur, maar blonde lokken kunnen ook prima, haha! Ondanks dat zijn gehele verschijning vrij weinig is koste deze look zeker drie tot vier uur, vanwege de vele details, but it was worth it though! Ging het te snel voor je? Check hier de tutorial!

Wat vind jij van Chucky? En heb jij de films gezien?


2 Comments

 • Jeroen.

  07/01/2018

  Perfect zelfs het truitje en de tuinbroek.. Ik neem mijn hoge hoed af!

  Reply
 • Sonja

  07/01/2018

  Ongelooflijk wat jij allemaal met make-up kunt doen.

  Reply

Geef een reactie