Niet één, ook niet twee, maar drie oogschaduws.. HUH?

Het is een leerproces wat non-stop nieuwe technieken blijft ontdekken, je moet je grenzen zien te verleggen en jezelf blijven uitdagen met verschillende looks. Elke maand, nee week, nee ook niet, elke dag wordt er wel iets nieuws uitgevonden. Daarmee bedoel ik niet de nieuwste kleuren of trends, maar de technieken die worden toegepast. Tijdens de visagie lessen moest ik ineens drie kleuren gaan gebruiken.. huh?

Toen ik net begon met het opmaken van mijn ogen gebruikte ik maar één oogschaduwtint. Zo een felblauwe, waarmee je een roze lipstick mee combineert? You know what I am saying? Zie je het al voor je? Of juist een roze kleur van de Hema, de mono’s heb ik ook allemaal bewaard, want het zijn er veel, heel veel!

Vervolgens begon ik twee kleuren te gebruiken, dit was al in de vierde van de middelbare, zowel in mijn arcadeboog als op het ooglid. Ik had door dat je meerdere tinten moest combineren door middel van het aanzetten van je arcadeboog, waar je juist weer de donkere tint plaatste. Soms zie ik foto’s terug en zo beroerd zag het er niet uit! Een pijnlijk lachje, helemaal vergeleken met nu, de close-up foto’s was de camera gelukkig niet scherp, moehahaa!

Het is moeilijk om ineens meerdere tinten met elkaar te combineren, om ze in elkaar over te laten vloeien, wat ik zelf eigenlijk nog niet eens kon. Drie oogschaduw? Eh, say whut? Tijdens de visagie lessen, die ik met een certificaat goed heb afgesloten jaaaj, leerde ik wat bij. Alleen qua informatie, de technieken + trucjes heb ik mijzelf aangeleerd. Maar mijn docente vertelde mij dat je minimaal drie kleuren moest gebruiken. Easaaay! Een highlighter onder je wenkbrauw, crease en op het ooglid. Leuk en heel makkelijk, hierdoor spreken je ogen meer, maar ik ging verder naar the next level.

Zoals ik al zei moet je jezelf blijven uitdagen. Het jezelf zo moeilijk mogelijk maken, dat je nog net niet de haren uit je kop trekt, maar wel dat je eens flink je hersenen laat kraken. Althans zelf ga ik graag dat soort challenges aan. Deadlines vind ik ook echt amazing! Maar de look, we hebben het over de drie spectaculaire oogschaduws. Inmiddels kan ik zoveel kleuren combineren in één look, binnenkort een FOTD hierover, dat drie ook een piece of cake is, maar ook dit gaat mij niet altijd even makkelijk af.

Dan spreek ik voornamelijk over het deel op mijn ooglid! Het is moeilijk om meerdere tinten te blenden op je ooglid, althans dat vind ik. Want wat is het soms een rotklus om alles netjes te laten overlopen en als het eenmaal gelukt is, dan ben je zo happy! Intens gelukkig! Herkenbaar? Als iets gewoon meteen lukt? Of na een tijdje? Ik in ieder geval wel! Maar dat bedoel ik met het leerproces, ineens moesten we meerdere kleuren gebruiken en dat is wat je bij make-up moet doen. Gewoon er de tijd voor nemen, het maken van looks kost tijd, heel veel tijd! Geniet ervan en struin heerlijk YouTube en blogs af, want oh my, dat is heerlijk om te doen!

Hoeveel oogschaduws gebruik jij in je make-uplook?

Bron foto’s: Pinterest.com

37 Comments

 • sarahdiiamonds

  26/06/2012

  Wat een leuk artikel, ik sleepte weer helemaal mee, komt ook omdat je zo fijn schrijft. De roze lippen, met blauwe oogschaduw ken ik nog. We hadden vroeger allemaal wel makeup blunders. Haha! Alhoewel dat als ik jong was vooral zilver/grijze oogschaduw droeg die ik steelde van myn moeder. god ja, makeup is gewoon een en al technieken en dat vraagt oefenen en heel veel passie inderdaad :) xoxo

  Reply
 • redhotjillypeppers

  26/06/2012

  Ik gebruik bijna altijd 2 of 3 oogschaduws. Het geeft toch wel een mooier effect vind ik !

  Reply
 • Paola

  26/06/2012

  Ik gebruik ook bijna altijd 2 of 3 oogschaduws!

  Reply
 • Elise

  26/06/2012

  Ik gebruik op snelle/luie dagen maar 2 oogschaduws, anders 3. Ik ben nog heel erg aan het klooien (maar ik probeer zo min mogelijk blunders te maken) en ik heb nog niet echt kleuren behalve bruin in mijn looks verwerkt.

  Dit is echt weer een superleuk artikel! Je schrijfstijl is echt heel goed!

  Reply
 • Oriental Styling

  26/06/2012

  altijd drie. Een lichte kleur in het midden een brons en dan in de boog een bruine donkerdere kleur. Ik vind het mooi met elkaar mengen en dan natuurlijk iets lichts onder mijn wenkbrauwen. Ik wil wel meer experimenteren met felle kleuren, vind jouw foto’s altijd zo inspirerend!

  Reply
  • Beauty Koning

   27/06/2012

   Oh, wauw! Wat een geweldig compliment, dank je wel. :D Mooie combinatie ook, bronstinten in combinatie met aardetinten is amazing!

   Reply
 • Joyce

  26/06/2012

  Eigenlijk altijd 3! Een kleur op het bewegend ooglid, een donkerde kleur in de crease/arcadeboog en dan nog een highlighter onder m’n wenkbrauw en in m’n binnenste ooghoeken. Soms gebruik ik dan nog een lekkere felle kleur om een streepje mee te trekken onder m’n oog. In dat geval gebruik ik er 4, haha.

  Reply
 • Josephine

  26/06/2012

  Ah ik snap je ‘geschiedenis’ in oogschaduw. Ik begon eerst ook met een kleur, maar de twee kleuren sloeg ik over. Ik zag namelijk een tutorial bij Vera Camilla over een look met drie kleuren en die vond ik zo mooi dat ik die ging maken, haha!

  Reply
 • femketje

  26/06/2012

  ik gebruik altijd minimaal 3 tot 5 kleuren :3

  Reply
 • Ik gebruik meestal 4 kleuren, Binnenste ooghoek, gehele ooglid, crease en dan nog het wenkbrauwbot XD Ze vallen wel meestal in dezelfde trend als roze lichtpaars donkerpaars enzo

  Reply
 • Liselotte

  26/06/2012

  waauw mooie foto’s! meestal 2, 3, 4 het ligt er eigenlijk aan welke kleuren ik allemaal gebruik.

  Reply
 • sheelaaa

  26/06/2012

  Leuk artikel, ik gebruik er meestal 3 maar wanneer ik lui ben of weinig tijd maar 1 x

  Reply
 • Marjorie

  26/06/2012

  Leuk artikel! Ik gebruik altijd drie oogschaduw tinten en dat heb ik altijd ook zo gedaan. Dit komt doordat ik veel beauty guru’s volgde voordat ik echt met oogschaduw aan de slag ging, hihi.

  Reply
 • ineke

  26/06/2012

  Ik gebruik meestal twee kleuren en heel soms 3. Maar geen idee of het echt wel geslaagd is of niet :D..

  Reply
 • Irma

  26/06/2012

  3 soms 4, alleen als ik een iets donkerdere kleur wil in the outer V, of als ik oogshaduw meng (:

  Reply
 • marchingonthebeat

  26/06/2012

  Wat interessant! Echt waar! Ik ben benieuwd naar wat je bij jezelf laat zien. Eigenlijk wist ik het ook helemaal niet! Oogschaduw gebruik ik niet elke dag, eyeliner wel, maar als ik het gebruik zijn het meestal 2 kleuren niet 3…

  Maar nu ik dit zo lees denk ik van, oeeeeh make-up shoppen!! =D

  Reply
  • Beauty Koning

   27/06/2012

   Haha, oh oeps. :’) Ik haal slechte dingen naar boven. xD Althans, slecht voor je bankrekening, maar goed voor je stash.. en je gevoel.. en happiness.. OKAY! Make-upshoppen it is. xD

   Reply
 • jlovesbeauty

  26/06/2012

  Leuk! Meestal gebruik ik 2 à 3 kleurtjes oogschaduw, hangt ervan af hoeveel tijd ik heb om me op te maken.

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  26/06/2012

  leuk! haha die tijd met blauwe oogschaduw en roze lippen ken ik wel! haha maar volgens mij heeeft iedereen dat die begint met make up haha! Gelukkig zijn we wat wijzer geworden ghehe! Ik gebruik toch zowiezo wel 3 kleuren.. meestal wel meer.. alleeen als ik echt super veel haast heb en wel oogschaduw wil dragen gebruik ik 2 kleurtjes.. maar 1 never noooooit!

  Reply
 • Yak Man

  26/06/2012

  haha, leuk geschreven! Ik gebruik er meestal wel drie, 1 voor in mijn “crease” die ik bijna niet heb, maar door een donkere kleur en goede mascara zie je dan wel een inhammetje -door dat mijn wimpers dan omhoog staan dan vouwt mijn oogleden anders. Heel raar maar waar.- 1 voor midden voor ooglid en 1 voor traanbuisje? -hoe heet dat ook alweer, lol :’)- Maar dat is ook alleen wanneer ik oogschaduw gebruik. Ben erg benieuwd naar je FOTD!

  Reply
  • Beauty Koning

   27/06/2012

   Haha, je binnenste ooghoek? :D Of je waterlijn? Wel slim hoe je het aanpakt hoor! Bedankt voor je complimentjes Yak Man. :)

   Reply
 • Esmay

  26/06/2012

  Leuk geschreven! Ik gebruik er soms wel ’s 4. Sowieso 3!
  Highlighter, ooglidkleur, crease kleur. En met 4 gebruik ik verschillende tinten op mijn ooglid, of 2 highlighters (1 onder de wenkbrauw, andere in m’n inner corners). I like it :D

  Reply
 • Amanda

  26/06/2012

  Gebruik zelf bijna altijd 3 oogschaduw kleuren haha. Vind het vaak net iets mooier staan :) Die uitdaging waar je het over hebt, begrijp helemaal wat je bedoeld ;)

  Reply
 • miss073

  26/06/2012

  Leuk geschreven!! Per look gebruik ik verschillende tinten… altijd verschillend..

  Reply
 • Anne vdh

  26/06/2012

  Ik gebruik meestal 4 kleuren
  Een highlighter, een kleur in mijn crease, een kleur op mijn ooglid e neen kleur om de crease mooier te laten overlopen in de rest!

  Reply
 • bonjourSophie

  26/06/2012

  Leuk artikel! Je schrijft echt zo leuk, en met humor! :)
  Ik gebruik meestal 3 kleuren oogschaduw. Op het ooglid, crease en highlighter. :)

  Reply
 • Arletta

  26/06/2012

  Leuk artikel weer! Ik gebruik zelf meestal 3 tinten, heel soms 2 en tja als ik lui ben dan gewoon geen. Ik heb liever géén oogschaduw op dan maar 1 tint haha!
  liefs.x

  Reply
 • comemoda

  26/06/2012

  Ik gebruik er meestal zelf ook twee of drie om een moooi effect te krijgen ..

  Reply
 • Gerrianne

  27/06/2012

  Je begint zo fijn in dit artikel, dat ik elk woord zo goed mogelijk heb kunnen lezen. Met de tijd heb jij zoveel geleerd, wauw! Alleen dat je de grenzen zelf moet verleggen, ben ik zo met je eens! In de vakantie wil ik hier ook meer tijd voor gaan nemen, bergen met informatie lezen en zo goed mogen een oogschaduw kunnen aanbrengen. Ik weet dat er meer dan het begin al is, maar altijd alles kan beter. Vooral om allebei de ogen gelijk te krijgen, hier kan ik echt pissed off van worden, haha. Heb je net één oog zo perfect en gaat het bij de andere kant fout.. Dan grom ik soms eventjes, maar het resultaat mag er meestal toch wel zijn! :)

  Reply
 • missjustpretty

  27/06/2012

  Ik gebruik meestal twee kleuren op mijn ooglid, een highlighter en eentje voor in mijn crease.

  Reply
 • LottedeJ

  28/06/2012

  Heb jij moeite met blenden? Dat verbaast me, jouw ooglooks zien er altijd flawless uit, de overgangen van kleur zijn altijd perfect! Ik snap je punt van dit artikel, mooi geschreven ook. En ja, oefening baart kunst, al is en blijft blenden tricky.

  Reply
 • Deb

  30/06/2012

  Herkenbaar! Ik gebruikte eerst ook maar een oogschaduw.. lekker safe! Inmiddels zijn het er vaak minimaal 3, soms 4 maar heel veel meer nog niet.
  Ik vind het moeilijk om mooie kleurencombi’s te maken en blenden kost zoveel tijd ;-)

  Reply

Geef een reactie