7 vegan make-up merken!

Van Lush weet menig man het al, namelijk dat het merk met de hand wordt gemaakt, het dierproefvrij is, maar ook dat zij vegan zijn. Wist je dat Beauty without Cruelty ook vegan is? En ook Dermolin valt namelijk onder de vegan cosmetica merken net zoals Jeffree Star Cosmetics! Vandaag zet ik 7 vegan make-up merken op een rij!

vegan make-up merken

De Pixiwoo dames pakten het meteen goed aan door hun eigen cosmetica lijn genaamd Real Rechniques dierproefvrij te maken én ook nog eens vegan! Tot op de dag van vandaag maak ik nog steeds gebruik van hun kwasten, want die zijn fantastisch. Heel zacht, makkelijk schoon te maken en multifunctioneel!

vegan make-up merken

Opzoek naar een extravagant make-up merk? Dan zit je bij Obsessive Compulsive Cosmetics goed! Van blauwe lipsticks tot aan neongeel, gitzwarte oogschaduws, een royale collectie aan glitters, make-up kwasten én foundations in allerlei tinten. Pas op, als je eenmaal bij hun shopt, je ben verkocht! OCC is altijd al dierproefvrij geweest en ook vegan!

vegan make-up merken

Het is geen make-up merk, maar een nagellak merk, maar ik moest deze erin verwerken! Sinds ik erachter kwam dat China Glaze op dieren ging testen zodat zij in China konden gaan verkopen ben ik opzoek naar een nieuw kleurrijk nagellak merk en eigenlijk dacht ik dat Zoya op dieren testen, maar ze zijn zelfs vegan! Zij verkopen niet in China, testen niet op dieren en zijn vegan, kortom, het is tijd om daar massaal nieuwe kleurtjes in te slaan, haha!

vegan make-up merken

Het is een merk die makkelijk verkrijgbaar is in Nederland en Belgie, namelijk The Body Shop, maar wist je ook dat zij een vegan merk zijn? Hun collectie bezit niet alleen de beruchte body butters, maar ook scrubs, make-up kwasten en zelfs een hele reeks aan make-up producten!

vegan make-up merken

Dit geldt ook voor Mineralissima, want ook hun highlighters bevatten een prachtige pigmentatie, zijn dierproefvrij en hebben een natuurlijke glow. Naast dat het een chic merk is met een schitterende layout, hebben ze geweldige blending brushes met de zachtste haren ooit en veranderen harde lijnen binnen no-time om tot een rookgordijn. Dierproefvrij én ook vegan!

vegan make-up merken

Het merk heb ik al een tijdje in bezit, lang gebruikt en voornamelijk in de zomer, want de producten van Inecto ruiken goddelijk naar kokos, maar naast dat zij dierproefvrij zijn is het merk ook nog eens vegan! Weet je hoe blij ik hiermee ben? Ik vind het leuk om achter dit soort nieuwtjes te komen of als het bedrijf/merk zich aangepast en verbeterd!

vegan make-up merken

Van ELF weten de meten het al, maar het budgetmerk wat ik hoop ooit nog in de schappen van de Nederlandse winkel te vinden is namelijk ook dierproefvrij! Ze hebben geweldige kwasten, leuke hebbedingetjes, maar ook kwalitatief goede producten zoals de oogschaduws, palettes en ook dierproefvrij + vegan!

vegan make-up merken

Ondanks dat ik reviews over bepaalde merken heb geschreven wist ik niet of het om vegan make-up merken ging, terwijl ik altijd opzoek of het gaat om een dierproefvrij make-up merk. Het kan ook zijn dat ik het inmiddels ben vergeten, want mijn geheugen is nog steeds aangetast door de Lyme, haha! Het valt mij ook op dat vele van de vegan make-up merken niet eens het promoot, want het is juist iets waar ze trots op mogen zijn!

Wil jij de make-up merken die jij gebruikt controleren of ze vegan of dierproefvrij zijn? Check dan voor de dierproefvrije cosmetica lijst bij Noaki, ook is zij in het bezit van make-up merken die wél op dieren testen.

Wat zijn jouw favoriete vegan make-up merken?


5 Comments

 • Jeroen.

  14/03/2018

  Goed en leuk artikel, ik ben zelf geen veganist maar wel vegetariër en ik denk dan ook dat veel mensen hier wat aan hebben.
  Het is altijd wel even een gezoek als je even niet met de kudde meeloopt.

  Reply
 • Jessica J.

  14/03/2018

  Altijd fijn, zulke artikels. Proefdiervrije en vegan producten zijn heus niet zo moeilijk verkrijgbaar als sommigen denken.

  Reply
 • Merel

  15/03/2018

  Altijd blij met een beetje aandacht voor vegan producten.

  Reply
 • Sanne

  17/03/2018

  Lush is niet geheel vegan. Het staat per product wel aangegeven op de site en in de winkels. In sommige producten van lush zit bijvoorbeeld bijenwas en dat is een dierlijk product. De producten die dit bevatten zijn wel vegetarisch. Sowieso zijn alle lush producten vegetarisch en dierproefvrij, maar dus niet allemaal vegan.

  Reply
 • Irma

  03/04/2018

  Heel goed artikel!
  Zelf gebruik ik alleen dierproefvrije make-up! Ik vind het niet zo moeilijk om erop te letten, dus ik doe het zonder moeite!

  Reply

Geef een reactie