TALK: Een week zonder make-up, mijn ervaringen!

Op mijn bucket list vind je allerlei dingen, zowel de grote items van sushi eten in Japan, bezoeken van de Verenigde Staten tot aan de kleine dingen zoals het uitproberen van spek met chocolade, dragonfruit, maar ook een week lang zonder make-up! Ja, als ik het niet op mijn bucket list zet, komt het er niet van, totdat de eerste week van 2018 aanbrak, namelijk één week zonder make-up!

week zonder make-up

Het maalde al een tijdje in mijn hoofd om even geen make-up te dragen, maar bij de eerste dag van 2018 had ik last van mijn ogen door de hoeveelheid mixing solution gecombineerd met glitters die ik had gedragen. Daarnaast doet Halloween al een redelijke aanslag op mijn huid en dat met de overlaad aan kerstlooks als gevolgd. Ja, een detox was écht nodig!

week zonder make-up

De tweede dag van 2018 droeg ik wat mascara met een vleugje wenkbrauwmascara, maar dat was het. Woensdag ging ik officieel van start, moest toevallig ook nog eens buiten Lelystad zijn, waardoor de uitdaging enorm was. Gappies, weet je hoe lekker ik heb geslapen? Want in plaats van dat ik 90 minuten eerder eruit moet om te plamuren, kon ik royaal ‘uitslapen.”

week zonder make-up

Het was een lange week, omdat ik veel activiteiten op mijn planning had staan, ineens moest ik overal en nergens wezen, zag ik iedereen die ik niet wilde zien en dan kom ik aan met mijn wallen, aangezien mijn slaapritme in standje vakantiemodus stond, maar de wekker krijste al vroeg en de schrale plekken op mijn kop, aangezien het hier en daar lekker koud was.

week zonder make-up

Hierdoor had ik meer de tijd ervoor om mijn huid te laten herstellen, goed bij te kunnen voeden, maar helaas heb ik geen foto’s genomen in dit proces, aangezien ik met vakantie was. Ja, mijn make-up tafel heb ik gewoon niet aangeraakt. Weet je wat ik had? Zeeën van tijd! Gezichtscrème op gevolgd door zonnebrand en gaan met die banaan!

Is mijn huid er beter door geworden?
Eh, moeilijk te zeggen in verband met de winter, want dan is een droge huid nooit op zijn best. Het voelt minder geïrriteerd, het oogt wat rustiger en egaler, voelt inderdaad wat smoother, maar het meest viel mij op dat mijn ondertoon minder van slag is. Het is wat minder eh.. geel en ook hier zie je verbetering in. Inmiddels staat mijn record op 10 make-up loze dagen, yeee!

week zonder make-up

Het is aan te raden, dat zeker! Je hebt veel tijd over, als je net zoals mij uren in de make-up spendeert, haha! Daarnaast kan je huid even ademen, maar ik raad het je aan om het te doen in de zomerperiode. Zelf ga ik het aankomende zomer nog een keer make-up loos een week door om te kijken of er nog meer verschil is te zien!

Heb jij weleens een week zonder make-up geleefd? En hoe beviel het bij jou?


3 Comments

 • femketje

  26/01/2018

  Ik draag op werkdagen helemaal geen makeup dus ik heb meer makeuploze dagen dan dat ik geplamuurd ben!

  Reply
 • Sonja

  26/01/2018

  Helaas, helemaal zonder gaat bij mij niet ik moet altijd mijn wenkbrauwen tekenen want ze zijn heel blond en anders denken mensen dat ik ziek ben.

  Reply
 • Irma

  27/01/2018

  Ik doe in de zomer vaak make-uploze weken! Als het warm is, heb ik helemaal geen zin dat mijn foundation van mijn hoofd af smelt, dus dan is het heerlijk om zonder naar buiten te gaan!

  Reply

Geef een reactie