Mijn make-up fouten in het begin.. #2

Van wimpers die niet volledig waren bedekt in mascara tot aan eyeliner die niet eens aansloot op mijn wimperrand en bruine oorlogsstrepen met bronzer. Ja, mijn make-up geschiedenis gaat niet over rozen, maar oefening baart kunst, letterlijk en figuurlijk. Mijn make-up fouten gebeuren nog dagelijks, maar vandaag blikken terug op het begin!

make-up fouten

1. Lipstick. Ik houd ervan, kan zeker niet zonder, aangezien het een make-up look compleet maakt, maar in het begin bracht ik het gewoon aan vanuit de huls. Bam, er meteen op. Half de buitenste lijnen meenemen. Cupidoboog? Ja, die bestond toen niet. Niet symmetrisch, niet binnen de lijnen en vooral niet charmant. Trouwens, ik kan het nog steeds niet, vanuit de lipstickhuls werken, vandaar dat ik lippenselen gebruik.

make-up fouten

2. Laten we even in de lipstick sferen blijven, want nadat ik doorhad hoe ik mijn lippen het beste kon invullen met de mooiste kleuren uit mijn collectie, ging ik vaak té enthousiast aan de slag. Lekker buiten de lijnen, maar écht té enthousiast. Wauw..

make-up fouten

3. Nepwimpers waren in mijn tijd alleen weggelegd voor speciale gelegenheden, niemand droeg deze in het dagelijks leven voor alledaags gebruik. Langzaamaan kantelde dit in de make-up industrie en ook ik besloot mij eraan te wagen voor mijn make-up looks. Oh. Wow.. niet dicht op de wimpers, loslaten aan de binnenkant en gewoon denken dat het goed zat. Cringe! Helaas staat dit vastgelegd op veel foto’s en heb ik er soms nog steeds last van.

make-up fouten

4. In het begin haalde ik de haartjes tussen mijn wenkbrauw weg met wax, maar ook toentertijd had ik er geen goede ervaringen mee. Voordat ik erachter kwam dat mijn foundation de vlokken op mijn unibrow had geaccentueerd, zat ik in de auto, onderweg naar huis, na een lange dag op school. In daglicht.

make-up fouten

5. Het is moeilijk om je oogschaduw goed te blenden, dat vind ik nog steeds, maar bepalen tot hoe hoog je kunt gaan is nog een tandje lastiger. Voorheen ging ik niet verder dan de millimeter boven mijn arcadeboog, waardoor het weleens – kuch – vaak voorkwam dat je weinig van het resultaat zag. Inmiddels blend ik mijn oogschaduw royaal over het gezicht heen, haha!

make-up fouten

Daarnaast maak ik mij nog steeds schuldig aan verkeerde foundations, maar dan ook echt één tot twee en soms drie tinten donkerder. Je kunt het vaak zien aan mijn armen die niet meekleuren, oeps! Een zelfbruiner eroverheen en niemand die het meer ziet. Van fouten maak je leer je, maar in mijn geval, niet altijd, haha!

Wat zijn jouw grootste make-up fouten van het begin?

Check hier deel 1!


2 Comments

 • Jessica J.

  02/03/2018

  Ik weet nooit hoe ver ik kan gaan met het blenden van m’n oogschaduw. Dan ga ik te ver, dan niet ver genoeg! :-D

  Reply
 • Irma

  09/03/2018

  Ai, ik maak nog dagelijks fouten!
  Te oranje foundation, hobbelige eyeliner, oneven wenkbrauwen and the list goes on!

  Reply

Geef een reactie