Fabeltjes?

Fabeltjes over make-up, don’t get me even started.. Geen eyeliner aanbrengen, anders gaan je ogen hangen, je make-up ziet er de tweede dag mooier uit.. true that.. straightface. Vandaag zet ik een aantal tips op een rij met mijn mening daarbij!

Sinds het internet er is worden roddels makkelijk de wereld in geholpen. Het heeft zo zijn voordelen, maar ook zeker zijn nadelen. Tips, tricks en echte feiten worden gedeeld, maar daar blijft het niet bij. Ik neem enkele onder de loep, deel mijn mening en discussieer gezellig mee in de comments dollfaces, als dat kan!Helaas zijn sommige wel in het Engels, zodra iemand hier moeite mee heeft, laat het mij weten, dan zet ik er de volgende keer er een vertaling bij.

Do not apply your eyeliner in a thick line. It makes your eye look puffy, heavy and tired.”

Oneens! Wat is dik? All over your eyelid? Of wat ik zelf altijd heb? Amy Winehouse droeg hem dik en voluit, maar still gorgeous. Misschien ligt het ook aan je wing, hoe hoger, hoe opener je ogen worden. Het hangt zeker ook van je ogen af, letterlijk en figuurlijk!

Always apply a lipgloss with a lip brush, then smooth it out with your fingertips.”

Er zit niets voor niets een applicator bij, daarnaast is het te plakkerig om uit te smeren. Maar ergens heeft diegene weer een punt. Het oogt een stuk natuurlijker dan die beboterde lippen, maar zo zonde als je al die gorgeous glitters wegveegt.. meh!

Zodra je mascara aan de dikkige kant is, nauwelijks smeerbaar, dan kan je hem verdunnen met water.”

Dat klopt, je kan hem verdunnen, maar of het slim is? Hell naw! De bacteriën groeien gezamenlijk tot grote groepen die je oog een flink gaan lopen soepen. Walgelijk, op een ooginfectie zit niemand te wachten. Kortom, is je mascara oud? Weggooien en een nieuwe kopen!

Een dikke stroperige nagellak? Nagellakremover is de oplossing! Meng je nagellak met enkele druppels remover en hij zal weer langer mee gaan.” 

Je nagellak wordt inderdaad dunner, maar de kleur van je nagellak wordt zwaar aangetast! Zo ben ik één van mijn unieke lakjes verloren, goede oude tijd. Tegenwoordig heb je hier zelfs nagellakverdunners voor, die wel geschikt zijn. Gooi nooit en dan ook nooit nagellakremover bij je nagellak. Never.

Bright and shiny hair? Door je haar krachtig te kammen, krijg je er een mooie glans op.” 

Een glans? Misschien lijkt dat zo door de haren die zijn afgebroken? Je moet juist je haar voorzichtig behandelen, zodat je niks beschadigd. Rag je letterlijk met je borstel door je prachtige lange lokken, dan kan je van een vlecht tot op je kont naar een halve boblijn gaan, meh, misschien niet helemaal de waarheid, maar je komt in de buurt. Altijd met liefde behandelen!

Daarnaast heb je nog het eiermasker, het gaat het uitdrogen tegen, maar warm water laat het ei stollen, krijg hem dan nog maar eens uit je haar, meh! Je hebt rare tips en tricks, maar sommige werken echt. De bovenstaande zijn wel bad bad bad, maar je kan altijd je lipgloss blenden voor een natuurlijk effect!

Heb jij nog fabeltjes op het beauty gebied?

Bron: Pinterest.com

Ik wil jullie nog allemaal bedanken voor het e-mailen! Wauw, ik ontving superlieve e-mails met berichten en zelfs de reacties daarin verwerkt. Echt amazing! Hopelijk wordt het snel gemaakt en kunnen we weer volop spammen! Bedankt dollfaces!


23 Comments

 • mysupersweetlife

  16/03/2012

  Leuk artikel, de meeste dingen wist ik wel, maar toch handig dat je het even toelicht!
  Liefs

  Reply
 • MissEvie.nl

  16/03/2012

  Wat leuk dat je hier aandacht aan besteed! Al waren de meeste wel bekend bij mij ;)

  Ik kan btw via mijn normale e-mail niet op je blog meer commenteren, WordPress zit te zeuren. Ik zal eens uitzoeken waar dat aan ligt!

  Reply
 • beautiesatwork

  16/03/2012

  haar moet je inderdaad met liefde behandelen :)

  Reply
 • Nicole

  16/03/2012

  Zelfs ik wist deze dingen! Hahahaha… applaus voor mezelf ;-)
  Wel leuk dat je er zo over blogt!

  Reply
 • Veere

  16/03/2012

  Sommige dingen wist ik wel, maar sommige ook weer niet! Echt een leuke post, fijn dat je hier aandacht aan besteed. :) Liefs

  Reply
 • Samantha

  16/03/2012

  Dit vind ik echt leuk om te lezen!

  Reply
 • joycelysanne

  16/03/2012

  wat leuk zeg!

  Reply
 • Esmay

  16/03/2012

  Zo. Nu zijn alle fabeltjes de wereld ook weer uit.
  Al wist ik ze eigenlijk al wel :#

  Reply
 • Amanda

  16/03/2012

  Orgineel artikel, leuk!

  Reply
 • Josephine

  16/03/2012

  Wat een leuk artikel! Ik wil trouwens zeggen dat ik jouw looks echt ONWIJS gaaf vind, kom voor het eerst op je blog volgens mij, zag hem in de DBBU op facebook :). Ik gebruik trouwens een ‘fake’ emailadres, zodat ik toch nog kan commenten omdat ik meestal wel iets wil zeggen. Bij deze dus, haha.

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  16/03/2012

  Leuk artikel ! En zo’n speciale thinner voor nagellak werkt echt prima zonder de lak aan te tasten !

  Reply
 • Hanna

  16/03/2012

  wat een superleuk artikel! liefs!

  Reply
 • capsidegirl

  16/03/2012

  handig artikel sommige dingen wist ik nog niet

  Reply
 • glasmetwater

  17/03/2012

  De ergste fabeltjes vind ik
  – Die met nagellakremover, komaan hoe kan je zo dom zijn om REMOVER erbij te doen zodat hij langer meegaat. ECht een slecht idee, koop gewoon een verdunner. veel simpeler, en je verknoeit er je nagellak niet mee!
  – En mascara aanlengen met water? Kan het misschien nog viezer? YUK Als je mascara droog is ben je hopelijk slim genoeg om een nieuwe te kopen… En als je geen geld hebt ga dan voor een budgetmerk, simpel toch?

  Reply
 • melissa

  17/03/2012

  Lipgloss aanbrengen met een speciaal lip-kwastje lijkt me juist heel irritant, en inderdaad er zit niet voor niks een applicator bij. Die tip gaat misschien alleen op voor visagisten zodat ze iedere keer een schoon penseeltje kunnen gebruiken?

  Reply
 • Sheela

  17/03/2012

  Wauw :) handig, ik dacht dat het wel werkte van nagellakremover in nagellak maar heb het zelf nog nooit gedaan :) En ‘gorgeous’ is echt jouw woordje he? :p haha, fijn artikel!

  Reply
  • Beauty Koning

   17/03/2012

   Dank je wel, nooit doen hoor! Is echt heel slecht voor je nailpolish. Haha, yes! :’) Gorgeous!

   Reply
 • springvibes

  17/03/2012

  Haha leuk artikel :)
  x SpringVibes

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  17/03/2012

  Super leuk artikel!! Bij sommige denk ik echt,, Noooo hoe heeft iemand die ooooit kunnen verzinnen! echt erg haha!

  Reply
 • happyannanas

  18/03/2012

  Ik heb weleens bij een lakje remover gedaan, omaigodd wat een domme tip ja! Het lakje werd mooi verdund maar de kleur veranderde helemaal! Hij ging van een mooie felblauw naar een soort van jaren-50 mintkleur, echt lelijk! Mint is mooi maar dit was echt raar. Zonde. Ja, sommige tips zijn echt niet oké.

  Reply
 • Deb

  18/03/2012

  Haha ik ben veel te eigenwijs voor dit soort fabeltjes ;-) Rules are meant to be broken Hell yeah! haha.

  Reply
 • Emma

  20/03/2012

  haha, wat een leuk artikel! Ik kende nog niet alle “tips”, maar echt bizar wat mensen soms voor waar aannemen! Ik moet wel toegeven dat ik niet altijd netjes mijn make-up eraf haal, en dat mijn eyeliner de volgende dag dan wel heerlijk “grungy rockchick”-achtig gesmudged is (a)

  Reply

Geef een reactie