Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow + blushes!

We kunnen wel wat kleur gebruiken in de eerste sombere maand van het jaar, want voordat de eerste feestdag van het jaar voor de deur staat.. tsja, dat duurt even. Geen zorgen, want Yves Rocher weet jou op te beuren met hun kleurrijke Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow en zalige blushes!

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Over de verpakkingen van Yves Rocher heb ik niets te klagen, juist heel klassiek met een moderne touch eraan. Ronde mono’s met een transparante deksel en een hoogglans zwarte onderkant waar ook de namen van de oogschaduws en blushes staan vermeldt. Yves Rocher test niet in Europa op dieren, maar wel in China wat het merk niet dierproefvrij maakt.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Het is een ruime collectie met allerlei regenboogtinten, maar ik heb ze opgesplitst in twee selecties, namelijk de kleurrijke kant en de donkere tinten waar ook de aardetinten onder zullen vallen. Laten we beginnen met wat vrolijks!

Van links naar rechts de swatches van de Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow in:
46. Citron = Knalgeel, mat
04. Rose Fuchsia = een matte fuschia blush
44. Capucine = Warme abrikoos kleur, shimmer
03. Rose Camélia = Zachtroze met een warme ondertoon, mat en een blush
02. Bois de Rose = Donkerperzik, matte blush

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Voordat ik doorhad dat ik blushes ook aan het swatchen was, was ik de producten aan het invoeren in één van de FOTD’s. Ja, de pigmentatie van Rose Fuchsia was zo ontzettend goed dat ik er geen erg in had. Ik dacht namelijk dat het om allemaal oogschaduws ging, mind is blown! De matte als shimmers hebben een royale dekking, beide gebruik ik als oogschaduw als het op blushes aan komt, maar ook voor de zachte kleur op de appels van mijn wangen.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Trouwens, ik hoop dat ik de namen goed heb genoteerd, althans ik denk dat het de namen zijn, maar omdat het in het Frans is en ik niet eruit kwam met de online vertaling besloot ik ook voor de zekerheid de nummers erbij te zetten. Zo zitten we altijd goed! Ook blenden ze als boter, opbouwen is mogelijk, maar ook het subtiel aanbrengen van de oogschaduws.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Van links naar rechts de swatches van de Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow in:
74. Bleu Agave = Hemelblauwe shimmer
76. Bleu Volubilis = Donkere oceaanblauw
92. Étain Scintillant = Lichte olijfkleur

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Van links naar rechts de swatches van de Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow in:
25. Réglisse Scintillant = Donkere zouthout kleur, shimmer
31. Brun Acajou = Bruingoud, shimmer
05. Beige Racine = Lichte taupekleur, mat

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Hier gaan we al een tikkeltje de donkere kant op, perfect voor smokey eyes of als je dol bent op aardetinten! Opnieuw een rijke pigmentatie, blenden alsof het niks is en het viel mij op dat ze extreem mooi vervagen, geen randen of iets erin. De structuur van de  Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow is ook vrij romig, niet zo poederig. De blushes daarentegen wel.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Weet je dat ik altijd dacht dat Yves Rocher heel ingetogen was qua kleur? Zij bewijzen met de Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow het tegendeel, wauw! Veel diversiteit, extreem goede pigmentatie en het gemak om de oogschaduws op te bouwen + vervagen ervan is fantastisch!

De Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow is verkrijgbaar in hun webshop voor €6,95 per stuk.

Heb jij oogschaduws van Yves Rocher in bezit? En wat is jouw ervaring met het merk?


3 Comments

 • femketje

  10/01/2018

  woah die gele is fel :D

  Reply
 • Anita

  10/01/2018

  Wat een heerlijke kleuren zo krijg je helemaal zin in de lente.

  Reply
 • Jeroen.

  10/01/2018

  Ik ben niet bekend met dit merk maar vind de pigmentatie inderdaad erg goed.
  Jammer van China het is maar goed dat ons landje zo vooruitstrevend is.

  Reply

Geef een reactie