Battle of the Beautybloggers: Tim Burton.

Ik hoorde al steeds het geluid van ijzer, maar kon het niet plaatsen. Rare dromen. Een brandend gevoel op mijn gezicht, god. Ik mocht mijn nagels ook wel weer eens snoeien, was het weer zo ver? Snip snap. Lange nagels zijn funest voor mij, blijf hangen, onhandig en haal blijkbaar niet alleen mijn armen open met die schelpen, maar ook mijn gezicht. Snip snap. Een gek geluid van rinkelend ijzer. Ik besloot maar eens uit bed te gaan en tot mijn verbazing zag ik iets wat niet zo hoorde te zijn.. AAAAAH!

Dat viel nogal koud op mijn ijzeren dak, ineens was ik Cynthia Scissorhands! Vandaar de snip-snap-geluiden, de scharen aan mijn handen zorgde voor wat lelijke littekens, gelukkig geneest het snel. Vampireblood?

Tim Burton als hoofdthema, kerstfilms! Alice in Wonderland met Um, wat ik overigens nog steeds een geweldige naam vind, of The Nightmare before Christmas. Oké, niet te standaard, vandaar dat ik voor mijn lieve toekomstige man ging, namelijk Johnny Depp! Beter bekend van de film waar de mannelijk acteur scharen als handen heeft, verliefd wordt op één van de dochters genaamd Kim, een eigen kapsalon opent, hier en daar een beetje moord en uiteindelijk “doodgaat” volgens Kim.

Met behulp van mijn favoriete palet, de matte 88 Palette creëerde ik de verbaasde blik. Om zijn ogen, op zijn oogleden en onder het oog, zit een lichte rand, met de oranje pijl bracht ik die tint licht op de plaatsen aan. Met mijn blending brush ging ik lekker aan de slag, beetje van de blauwe pijl met groen in mijn arcadeboog en blenden maar! Omdat ik de oogschaduw niet te hard wilde aanzetten, deed ik alles met de Blending Eye Brush van ELF.

Een bruine tint bracht ik ook onder mijn ogen aan, goed naar beneden geblend, omdat zijn “wallen” niet echt rond lopen, vandaar dat ik hem ook richting mijn slapen heb vervaagd. Ook deels naar beneden toe, dus richting mijn mond. Langs mijn neus om de lijnen iets aan te scherpen en bij mijn wenkbrauwen ben ik omhoog gegaan. Alleen aan de binnenkant, hierdoor krijg je de verbaasde huh-blik.

Het was een kwestie van blenden, aanbrengen, meer schaduw creëren en vervolgens door te gaan om het meer een onmenselijk gevoel te geven. Huidwax! Ondanks dat het van mijn gezicht afsmolt, letterlijk want ik verloor een stuk toen ik aan de wandel ging, maar met behulp van een kwastje en de wax van Ebay maakte ik de littekens in mijn gezicht die Edward heeft opgelopen tijdens zijn leven met de scharen.

Oké, vooruit. Let’s go crazy, een menselijk stukje er tussendoor! Mijn foundationroutine bracht ik gewoon aan over de huidwax, de Bourjois Healthy Mix 52 gemengd met de Face and Body Foundation van MAC White, gesetteld met de Prime and Fine Translucent Loose Powder van Catrice. De fixeerspray van MAC, omdat ik smolt en met een grote poederbrush ging ik even door mijn blauw + paarse rij uit de palette en om mijn jukbeenderen meer vorm te geven.

Geen bloed hé Cynth?” Waarop ik netjes antwoordde:“Nee, geen nepbloed.” Uch, oeps. Sorry, ik kon namelijk ook niet weten dat het maken van foto’s met scharen zo moeilijk was. Hierdoor knipte ik per ongeluk in mijn wang! Bloody hell.

Mijn pruik komt trouwens van Ebay, gewoon gekocht voor maar drie dollar! De zwarte lokken heb ik getoupeerd, uit elkaar getrokken, voorzien van haarmousse en klodders wax om de vette look na te bootsen. Wat plukken voor mijn ogen en flinke dotten de lucht in en je hebt Edward hair!

Het is ook voor het eerst dat ik in de huid van een mannelijk persoon stap, amazing right?! Als ik mijn gevecht met de huidwax weg denk, is hij best goed gelukt. Gewapend met mijn nephuid, fakeblood en mijn pruik ben ik benieuwd welke personages de anderen hebben gekozen. Helaas moet ik wel meedelen dat Linda wegens privéomstandigheden niet meedoen met de battle. Ben je ook zo benieuwd welke look zij hebben gemaakt?

Wil je op mij stemmen? Dan moet je hier klikken om je stem uit te brengen bij Serena!

Ben jij ook benieuwd naar de looks van de anderen? Neem dan een kijkje op hun blog!

Sanaz – Ashotofbeauty.com
Serena – Beautylab.nl


61 Comments

 • beautiesatwork

  10/08/2012

  geniaal cynth :o ik ben sprakeloos!

  Reply
 • Jennifer

  10/08/2012

  Ziet er leuk uit! Edward Scissorhands, hihi!

  Reply
 • Coooolll weer bloed he, zit nu niet te ontbijten, scheelt hihi

  Reply
 • Shanna

  10/08/2012

  Waaaaahhh, ook al zo gaaf!!

  Reply
 • Elise

  10/08/2012

  JAAAAA, Edward Scissorhands! Een van m’n favoriete films. Supergoed gedaan, het lijkt weer net echt!

  Reply
 • Lotte

  10/08/2012

  Wauw Cynth, wederom een hele mooie look! Zo tof, je ziet meteen dat het Edward Scissorhands is. Mooie film is dat trouwens ook. En haha, ik moest lachen om het stukje over het nepbloed :’)

  Reply
  • Beauty Koning

   11/08/2012

   Dank je wel Lot! Ja, dat viel nogal ongelukkig, damn.. elke keer als ik met het nepbloed in de weer ben. :’)

   Reply
 • iliveformydreams

  10/08/2012

  Oh waaaaaaaaaaaaaaaauw.

  Reply
 • Liliane

  10/08/2012

  Hahaha, de kop die je er ook echt bij trekt, klopt helemaal! Mooi gedaan!
  Afgelopen Halloween had ik een supergaaf Edward Scissorhands pak gezien maar het was uitverkocht en ik had geen tijd meer om aan de DIY te gaan. Wil de volgende keer ook al out met de make-up gaan als ik de vrouwelijke Scissorhands wordt :P
  En Sanaz doet wel mee toch?

  Reply
 • Jasmine

  10/08/2012

  Het is echt sprekend Edward (scissorhands, dan wel)! Voor dit karakter van Tim Burton voelde ik toch echt wel de meeste compassie, erg zielig leven had hij. Maar hij is heel goed gelukt, misschien mag je wel visagist zijn bij Burton’s volgende film =]

  Reply
  • Beauty Koning

   11/08/2012

   Ja, true. He was sad! Haha, misschien moet ik mij opgeven. xD Bedankt voor je complimenten Jasmine!

   Reply
 • Esmay

  10/08/2012

  Ik heb die film nog nooit gezien, maar zoals ik zie op het plaatje, heel gelijkwaardig! Gaaf :D

  Reply
 • Miranda

  10/08/2012

  Ohh wat ontzettend gaaf!

  Reply
 • Lifesplash

  10/08/2012

  Ahhh, ik vind je er op de een of ander manier wel heel schattig uit zien haha. :p

  Reply
 • deijsprinses

  10/08/2012

  BeYoutiFul!

  Reply
 • pretty beauty land

  10/08/2012

  erg cool weer gedaan hoor meis!

  Reply
 • mysupersweetlife

  10/08/2012

  Wauw net echt. Maar dit keer gaat mijn stem naar Serena (sorry)
  Liefs

  Reply
 • Riot

  10/08/2012

  Sanaz doet wel mee :p

  Reply
 • Nancy

  10/08/2012

  wauw! herkende hem meteen :-D

  Reply
 • ValleyDoll

  10/08/2012

  Weer levensecht gedaan Cynthia, awesome gewoon !

  Reply
 • comemoda

  10/08/2012

  Super gaaf!

  Reply
 • Lotte

  10/08/2012

  Wauw! Echt geweldig!

  Reply
 • Christel

  10/08/2012

  Deze ronde vond ik de lastigste om te stemmen! Ik HOU van Tim Burton, en ben daardoor ontzettend kritisch naar jullie looks. Ik vind ze allemaal heel erg tof maar ik vind Sanaz deze ronde de beste. In de looks van Cynthia en Serena mis ik gewoon iets. Bij Serena voornamelijk de diepte en details, bij Cynthia een ik weet niet wat precies.
  Sanaz heeft voor mij de beste uitvoering dit keer:)
  De pruik vind ik trouwens wel echt super tof!

  Reply
 • missjustpretty

  10/08/2012

  Ik moest echt gillen toen ik hem zag, zo goed gelukt!
  Ik heb de anderen nog niet gezien maar ik vind deze
  al zo goed gelukt dat de anderen geen schijn van kans maken.
  Ben echt jaloers op jouw techniek.

  Reply
 • Deb

  10/08/2012

  Geweldige creatie weer, girl.. Ben fan van Tim Burton films, natuurlijk ga ik op je stemmen.

  Reply
 • Echt super gaaf gedaan!

  Reply
 • theBlondBeauty

  10/08/2012

  wauw, echt heel mooi gedaan.

  Reply
 • debby

  10/08/2012

  ook al weer zo’n prachtige look! En wat trek je er het typische JD smoeltje bij welke hij in deze film altijd trekt. Erg leuk Cyn

  Reply
 • redhotjillypeppers

  10/08/2012

  Wauw, je lijkt er echt op ! :) Knap gedaan hoor !

  Reply
 • shannara

  10/08/2012

  Mijn stem heb je, beetje verloren strijd daar…logisch dat haar lezers op haar gaan stemmen. Ik vind het er gaaf uitzien !!

  Reply
 • monique

  10/08/2012

  Ik vind dat je het geweldig gedaan hebt vooral omdat je de enigste bent die uitgebreid heeft beschreven hoe je de make-up hebt gebruikt, zo heeft een ander er ook nog wat aan!!
  En zo ben je ook!
  Jij denkt ook altijd aan je “Doll-faces”.

  Reply
 • Gerrianne

  10/08/2012

  Hahaha, ik moest zo erg lachen om deze foto’s. Je lijkt net een mafkees, maar wel een geniale! Het ziet er echt super cool uit! Typisch you! :D

  Reply
 • Shirley

  10/08/2012

  Je blik matcht helemaal met die van Edward. Als je jezelf ook om kan toveren naar Captain Jack Sparrow heb je je eerste lebso crush te pakken. ;P

  Reply
  • Beauty Koning

   11/08/2012

   Haha, hier moest ik zo om lachen. Geweldig weer, wat een amazing comments vandaag Shirl! xD

   Reply
 • Wauw, echt ontzettend cool zeg!

  Reply
 • Renske

  10/08/2012

  Wauw, je hebt het wel echt prachtig gedaan! Zelfs je hele mimiek is zoals de personage van de film. Je hebt de make-up heel verfijnd aangebracht. Als je het zwaarder had aangezet dan was het weer te theatraal geweest. Nee, echt mooi zo! Toch moet ik voor beautylab kiezen omdat zij een hele bijzondere techniek heeft toegepast. Maar echt prachtig hoor, je look!

  Reply
 • Lisa

  10/08/2012

  Wauw, wat is je look goed gelukt!

  Reply
 • Isabel

  11/08/2012

  Dat bloed was wel heel vies haha. Wel hele mooie look!

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  12/08/2012

  Echt super tof cynth!! Ik zag de battle al bij de anderen en toen ik hier kwam wist ik bij het eerste plaatje gewoon al zeker dat je geinspireerd was door Edward sissorhands ! Super tof gedaan!!

  Reply
 • Nicole

  13/08/2012

  Wauw, wat stoer gedaan!

  Reply
 • Charlotte

  14/08/2012

  Gaaf gedaan man! :D

  Reply
 • Marloes Pieper

  29/03/2013

  Waaah! Ik herkende het meteen, echt vet!

  Reply

Geef een reactie