FOTOTUTORIAL: Makkelijk gezonde smoothie maken!

Nog steeds zit ik vol van de feestdagen, maar vanwege de homp partijen wil ik ook wat vitamines binnenkrijgen, aangezien de rij met zieken alweer zich hebben aangemeld. No thanks! Een makkelijk gezonde smoothie maken is een must, ideaal voor een kleine vitamine boost, maar ook één van mijn favo drankjes na het hardlopen, namelijk verse sinaasappelsap met bevroren aardbeien!

Makkelijk gezonde smoothie maken

Makkelijk gezonde smoothie maken

Makkelijk gezonde smoothie maken

We gaan aan de slag met een blender, dit is de blender van Aigostar! Zij hebben een setje waarbij ook een snijblad komt inclusief twee bekers die je mee kunt nemen voor onderweg, ook staan de maten daarop genoteerd. Kortom ideaal voor als je veel van de smoothies bent of juist van koken houdt en een nieuwe blender nodig hebt!

Makkelijk gezonde smoothie maken

In de beker kun je mixen, maar ook meteen mee nemen voor onderweg door de dop erop te draaien! Ja, weinig afwas werk, weet je hoe blij ik ben?! Anyway, over naar de smoothie, want het is eenvoudig en snel te maken. Bij de Plus heb ik bij het sinaasappelsap apparaat een fles van een liter geperst, want niets gaat boven versgeperste sinaasappelsap!

Makkelijk gezonde smoothie maken

Ingevroren fruit is mijn favoriet, helemaal in de zomer, dan doe ik er vaak ook nog ijsblokken bij, omdat hierdoor het wat dikker wordt. Dit zijn gewoon diepvries aardbeien van de Aldi! Natuurlijk kun je ervoor kiezen om er nog frambozen bij te doen, banaan, kiwi, meloen en meer. Het is jouw smoothie, jouw feestje.

Makkelijk gezonde smoothie maken

Makkelijk gezonde smoothie maken

Zelf ben ik vrij royaal met het diepvries fruit, omdat ik van wat vollere smoothies houd en niet de waterige variant. Zoals je ziet zit er zo’n 10 oz in, maar omdat het om fruit gaat denk ik dat het rond de 200 à 250 gram is.

Makkelijk gezonde smoothie maken

Makkelijk gezonde smoothie maken

Voeg de sinaasappelsap toe! Opnieuw doe het naar jouw smaak, opnieuw ben ik vrij royaal, want het ging om een grotere smoothie en voegde zo’n 200ml eraan toe, want de volledige inhoud steeg naar 400 ml.

Makkelijk gezonde smoothie maken

En mengen maar! Bij de blender wordt aangeraden om zo’n twee tot drie keer een stop te maken, zodat het voedsel weer zakt en opnieuw kan worden vermalen om de laatste stukken tot moes te hakken en je bent klaar! Trouwens, je kunt ook gewoon fruit kopen, invriezen in zakjes en dan elke keer een zakje pakken om dit aan te lengen met sap of yoghurt enzovoort!

Het is hooguit vijf minuten werk, je kunt het maken voordat je weggaat of van te voren, omdat de dop perfect afsluit. Denk aan je werk, school, misschien zelfs de sportschool of gewoon lekker voor onderweg. Een lekkere zoete smoothie met een zuurtje en een handje vol vitamine! Enjoy!

Maak jij weleens smoothies? En wat is jouw recept?


2 Comments

 • femketje

  14/01/2018

  ik gooi er zelf graag nog wat vanille yoghurt door, delish :D

  Reply
 • Jeroen.

  14/01/2018

  Ik ga meestal voor de groene hartige smoothie van kiwi, avocado, veldsla of rucola en basilicum maar de lekkerste is de kersensmoothie met kersen, yoghurt, kwark, honing en ijsklontjes…mmmm ik ga er voor.

  Reply

Geef een reactie