Let’s talk.. concealer! Corrigerende concealer, highlightende concealer, waarvoor is wat? En welke heb je allemaal?

Concealers, het is een musthave in mijn collectie, maar wat als je niet bekend bent met een concealer? Wat is concealer? Wat doet het? Waarvoor dient het? En heb je de regenboogkleuren gezien die bij concealers komen kijken? Geen zorgen, vandaag deel ik mijn tips en tricks met jou over hoe je concealers kunt aanbrengen, natuurlijk waar het voor is én welke je allemaal hebt!

corrigerende concealer

Waarvoor is concealer?
Als we het hebben over de concealer die royaal wordt verkocht bij de drogisterij, dan spreekt men voornamelijk over de concealers die een huidteint bevatten en deze dienen voor het wegwerken van onzuiverheden, denk aan oneffenheden zoals puisten, pukkels etc, maar ook wallen kunnen hiermee worden gecamoufleerd. Kortom, het bedekt en doet je frisser ogen.

corrigerende concealer

Wat is een corrigerende concealer?
Denk hierbij aan de concealers die komen in kleuren zoals groen, oranje, geel, paars en lila. Daarnaast heb je ook nog een reeks met lichtroze, een zalmkleur, eigenlijk een lichtere versie van de standaard tinten zoals groen, oranje en paars. Hiermee kun je blauwe plekken mee wegwerken, wallen onder je ogen nog beter camoufleren, roodheden aanpakken enzovoort.

corrigerende concealerDe bovenste concealer is een corrigerende concealer, namelijk de rozige zalmkleur.

De corrigerende concealer kleuren die je hebt:
Groen concealer = voor het neutraliseren van rode plekken in het gezicht, denk aan puistjes, maar ook couperose.
Oranje concealer = voor het camoufleren van blauwe plekken, blauwe wallen onder de ogen etc.
Zalmkleurige concealer = wordt ook gebruikt voor het maskeren van wallen, maar ook voor het corrigeren van donkere plekken in het gezicht; denk hierbij aan dames en heren met een donkere huidteint + pigmentvlekken.
Roze concealer = Valt onder de zalmkleurige concealer, pakt de wallen aan, maar ook neutraliseert het donkere vlekken.
Paarse concealer = voor het aanpakken van de gele ondertoon en/of vlekken in de huid zoals bij de lichte dames en heren.
Lila concealer = valt onder de paarse concealer, helpt bij het maskeren van de gele ondertoon en/of vlekken.

corrigerende concealer

Overige kleuren concealer:
Witte concealer = dient voor het extreme highlighten van het gezicht, maar wordt voornamelijk gebruikt voor het mengen van concealers om deze lichter te maken.
Bruine concealer = voor het schaduwen van oppervlaktes, denk aan de jukbeenderen, voorhoofd, kaaklijn, neus, kin etc.

Wanneer breng je je concealer aan?
Goede vraag! Met corrigerende concealers raad ik je aan om eerst daarmee van start te gaan, dan pas je foundation gevolgd door de huidkleurige concealer om de boel volledig te sealen. Maak je geen gebruik van een corrigerende concealer? Ga dan meteen van start met je foundation, daarna je concealer en vervolgens poeder je dit in zijn geheel af met een gezichtspoeder.

corrigerende concealerDit is hoe ik mijn concealer aanbreng, zowel voor het maskeren van wallen als het highlighten van het gezicht.

Hoe brengt je concealer aan?
Je hebt meerdere opties, van de applicators die mee worden geleverd zoals het kwastje als de sponsapplicator als gewoon je vingers! Daarnaast kun je gebruik maken van foundation sponzen zoals de beautyblender, micro blender en laten we de synthetische kwasten niet vergeten!

corrigerende concealerEen beautyblender.

Met de vingers = Breng het aan onder je ogen met de applicator waarin het product komt of pak wat product op uit het potje en breng dit in verschillende stroken van boven naar beneden onder het oog aan. Klop het product als het ware op de huid, vervaag de randen natuurlijker, zodat het egaal oogt.
Met kwasten = Pak wat concealer op, maak strijkende bewegingen van boven naar beneden in de vorm van een omgekeerde driehoek, zodat je een pakkend highlightend gedeelte hebt + een natuurlijk effect. Blend met je vingers de buitenste randen.
Met een beautyblender = Breng het product aan op de huid en blend het egaal. Ook zou je concealer op de spons kunnen aanbrengen om vervolgens het in de driehoek vorm te vervagen voor het mooiste effect.

corrigerende concealer

Hopelijk heb ik je voldoende kunnen informeren over concealer, wat het is, hoe je het kunt aanbrengen en natuurlijk de corrigerende concealer. Bij mij duurde het een tijdje voordat ik alles doorhad, toentertijd had je ook nog niet zoveel tinten en niet eens de beautyblender, haha! Het beste is om allerlei producten uit te proberen, technieken toe te passen en daaruit jouw favoriete methode kiezen, zodat jij de juiste concealer + techniek kunt toepassen. Succes!

Heb jij nog tips?


2 Comments

 • Jeroen.

  04/04/2018

  Ik zou toch alles moeten weten als drag;-) maar ben altijd blij met dit soort artikels, good job Girlxx.

  Reply
 • Irma

  05/04/2018

  Suuuper goede tips! Als ik make-up gebruik, draag ik 100% ook concealer.
  Altijd om de wallen te verbergen!

  Reply

Geef een reactie