De draadloze koptelefoon Sony WH-H900N!

Hoe vaak ik wel niet bijna mijn telefoon heb laten vallen doordat mijn oordopjes ergens achter bleven haken of mijn laptop per ongeluk lanceerde doordat ik opstond met oordopjes in. Inmiddels heb ik mijn oordoppen voorzien van regenboogkleuren doordat ze in mijn verf hangen tijdens het schilderen, maar al die ellende is verleden tijd met de draadloze koptelefoon, namelijk Sony WHH900N!

Sony WH-H900N

Sony WH-H900N

Sony WH-H900N

Een grote box waarin de koptelefoon wordt geleverd inclusief een gebruiksaanwijzing en de bijhorende snoeren voor zowel het opladen van de koptelefoon wat gaat via de computer + een kabel voor als je van jouw draadloze headphones een normale variant met draad wilt maken. Ideaal als je even niet de optie hebt om op te laden, maar wel muziek wilt luisteren. Laten we niet het hoesje vergeten, zodat je de koptelefoon netjes kunt opbergen.

Sony WH-H900N

Sony WH-H900N

Sony WH-H900N

De Sony WHH900N komt in vijf kleuren, waarvan de bovenstaande één is, namelijk Grayish Black! Een modern design met een satijn finish en enorm zachte oorkussens. Het is mogelijk om de draadloze koptelefoon in elkaar te klappen, ze sluiten ook zo nauw om je oren, dankzij de flexibiliteit van de “oren” zelf. Ook wordt aangegeven om welke kant het gaat, rood is namelijk rechts waarmee je nummers kunt skippen, terughalen, volume bepalen, opnemen van telefoongesprekken en het pauzeren van zowel muzieknummers als de telefoon. Links bevindt zich de Bluetooth zender. 

Sony WH-H900N

Sony WH-H900N

Het koppelen van je smartphone, iPad, computer en/of laptop is eenvoudig zolang je de instructies volgt, dan is het binnen enkele seconden gepiept. Dit is ook het enige wat je moet doen als je gebruik wilt maken van de headphones. Zet de koptelefoon aan, schakel je Bluetooth in, soms maakt deze meteen connectie en anders moet je via je Bluetooth klikken op verbind. Tada, that’s it! 

Sony WH-H900N

Je hebt meerdere opties als het aankomt op geluid, want er zit ook nog een extra knop aan de linkeronderkant voor noise cancelling wat inhoud dat je geluiden van buitenaf volledig kunt blokkeren. Ik dacht dat het wel meeviel, maar mijn moeder kan een kamer naast mij stofzuigen en ik hoor niks! Onderweg hoor je geen verkeer, als je werkzaam bent in het openbaar heb je geen last van afleidingen, omdat je écht alleen jouw muziek hoort of de white noise.

Dan komen we aan bij ambient sound, namelijk het tegenovergestelde van noise cancelling. Bij deze optie hoor je namelijk alles om je heen, van het typen op het toetsenbord tot aan stemmen etcetera. Je kunt beide uitschakelen, dan behoud je een evenwicht tussen allebei. Je hoort nog wat, maar het is naar mijn mening wat gedempt. Een uitkomst als je even je wilt afsluiten van de wereld, maar ook weer veilig voor als je op de fiets zit, zodat je ervoor kunt kiezen om de omgeving toe te laten.

Sony WH-H900N

Het geluid is enorm zuiver, je krijgt er inderdaad studio vibes van zoals Sony zelf aangeeft. Een redelijke bass, blijft ook helder als je de volume hoog zet en gaat niet kraken. Daarentegen is de comfort van de Sony WHH900N geweldig en is het samen een gouden combinatie. Bij ASMR viel het mij ook op dat je ineens andere dimensies hebt. Meestal vermeldt men dat ze achter je staan, maar bij normale oordopjes hoor je dat niet, hier wel. Wauw! Trouwens, de batterij gaat 28 uur mee, laat ook vrij snel op, als je 10 minuten aan de lader ligt, heb je alweer voor 65 minuten aan muziek. Er verschijnt ook een batterij op je smartphone zodat je de stand kunt bijhouden of deze opvragen door op de aan/uitknop te drukken.

De eerste 5 minuten waren wat onwennig, maar na zo’n 3 uur met de Sony WHH900N was ik alles vergeten. Draad? Welk draad? Weet je hoe een uitkomst dit is? Weet je hoe een fantastische uitvinding de draadloze koptelefoon is? Ik ben verkocht! Hij voelt heel licht aan, sluit mooi af, je kunt overal naar toe lopen, zolang je binnen 10m van het apparaat blijft en je ding doen onder het genot van muziek! 

De Sony WH-H900N is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com €219, maar ook Coolblue!

Heb jij een koptelefoon van Sony? En welke is jouw favoriet?


3 Comments

 • Kees

  18/04/2018

  Dit ziet er mooi en heel comfortabel uit, ik hoop alleen dat de batterij lang mee gaat.

  Reply
 • Merel

  18/04/2018

  Ik vind zo’n groot ding altijd zo zwaar aanvoelen, is dat bij deze ook zo?
  Geef mij anders maar gewoon oordopjes, mooie look by the way.

  Reply
 • Irma

  02/05/2018

  Nice! Ik zit er de laatste tijd wel vaker aan te denken om een koptelefoon te kopen, want oortjes zijn zo slecht voor je gehoor!
  Er is alleen zoveel keuze! Maar wel een chille review, daar kan ik wat mee!

  Reply

Geef een reactie