Mijn favoriete special effects make-up looks door de jaren heen..

In Nederland was nauwelijks iemand bekend met special effects make-up look, vandaar dat ze raar opkeken als ik mij regelmatig verdronk in nepbloed. Vanaf het begin was ik al betrokken bij de lugubere looks en dat nam door de jaren heen alleen maar toe. Van Voldemort tot aan uitgerukte ogen, maar ook mijn reeks aan Joker looks, enge clowns en meer. Vandaag zet ik mijn favoriete special effects make-up looks voor het laast op een rij!

special effects make-up

Oh jongens, was het maar zo’n feest dat je mensen kon oplossen in zoutzuur. Het kan. Het is alleen niet legaal. Wat was ik boos en teleurgesteld in diverse personen, maar hey, kijk wat een mooie make-up look hieruit kwam. De symmetrie van mijn wang en sleutelbeen is gewoon perfect. Mijn ogen waren geïrriteerd door de bruistabletten die ik had gebruikt, vandaar dat ik later overstapte naar vitaminetabletten.

special effects make-up

Jaren later ben ik nog steeds verbaasd over mijn blend skills, helemaal rondom de skeletten features zoals de oogkassen en het neusbotje. Het was een samenwerking met Rebelsmarket waar ik toentertijd voor werkte als make-up blogger met ideeën uit hun webshop speciaal voor the Day of the Dead. Het concept was compleet anders dan mijn eigen make-up looks, misschien dat ik deze daarom nog steeds waardeer.

special effects make-up

Over blenden gesproken, dat was hier namelijk ook écht key. Ontzettend veel werk, maar opnieuw één van mijn grotere make-up looks inclusief zelfgemaakte bald cap die mijn special effects make-up looks naar het volgende level tilde. Spiderman was een upper body suit wat helemaal door liep tot ver achter op mijn hoofd wat ook een nieuwe uitdaging was, but that shadow all around thooough.. girl!

special effects make-up

Een make-up look die regelmatig wordt nagemaakt – of course zonder het delen van credits, hey, bedankt hé! – en ook door vele websites is misbruikt met rare smoesjes over het smeren van zonnebrand en meer. Het was een look die ik binnen no-time in elkaar zette, omdat het vrij eenvoudig was omdat je alleen met rood en wat concealer aan de gang moest, alleen het eindresultaat is zeer dramatisch, loving it!

special effects make-up

Jip en Janneke, ik ben na 25 jaar nog steeds een enorme fan van het kindermerk waarmee ik opgroeide. Janneke moest verschijnen in één van mijn special effects looks, helemaal nadat zij zoveel jaar bestonden en heel toevallig was dit allemaal in dezelfde week dat het artikel online kwam. Alsof het zo moest zijn!

special effects make-up2015.

special effects make-up2016.

special effects make-up2017.

Even The Joker reeks erdoorheen knallen, want vanaf het moment dat ik deze creëerde werd ik spontaan verliefd op Heath Ledger. De schmink, de manier hoe hij de Joker presenteerde, zijn manier van praten en de karakteristieke eigenschappen die hij eraan toevoegde, amazing. Van alleen de gezichtsschmink stapte ik over in zijn outfit die ik erop schilderde en vervolgens zat ik zo’n 11 uur in de make-up steentjes te plakken in de vorm van zijn schmink. WORTH IT. PROUD AF!

special effects make-up

De groeiende neus van Pinokkio gecombineerd met de huid van hout en de boel die daaronder is weggesmolten met een bijhorend strikje. Oh jongens, wat was ik trots na het afronden van dit pareltje! Niet alleen ik, want heel mijn omgeving was onder de indruk van wat ik had geproduceerd, omdat het één van mijn allereerste special effects make-up looks was die een volledige transformatie vroeg.

special effects make-up

Voor het eerst mijn wenkbrauwen succesvol wegwerken, een zwarte achtergrond en mijzelf gewikkeld in T-shirts en lappen stof om de Weeping Nun compleet te maken. Geen lenzen, maar gewoon schmink op de oogleden en alsnog een uitmuntend resultaat. Een Halloween look die veel werd nagemaakt, gedeeld op Halloween gerelateerde profielen op Instagram en opnieuw een SFX look waar ik veel lof over kreeg.

special effects make-up

Dit was de reden waarom ik begon met bloggen, het creëren van make-up looks waar je U tegen zei. Special effects make-up looks, artistieke looks of make-up looks die het daglicht nooit zouden halen. “Starry Night” van Van Gogh is mijn all time favorite waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk. Pareltje!

special effects make-up

Voordat ik de ziekte van Lyme kreeg had ik een idee in mijn hoofd, maar helaas werd ik die zomer gevloerd, hield het idee in mijn achterhoofd en kwam in de zomer van 2017 met mijn eerste look, namelijk de giftige planten series met als eerst de brandnetel look! Het was een compleet nieuw concept, nog niet eerder bedacht door iemand en daar kreeg ik enorm veel credits voor, helemaal de brandnetel versie was en is nog steeds eentje die geliefd wordt!

special effects make-up

Dit ben ik. Dit omschrijft mij. Creatief en zo gek als een deur. Mijn Paas look van 2017 wat je met een korreltje zout moet nemen, maar wel geweldig was om te maken + de uitkomst is best amazing. Helaas wat minder amazing voor mijn blouse, want daar zitten de bloedvlekken nog steeds in..

special effects make-up

De vrouwelijke vampier uit 2013 is ook een liefhebber, opnieuw weer nepbloed, neptanden en de aderen op het gezicht. Trouwens, check mijn ombre dip dye, goede tijden gappies, goede haar tijden. Het totaal plaatje voor toentertijd – toen was SFX nog niet eens een ding in NL – was indrukwekkend.

special effects make-up

Weet je hoe dik de schmink erop zat? Oh, niet te zuinig, haha! Deze foto’s zijn ook nog eens geschoten tegen de rugleuning van mijn bureaustoel, aangezien dit de enige zwarte achtergrond was die ik op dat moment in mijn kamer had. Als ik mijn lippen had weg gephotoshopped dan was het helemaal het einde. Oh, ik was helemaal verliefd op dat kraagje!

special effects make-up

Hier ging als eerst wat mis, want ik was live op Instagram tijdens het make-uppen, maar volgens mij mengde de foundation lelijk met het wit, waardoor ik overnieuw begon. Serieus, beste keuze ooit. Mijn oranje wenkbrauwen kwamen er uitstekend op, het haar ging perfect en de algehele look viel op zijn plek nadat ik de kledingstukken erop had geschilderd. Een leuke look om na te maken + LOVE JOHNNY DEPP.

special effects make-up

De non die vaak achter mensen aanrent in video’s, ik heb om heel wat varianten lelijk gelachen. Totdat ik erachter kwam wie de ‘non’ was, namelijk Valak. Een freaky ass make-up look, maar super makkelijk om na te maken + de contouren die je aanbrengt doen je gezicht écht bizar veel veranderen. Hier had ik hetzelfde gedaan zoals bij de Weeping Nun, namelijk mijzelf verhullen in T-shirts en doeken. Die neus tho.

special effects make-up

Ja, een favoriet is dit zeker zowel de serie als de make-up look! Tijdens een aflevering van Sons of Anarchy wordt iemands oog eruit gelepeld met een gruwelijk resultaat en ik zat zo in de serie dat ik de look moest namaken. Het stukje vel wat aan mijn wenkbrauw hangt maakt het een tikkeltje realistischer.

special effects make-up

Laten we de ademnood vergeten, maar het was een geweldige look om in elkaar te zetten, vooral omdat het neusje zoveel karakter geeft aan de make-up look. Zelfs zonder schmink zag je al wat het ging worden. Daarnaast houd ik van kerst, dus mocht deze sowieso niet ontbreken!

special effects make-up

Hoe ik erbij kwam, geen idee, het enige wat ik nog weet is dat het één van mijn beginnende special effects make-up looks was die men echt schokte, waar veel heisa om was en ook enorm triggerde. Hier en daar zag ik de hashtag trypophobia voorbij komen, niet te weten wat het was, maar jaren later snapte ik het, haha. Ik leef nog steeds voor het shirtje.

special effects make-up

De contouring. Ja, dat was iets waardoor ik verkocht was. Oh, en natuurlijk hoe het overhemdje erop is geschilderd. Je ziet nauwelijks dat het nep is, aangezien ik nog een shirt droeg met een wijde hals, hierdoor zie je nauwelijks dat het witte overhemd erop is geschilderd + het dasje. De highlights en schaduwen, wauw. De wenkbrauwen die er als twee halve cirkels symmetrisch erop zitten en de lenzen, de aangescherpte neus, de buikspreekpop mond.. Ja, Billy van Dead Silence was mij er eentje. Ik zat zo ook aan de eettafel, haha.

special effects make-up

Deze mag ook niet missen, namelijk de look waarmee ik de eerste van de Battle of the Beautybloggers won. Na heel wat kleine SFX gerelateerde dingetjes was dit de allereerste look waarmee ik van start ging, waar ik ook échte wonden had gemaakt met watten, wimperlijm en nepbloed wat ik zelf had gemaakt van limonade en kleurstoffen. Eén van mijn meest bekeken special effects make-up looks, ook één van mijn meest gepinde looks op Pinterest. Hier begon het allemaal.

special effects make-up

special effects make-up

En bij Voldemort eindigde het allemaal. Wekenlang ben ik bezig geweest met de voorbereidingen hiervan, omdat ik een mold moest maken van zijn hoofd, sculpten, een prothese maken, een bald cap en vervolgens zat ik uren in de make-up met een verbluffend eindresultaat. Wauw.

Het waren heel wat special effects make-up looks, maar door de jaren heen heb ik hier ook heel wat varianten van geproduceerd. Laten we de gruwelijke make-up looks met de gaten niet vergeten beter bekend als de trypophobia make-up looks, de diepe snijwonden, etterige wonden of de ontplofte vuurwerk handen? Ja, ik zat niet stil, haha! Vergeet mij niet te volgen op Instagram waar je meer van dit soort special effects make-up looks kunt vinden!

Wat was jouw favoriet?


2 Comments

 • femketje

  28/06/2018

  die van jip en janneke was echt epic

  Reply
 • Irma

  30/06/2018

  Ooohh the memories! Ik vond Janneke echt fantastisch omdat ik die nooit dacht te zien op je blog. Verder was de vleesetende bacterie ook echt dope net zoals de Mad Hatter. Starry night vond ik artistiek gezien wel echt een hoogtepunt!

  Reply

Geef een reactie