VIDEO: Hoe verwijder je huidwax?

We hebben net carnaval achter de rug, maar de resten huidwax zijn massaal nog te vinden op handen, armen en gezichten. Het brengt eenvoudig aan, alleen het eraf halen kan een ware klus zijn. Naast de vraag waar ik mijn Halloween spullen vandaan haal is dit toch wel een meest gestelde vraag, namelijk hoe verwijder je huidwax?

hoe verwijder je huidwax

Het verwijderen van special effects make-up kan echt een pain in the ass zijn, vooral als het op liquid latex, gelatine en/of latex protheses aankomt, maar ook huidwax. Neem hier de tijd voor en als je het even niet ziet zitten, neem een break. Hierdoor voorkom je irritatie en frustratie, want zelf schiet ik hier weleens te kort in en daardoor miste ik een keer de helft van mijn wenkbrauw door het lijm er vanaf te trekken. Oeps.

Klik hier als je de tutorial niet kunt bekijken.

De benodigdheden die ik heb gebruikt in de video:
– Spatel
– Babydoekjes of make-up remover doekjes
– een make-up reiniger op oliebasis of een body butter/body olie/ bodylotion

hoe verwijder je huidwax

hoe verwijder je huidwax

hoe verwijder je huidwax

Pas op, dit is een tutorial speciaal voor handen, armen, benen, torso en andere lichaamsdelen, maar niet voor het gezicht. Zit het wel op je gezicht? Schraap dan voorzichtig de huidwax eraf, ga douchen en houd olie met een washand bij de hand. Blijf rustig scrubben, ronddraaiende bewegingen maken totdat de wax verdwenen is. Zolang je zoveel mogelijk wax eraf haalt met een spatel, dan ben je al op de goede weg. Hierdoor kun je het nauwelijks verplaatsen, waardoor het sneller eraf is!

Heb jij nog tips voor het verwijderen van huidwax?


2 Comments

 • Melody

  25/02/2018

  Die creaties van jou zijn soms gewoon te eng om naar te kijken.
  Maar dat zegt natuurlijk wel wat over je talent!

  Reply
 • Jeroen.

  25/02/2018

  Toen ik beter ging kijken naar Chucky zag ik dat je zijn kleding erop had geschilderd!!
  Goed hoor.

  Reply

Geef een reactie