Mijn favoriete yoga video’s. #1

Van vier keer hardlopen in de week naar misselijk worden als je eraan denkt, het kan allemaal na de ziekte van Lyme. Langzaamaan bouw ik mijn ritme op, breid ik mijn ondernemingen meer uit en daar valt ook beweging onder. Rustig aan besloot ik yoga na ons turbulente eerste sessies een nieuwe kans te geven en ik ben verkocht! Vandaag mijn favoriet yoga video’s op een rij!

favoriete yoga video's

In het begin vond ik het enorm lastig om het tempo bij te houden, daarom besloot ik van te voren is de gehele video op mijn gemak te kijken, zodat ik ongeveer wist wat er ging komen, maar ook zodat je kan kijken of het je aantrekt! Daarnaast houd ik mijn focus voor nu nog op de wat kortere video’s van zo’n vijf tot tien minuten, niet te lang, desnoods rek ik oefeningen langer op, maar probeer het niet te forceren. Dat geldt ook voor je lichaam, rek niet alles overmatig op.

Klik hier als je de yoga video niet kunt bekijken.

Ik ben écht een fan van Candace! Ze heeft een rustige manier van spreken, niet zo’n overdreven zachte stem, maar luid genoeg om haar duidelijk te kunnen verstaan zonder dat je uit je ontspannen houding wordt gerukt. Korte tot geen intro’s, maar meteen beginnen én het viel mij op dat zij geen reclames door haar yoga video’s heen heeft + ook niet op het einde. Bij enkele had ik dat namelijk wel en dan raak je gestrest, want je weet dat het eraan zit te komen en je schrikt je rot, kun je weer opnieuw beginnen.

Klik hier als je de video van Yoga by Candace niet kunt bekijken.

Trouwens, op dit moment doe ik yoga nog op bed! Hierdoor kan je toch lui zijn op jouw manier, het aan je routine toevoegen en voordat je het weet sta je trouw op je matje dagelijks een sessie uit te voeren. Van vijf minuten stapte ik al binnen enkele dagen over naar de tien minuten yoga sessie omdat deze mij meer aantrok, vooral de oefeningen voor je onderrug zijn écht ontspannend. Dit is ook mijn nummer één video, yoga rush is going sky high.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

In de ochtend ga ik liever voor de korte yoga video’s. Meteen nadat ik mijn wekker heb uitgezet start ik de video, gewoon van het ene uitgeruste moment in het andere chille moment stappen. Heb ik die dag afspraken buiten de deur? Dan maak ik ook nog steeds gebruik van de sessie, omdat het kort is, je wordt er goed wakker van met de juiste mindset. Heb je die niet? Dan krijg je deze wel tijdens het beoefenen van de poses en ademhaling.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Dit is een langere sessie speciaal voor dames en heren met curves! Opnieuw een rustige yoga video met duidelijke uitleg, de poses zijn ook wat langer dan de bovenstaande video’s en ook nog niet van die ingewikkelde houdingen, aangezien het om beginners yoga gaat.

Wil je beginnen met yoga? Maak het jezelf gemakkelijk! Ik merkte dat als ik meteen met een sessie van een uur begon dat ik het hooguit twee dagen in de week volhield, terwijl ik nu tweemaal daags doe. Yep, ik begin mijn dag met een korte sessie en sluit deze af met een langere versie + een aantal minuten mediteren. Doordat het kort is kan je er ruimte voor maken, het in jouw planning voegen en hierdoor leer je jezelf ook focussen. Zodra ik meteen begon met de langere sessies raakte ik afgeleid en gedemotiveerd. Het is kort, krachtig en ben nu bereid om mijn sessies op te bouwen!

Doe jij yoga? En wie is jouw favoriet?


One Comments

  • Anita

    11/04/2018

    ik doe niet aan yoga maar ik moet wel zeggen het ziet er relaxed uit.

    Reply

Geef een reactie