7 dierproefvrije SFX merken!

Het is lastig om uit te vinden of een make-up merk dierproefvrij is, tegenwoordig maken ze je het nog moeilijker door eromheen te praten, maar gelukkig hebben we daarvoor onze heldin Sophie van Naoki. Maar hoe zit het eigenlijk met de special effects make-up merken? Zijn er überhaupt dierproefvrije SFX merken? Vandaag zet ik speciaal voor jou deze op een rij!

Dierproefvrije SFX merken

Het is één van mijn meest gebruikte merken, namelijk Ben Nye! Van de Master Bruise Wheel waarmee je gave blauwe plekken kunt maken, het geven van karate aan snij- en schotwonden, maar ook schaafwonden. Liquid latex, huixwax, nepbloed soorten en zij hebben zelfs make-up producten in het assortiment met losse glitters, pigmenten en de welbekende Banana Powder! Het dierproefvrije merk gaat al een langere tijd mee in mijn collectie, zowel de SFX items als de make-up producten.

Dierproefvrije SFX merken

Naast bloed en huidwax hebben we ook schmink nodig om bijvoorbeeld kledingstukken erop te schilderen en wat dacht je van The Joker? O, een favorietje! Snazaroo kwam na uren zoeken op het wereldwijde web op mijn pad, aangezien ik opzoek was naar een dierproefvrije schmink! Wist je dat zij ook geen gluten in de face paint hebben? Ze zijn niet volledig vegan, aangezien ze gebruik maken van het dierlijk ingredient genaamd lanolin(=wax van schapenwol) daarentegen staat ook glycerine op de ingrediëntenlijst, maar het item wat zij gebruiken is niet afkomstig van dieren.

Dierproefvrije SFX merken

Skin Illustrator staat bekend om hun alcohol palettes. Deze zijn ideaal voor het opvullen van wonden, het karakter geven daaraan, maar ook voor het creëren van de meest realistische blauwplekken of beurse ledematen. Laten we aderen niet vergeten! Het is een special effects make-up merk wat meer voor de gevorderde SFX MUA’s is, aangezien het naast de skills ook een aardig prijskaartje met zich meebrengt. Ook zij zijn dierproefvrij en maken gebruik van het welbekende konijnen logo. 

Dierproefvrije SFX merken

Naast Ben Nye is Mehron toch wel een populair merk onder de beginners, vooral vanwege hun gruwelijke bloedsoorten. Van klonterig bloed tot aan oud bloed, dik bloed en noem maar op! Ook zij hebben make-up producten zoals oogschaduws, foundations, maar ook schmink palettes. Naast dat Mehron dierproefvrij is, hebben zij ook vele vegan producten in hun assortiment! Check de beschrijving van het product voor het dierproefvrije logo.

Dierproefvrije SFX merken

Graftobian is een wat minder bekend merk, maar heeft veel gelijksoorten producten als Ben Nye en Mehron in hun assortiment + één van de beste make-up setting sprays! Zij zijn dierproefvrij, wordt geproduceerd in de USA, vegan, maar verkopen in Hong Kong. Als ik het goed heb begrepen hoef je niet op dieren te testen als je in Hong Kong wilt verkopen, maar zij hebben wel hun zinnen gezet op China en willen daar zich waarschijnlijk ook gaan vestigen.

Dierproefvrije SFX merken

Reel Creations heeft één van de mooiste bloedsoorten in de SFX wereld, namelijk longbloed wat enorm realistisch is. De heldere kleur, de formule, pure perfectie. Het is jammer dat het merk wat moeilijker verkrijgbaar is in Nederland, want ze hebben fantastische items waaronder kleurpalettes, maar ook airbrush inks. Opnieuw een merk wat meer voor professioneel gebruik is en dierproefvrij.

Dierproefvrije SFX merken

Wolfe FX heeft prachtige palettes in hun assortiment, bijvoorbeeld speciaal voor monster creaties, huidtinten, maar ook metallics. Zij bezitten ook bitjes voor allerlei soorten looks van de klassieke vampier tot weerwolven, de zombie variant en nog meer. Van Teeth Paint tot aan spullen voor het airbrushen, maar ook glitters en contactlenzen. Wolfe FX claimt vegan te zijn, hun producten bevatten geen gluten, zijn vrij van noten en geen parabenen.

Dierproefvrije SFX merken

Helaas heb ik nog steeds niets vernomen van Mould Life over hun animal testing beleid, aangezien ze niet reageren op mijn DM’s. Heel jammer, want ik zou hen graag aan de lijst willen toevoegen, omdat ik een fan ben van hun nepbloed. Daarnaast kon ik nauwelijks wat vinden over 3rd Degree, aangezien de siliconenpasta je van het is. Het viel mij wel op dat bijna alle SFX merken die ik gebruik en/of ken dierproefvrij zijn, I’m loving it!

Welk merk gebruik jij? En ken jij nog meer dierproefvrije SFX merken?


3 Comments

 • Kees

  18/05/2018

  Ik vind die buikspreekpop echt te gruwelijk!!

  Reply
 • Mariekke

  18/05/2018

  Testen op dieren is gewoon niet van deze tijd, er is een database waar alles geregistreerd staat of het schadelijk is of niet.
  Zoveel leed voor niks.

  Reply
 • Irma

  20/05/2018

  Goed artikel! Het is belangrijk om te blijven informeren, want er zijn zoveel mensen die denken dat dierproeven niet meer gebeuren!

  Reply

Geef een reactie