VIDEO: Chocoladetaart maken!

Een ultieme eyecatcher op filmavonden, ideaal voor als je chocolade cravings hebt, maar ook uitstekend voor als je last hebt van liefdesverdriet, volgens Nigella. Verdriet is in dit artikel en deze video wel aanwezig, aangezien dit de één na laatste video is op mijn blog, wat inhoud dat het einde écht in zicht is. Laten we helemaal naar het begin gaan want in 2011 verscheen als eerst het recept, namelijk de chocoladetaart!

chocoladetaart maken

Het is zo’n chocoladetaart die je een dag van te voren moet maken, hierdoor zal deze nog lekkerder smaken, net zoals bij appeltaart. Een romige en rijke structuur met een zalige vulling en topping die elkaar doen versterken, want zonder topping is het wat leeg, maak gebruik van die royale chocoladesaus!

Klik hier als je Koken met Cynth niet kunt zien.

Het recept van de chocoladetaart:
– 175 gr. ongezouten boter
– 125 ml maiskiemolie (zonnebloemolie
– 300 ml koud water
– 400 gr bloem
– 250 gr suiker
– 100 gr basterdsuiker
– 50 gr cacaopoeder
– Bakpoeder
– Zout
– Bekertje room
– 3 eieren
– Theelepel vanille extract + vanille suiker

Ingrediënten voor de topping:
– 1,5 melk chocoladerepen
– pakje boter; half roomboter, half margarine
– vanille extract

Als ik het artikel teruglees en tijdens het maken van de video ga ik het bloggen wel enorm missen, omdat we zoveel samen hebben meegemaakt, maar ook hoe ver we zijn gekomen en vooral het gevoel wat ik toentertijd had kwam tijdens het bakken helemaal terug. Superleuk om te doen, ondanks dat niet alles smooth verliep tijdens het maken van de taart, oh, ik en de keuken.. ik houd van eten, na de chocoladetaart niet meer zo van koken, haha!

Wat is jouw favoriete taart?


Geef een reactie