Ik haat het als.. haar editie! #badhairday

Mijn gouden lokken heb ik lief, ben daarom ook megatrots – nog steeds – dat ik afgelopen zomer mijn haar heb mogen doneren aan de stichting Haarwensen. Inmiddels is het weer aardig hersteld van Lyme en mijn antibioticakuur, waardoor het weer groeit als kool. Ondanks dat ik niet zonder ze kan, heb ik ook mijn heikel punten, net zoals in de make-up en de frustratiepunten bij nagellak.. ik haat het als..

bad hair day

Ik haat het als.. mijn conditioner de boel vies en sluik maakt. Het hoort juist de boel gladder te maken, waardoor klitten verdwijnen en als je wat geluk hebt en de goede conditioner ook voor het voeden van de haren. Nee, je wordt wakker met een haardos wat nog slapper is dan een geplette boterham met kaas wat al weken in je rugtas zit. Ja, dat einde is ervaring.

Ik haat het als.. je net klaar bent met het krullen van je haar en voordat je je kunt omdraaien de helft alweer is uitgezakt. Al het werk voor niks en dat na urenlang krullen van je haar, vooral als je lange manen hebt. Oh.. nee.

bad hair day

Ik haat het als.. je teveel haarproducten hebt aangebracht. Ja, eigen schuld, maar soms maak je gewoon een inschattingsfoutje, waardoor je met twee grote toeven haarmousse té enthousiast aan de slag gaat. Eindresultaat? Een vette kop. Blijft het langer zitten omdat je meer product hebt gebruikt? Nope. Duurzaamheid? Nog sneller op.

Ik haat het als.. mijn haar net te lang is om in een goed model te zitten, nadat ik het een tijdje terug heb geknipt. Weet je wel, dat moment net na een kappersbeurt en halverwege je nieuwe afspraak in de maand. Ellende! Lokken worden te kort als je met de schaar tekeer gaat en zijn te lang om ermee door te lopen. De struggle!

bad hair day

Ik haat het als.. mijn haar gewend is aan de hairdo die ik drie maandenlang op rij draag zonder schaamte. Je ondervindt iets nieuws, je bent helemaal in je nopjes, omdat je iets nieuws hebt geprobeerd, het zit in één keer goed en je ziet volume in je manen zoals je nog nooit hebt gezien. Totdat je dit elke dag doet, zo’n zeven dagen in de week en drie maanden achter elkaar. Ja, ook je haar went aan het model, dus bye bye volume, mooi zitten en alle andere leuke meuk.

Ik haat het als.. mijn haar statisch is. Dan heb je een sluikerige bende door de conditioner en het dragen van het model achter elkaar, gaat het ook overal naar toe pieken alsof je stroom aan het zoeken bent. Jongens, houd op met mij!

bad hair day

Ik haat het ook als mijn haar vast zit in de epilator, maarja, ik zie dat maar als een wijze les. Voortaan haar omhoog tijdens het epileren en geen losse lokken in de buurt van draaiende apparaten die je kop kunnen kaalplukken binnen no-time. Haarmaskers kunnen de boel ook zo vet maken of wat dacht je van een harde wind? Voordat je het weet heb je vette plukken doordat het overal naar toe wordt gesmeten of als het verstrikt raakt in je zonnebril, lipgloss en oordoppen.. bro.

Wat doe jij als je een bad hair day hebt?


2 Comments

 • Irma

  07/02/2018

  I know the struggle!
  ik heb nu echt zo’n lengte die net niks is! Ik wil het weer langer, dus dat wordt nog even geduldig wachten…

  Reply
 • Rachelle

  07/02/2018

  Zo goed dat je je haar hebt gedoneerd, ik heb namelijk kort haar dus elke keer een paar centimeter hebben ze jammer genoeg niks aan.
  En die laatste foto is echt een hele mooie look.

  Reply

Geef een reactie