Badmakeupdays.

Badhairdays, om van te walgen! Is je haar nou vet? Of niet, droog of stug? Wilt het niet zitten, ondanks de kilo’s wax, gel of haarlak die er is ingespoten? Ik heb er echt een hekel aan, laat staan een badmakeupday. AH TERRIBLE! Wat voor bad days? Badmakeupdays? De whut?

Van die dagen dat je make-up niet goed zit, het lukt je niet om een eyeliner recht op je ooglid te krijgen, het lijkt net alsof je op een trilplaat heb gestaan tijdens het aanbrengen van de vloeibare zwarte vloeistof. Een ware bobbelige hel!

Prachtige lange wimpers, die mooi zwart gelakt zijn met een laagje mascara, maar het is op een badmakeupday precies het tegenovergestelde. Het lijkt net alsof de klonten aarde nog aan je wimpers hangen, misschien heb je in de wind van een berg zand gestaan? Ze zijn niet gesepareerd, hangen er letterlijk maar een beetje bij en de spinnenpotentrend is weer gezet!

Het vergeten van producten, bijvoorbeeld je oogschaduwbasis, je gezichtsprimer of een oogschaduwtint aan één kant, het is mij allemaal een keer overkomen. Een oogschaduw die korrelt op je ooglid, poederig eruit ziet, of gewoon niet dekt, te erg, nauwelijks kunnen blenden, terrible terrible en nog eens terrible!

De vraag krijgen of je op een skivakantie bent geweest, nadat je met je slaperige hoofd de verkeerde foundation hebt gepakt. Een mooie oranje rand in je nek ontdekken, en jouw dag kan niet meer stuk.  Misschien krijg je nog gastrolletje in Oh Oh Cherso, you never know whatcha gonna get!

Een bronzer teveel aanzetten, alsof het lijkt of je twee grote blauwe plekken in je gezicht hebt. Of een blush die je te royaal hebt aangebracht, waardoor iedereen je vraagt of je het warm hebt. Die rode konen hebben we ergens eerder gespot, clowns! Jukjukjuk!

Door de badmakeyupday stress, of meer irritatie om het te noemen, breng je nog in de laatste hoop een lipstick aan, ook al is het een nude versie, alsnog ziet het er fout uit. Over je eigen liplijn, eindig je ergens uit het niet op je wang. Het wordt er niet beter op.

Ja, zo een dag is ronduit .. rot. Ik merk het soms al als ik de eerste oogschaduw op mijn oog aanbreng, het liefst stop ik meteen met opmaken. Moet ik naar school, dan probeer ik er nog wat moois van te maken, maar anders pak ik de reinigers erbij en verwijder ik de scheve make-up weer. Vaak voel ik mij ook een stuk minder lekker in mijn vel, zodra mijn eyeliner of foundation niet zit zoals hij hoort te zijn. Althans, voor mijn gevoel dan.

MAAR! Er zijn ook dagen dat je make-up gewoon mind-blowing zit. Je eyeliner is incredible strak, je oogschaduw is aan beide kanten symmetrisch, je wenkbrauwen kloppen, je foundation is precies jouw teint en je blush is te natuurlijk voor worden! Ik geniet dan nog meer van mijn make-up, amazing really amazing feeling!

Heb jij wel eens last van badmakeupdays?

Bron foto’s: Weheartit.com + Pinterest.com


48 Comments

 • Lyanne

  03/04/2012

  Ik heb er ook wel eens last van, verschrikkelijk!

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  03/04/2012

  Erg herkenbaar en grappig om te lezen ! :)

  Reply
 • jlovesbeauty

  03/04/2012

  Haha, wat een leuk artikel! Jammergenoeg veel te herkenbaar voor mij..

  Reply
 • sweetcupcakebeauty

  03/04/2012

  Jup, heb ik wel ’s last van! Dan wil mijn mascara niet zitten, of mijn eyeliner, of mijn oogschaduw. Verschrikkelijk :P

  Reply
 • Maaike

  03/04/2012

  ja heel herkenbaar, vooral met mascara want dat draag ik sowieso iedere dag & idd dan krijg je spinnenpoten, iewwwwl!
  Leuk geschreven :D

  Reply
 • glasmetwater

  03/04/2012

  Pff… Ik ken het helemaal. Om gek van te worden gewoon. Vooral met bronzer en blush wil het wel eens uit de hand lopen als het licht op de badkamer weer eens niet goed werkt. En eyeliner mislukt ook wel eens behoorlijk. Dan is opeens de ene veel dikker dan de ander, en opeens zit je daar met megaveel eyeliner op. Daarna snel alles afdoen om zo weer van vorenafaan te beginnen, en dan snel naar de bus rennen omdat je ham anders mist… Meestal vergeet ik op die dagen ook nog vanalles thuis dusja… :)

  Reply
 • melissa

  03/04/2012

  Mijn haar/make-up zit altijd het beste als ik nergens naar toe hoef haha!

  Reply
 • Cynthia

  03/04/2012

  Ik merk het ook altijd meteen.. haha dan geef ik het meestal op en doe alleen wat mascara :D Leuk geschreven!

  Reply
 • Nicole

  03/04/2012

  heel herkenbaar!
  meestal haal ik het er weer af en ga ik voor alleen wat mascara & concealer :P
  (foudation draa gik eignelijk nooit)

  Reply
 • Malou

  03/04/2012

  Ja, ik heb het ook wel eens, helaas..

  Reply
 • joycelysanne

  03/04/2012

  Ik heb vaak dat als ik mijn ene oog helemaal mooi en leuk heb opgemaakt, mijn andere áltijd mislukt. Zó irritant!

  Reply
 • Christel

  03/04/2012

  Heel herkenbaar, vandaag namelijk… Ik heb alles er maar weer afgehaald en het opgegeven :P

  Reply
 • MissEvie.nl

  03/04/2012

  Leuk artikel! Heb er niet zo vaak last van maar het komt wel eens voor, net als ik een filmpje wil gaan opnemen ;-)

  Reply
 • Evelyn

  03/04/2012

  Soms lijkt het wel of ik er elke dag last van heb :-)

  Reply
 • Frauke

  03/04/2012

  Haha, zalig! Heb het ook wel. Dat ik een leuke combo in m’n hoofd heb maar dat het dan echt niks blijft te zijn in real life. Nou ja :)

  Reply
  • Beauty Koning

   03/04/2012

   Haha, I know what you mean Frauke! Hoe vaak dat mij nog wel niet gebeurd.. damn. :’)

   Reply
 • Oh hou op, ik heb ze vaak genoeg :P

  Reply
 • SpringVibes

  03/04/2012

  Haha, heel herkenbaar ! Vooral de mascara, soms zit het echt vreselijk !
  x Sofie

  Reply
 • Darcy

  03/04/2012

  ik heb zo een hekel aan die dagen ! Of dan zit alles goed en dan denk je nou nog even de eyeline aanpassen en dan verpruts je het daarmee en dan lukt het niet meer mooi ! Heeeeeeeeeel irritant !

  Reply
 • Kayla

  03/04/2012

  Ik heb het ook wel eens, dan wil echt niets lukken!

  Reply
 • deijsprinses

  03/04/2012

  Totally. Zwijg me ervan ik word er zo moedeloos van soms!

  Reply
 • Heel herkenbaar! Er zijn dagen (vaak waarop ik ergens naar toe moet) waarop mijn foundation maar niet goed wilt blijven zitten. Of mijn eyeliner zit niet goed… En als ik dan zit te spelen met make up ziet het er wel weer goed uit. Zucht!

  Reply
 • Jorinde

  03/04/2012

  Ja die heb ik wel eens. En als je dan ’s avonds naar bed wilt zit je haar ineens heel goed. Erg frustrerend is dat!

  Reply
 • Liselotte

  03/04/2012

  leuk om te lezen. Ik heb het meestal met eyeliner ben ik zo moe en dan zit het overal haha.

  Reply
 • Kiki

  03/04/2012

  Badmakeupdays .. Soms last van , draag niet heeel veel make-up . Maar badhairdays , ugh , stom ontploft haar !

  Reply
 • Amanda

  03/04/2012

  Leuk artikel! Ik herinner me er nog een van een paar jaar terug. Ik zie s’ochtends niet zo best, het was winter en donker. Ik kwam op school, keek in de spiegel en ja hoor.. ene oog groene andere blauw. Haha verkeerde oogschaduw gepakt.

  Reply
 • Ik heb wel eens no make-up days maar bad make-up days…wel dat mijn eyeliner niet onmiddellijk lukt maar dat corrigeer ik dan. Wat ik wel vaker heb..niet goed uitzien zelfs met make-up days!

  Reply
 • Marloes

  03/04/2012

  Ik vind je schrijfstijl zo leuk! Ik lees het altijd met een lach op mijn gezicht. Zelf heb ik meer last van badhairdays dan badmakeup days, maar dat komt omdat ik niet zoveel make up draag haha. Maar ik heb wel eens van die dagen dat de mascara inderdaad aan je wimpers vast klontert, zonder dat je er al veel op hebt zitten. Heel irritant!

  Reply
  • Beauty Koning

   03/04/2012

   Dank je wel Marloes! :D Woop, dat is echt heel leuk om te horen, thank you. :)

   Reply
 • DashicaShirley.

  03/04/2012

  Herkenbaar, heb ook wel eens van die dagen..

  Reply
 • bellachique

  03/04/2012

  AAAAAaaargh, ik heb zeker zo van die dagen! En dan juist op dagen dat je dus mooi voor de dag wilt komen! Bij mij is het dan vooral mijn mascara die niet goed zit of ineens gaat klonteren of mijn eyeliner die maar niet wilt lukken. Ik kan er echt helemaal gek van worden, haha!

  Reply
 • Bekend probleem!
  Vooral als ik snel moet zijn heb ik nog wel eens last van vervelend mascara, die gaat dan boven mijn wimpers zitten, erg handig dus :p

  Reply
 • Hanna

  03/04/2012

  heel herkenbaar, wat schrijf je toch leuk! liefs.

  Reply
 • Josephine

  03/04/2012

  Leuk geschreven! Ik vergeet af en toe oogschaduwbasis, heb ik net oogschaduw op mijn ogen aangebracht en bedenk ik daarna pas dat ik oogschaduwbasis op moet doen, argh!

  Reply
 • Katy

  03/04/2012

  Bedankt voor je reactie =]. Mijn presentatie ging vandaag wel redelijk. Ik ben al blij met een 6 =]! Leuke post ^^! Ik vind sowieso de foto’s erbij wel leuk om te zien ^^!

  Ik heb niet vaak bad makeup days. Maar ik gebruik ook niet veel. Foundation is alleen in de gevallen als ik echt een lelijke witte huid heb met rode plekjes. Maar dat komt soms voor. Meestals doe ik alleen dagcreme, mascara en daarna nog wat om mijn wallen te verbergen =P. Het liefst draag ik zo min mogelijk. Behalve dan bij foto’s, dan wil ik echt vanalles proberen =P!

  xx Katy ^^!

  Reply
 • Germa

  03/04/2012

  Zo herkenbaar! Ik heb het minstens 1 keer in de maand, als het echt terrible zit haal ik het eraf en anders denk ik… La maar!

  Reply
 • Haute

  03/04/2012

  I often have bad hair days!! :(

  All these photos are great, but I love te one of Scarlett Johansson the most…it’s so glamourous and man do I love glamour!!

  Reply
  • Beauty Koning

   03/04/2012

   Oh, badhairdays are.. terrible! True, her make-up is stunning. :)

   Reply
 • Nicole

  04/04/2012

  Aangezien ik naar mn werk altijd alleen maar een eyeliner en mascara gebruikt heb ik vrij weinig last van een bad make up day.. Maarrrrrr ze komen wel eens voor hoor! Als ik naar een feestje moet dan maak ik er meestal wel iets moois van en dan kan het voorkomen dat het totaal niet lukt wat ik wil!
  Offff juist dat alles super lukt! die momenten vind ik fijner ;-)

  Reply
 • Desiree

  04/04/2012

  Leuk geschreven :)

  Reply
 • Sheela

  04/04/2012

  Mijn oogschaduwbasis! die vergeet ik zo vaak, en meestal heb ik het niet eens door, dan vraag ik me af wrm de oogschaduw in m’n lijntjes zit.
  x

  Reply
 • Whit

  06/04/2012

  Ik heb vaker badmakeupdays dan goede :)
  Hahaha leuk artikel weer!

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  06/04/2012

  Ooooh echt wel! volgens mij heeft echt bijna iedereen dat wel! gelukkig heb ik het niet zo vaak haha

  Reply

Geef een reactie