Wenkbrauwinspiratie + tips.

Wenkbrauwen, ze zijn belangrijk voor je gezicht. Niet alleen om je emoties uit te drukken in gezichtsuitdrukkingen, of verschillende uitspraken te onderbouwen, zonder brows oogt het kaal. Maar wat men ook nog wel eens vergeet welke wenkbrauwen bij het gezichtsvorm horen. Tijd om wat volle, streepjes, sprietjes wenkbrauwen onder de loep te nemen!

Laten we beginnen met de volle wenkbrauwen. Vele dames beginnen te plukken alsof ze het gras lopen te maaien bij de buren. Van dikke stampers naar streepjes met een vraagteken. Waarom een vraagteken? Die krijg je als je te dun gaat epileren, of teveel, waardoor je verbaasd kijkt. Maar geef nou eerlijk toe, volle wenkbrauwen zijn prachtig! Zelf gaat mijn voorkeur hier ook naar uit!

Je kunt ze aanzetten, waardoor ze nog voller lijken. Of het tegenovergestelde door er wat meer vorm in te brengen als je dat nog niet hebt. Probeer niet meteen alles weg te epileren, maar vouw de haartjes eerst om, zodat je kunt zien of je hem moet verwijderen of niet. Omlijn het met een wit oogpotlood en kies de juiste vorm, voordat je begint te epileren. Het duurt een tijdje voordat het haar weer is aangegroeid!

Dan heb je nog de wenkbrauwen die voller worden gemaakt door middel van het bijtekenen, of juist worden verscherpt met een concealer of een wenkbrauwpotlood, zoals je op de eerste + tweede foto ziet boven dit stuk. Ja, omlijnen + invullen = mijn favorieten combinatie!

Dunne wenkbrauwen, maar nog steeds zichtbaar zonder het afvragende of beduusde gezicht. Prachtig hoe zij ze heeft geëpileerd. Ze zijn licht aangezet, omdat ze anders nauwelijks spreken. Ontzettend natuurlijk + haar gezicht is vriendelijker om te zien. Vaak als je blond bent en je gaat voor pikdonkere wenkbrauwen, dan kom je nogal nors en streng over.

Waar moet je mee rekening houden als je gaat epileren of bijtekenen? De vorm! Past het wel bij jouw gezicht? Maakt het je niet juist onvriendelijker? Of lijkt het net alsof je niet op het antwoord kan komen? Doe het dan niet, ook al is het zo mooi. Je kunt het beter dan laten.

Marilyn Monroe ging voor hoekig.

Wat moet je juist niet doen bij het epileren? Epileer niet te dun, want je hebt eerder een baard, dan de haartjes die je eruit hebt getrokken weer zijn terug gegroeid. Haal zo min mogelijk weg aan de binnenkant, dus bij de neuswortel. Anders krijg je de huh-leef-ik-wel-uitdrukking. Last but not least, ga altijd hygiënisch te werk, anders heeft dat epileren geen zin gehad en loop je met een knoeperd van een wenkbrauw.

Hier zijn ze rond!

Wil je gaan epileren? Maar je hebt het nog nooit gedaan? Probeer het in kleine gedeeltes, want het is pijnlijk, goed spannen is een must! Zoals ik al zei, schets de ideale vorm die jij wilt over je wenkbrauw heen om te kijken of het resultaat bij jouw gezichtsvorm past.

Natuurlijk.

Wil je je wenkbrauwen gaan bijteken? Kies het juiste product! Wil je een wenkbrauwpotlood? Schets lichte haartjes door middel van kleine strookjes. Anders krijg je een plakkaat op je voorhoofd. Twee zelfs. Je hebt nog wenkbrauwpoeders, zorg voor de juiste kleur. Anders kijk je voor altijd streng – wat sommige mensen afschrikt – of heeft het bijwerken nauwelijks nut. Ook hier kun je gewoon gaan experimenteren met jouw ideale wenkbrauwvorm. Worden ze rond, lang, of juist hoekig en kort, zorg ervoor dat je goed voorbereidt bent!

Binnenkort komt er een nieuwe wenkbrauwtutorial online, inclusief mijn wenkbrauwfases waarin je kunt zien hoeveel werk het heeft gekost om bij de ideale vorm uit te komen. Misschien was het inderdaad handiger om mij eerst voor te bereiden, haha! Inmiddels ben ik van alles geweest, maar zorg er voor dat je als allereerst gerust opzoek gaat naar jouw vorm, vervolgens werk je hem uit en dan kun je pas echt aan de slag. Good luck met het uitzoeken van je wenkbrauwvorm!

 Epileer jij je wenkbrauwen? Of teken jij ze bij? Hoe ga je dan te werk?

bron foto’s: Pinterest.com

53 Comments

 • muakissandmakeup

  26/11/2012

  Ik heb volle en koppige wenkbrauwen, en ik ben ook “gezegend” met een unibrow… Epileren is dus dagelijkse kost voor mij!

  Reply
 • Miranda

  26/11/2012

  Helemaal mee eens: wenkbrauwen zijn belangrijk. Van mij zelf zie je mijn wenkbrauw kleur best goed, ik heb hier en daar wel wat stukjes die wegvallen , maar toch. Ik vond het eerst maar onzin om ze in te vullen, maar je ziet zo veel verschil.

  Reply
 • xlieke

  26/11/2012

  wauw, wat een mooie wenkbrauwen! Ik heb echt vreemde wenkbrauwen en ben nu wel blij hoe ik ze geepileerd heb, maar het is niet de ideale vorm.. Maar jou wenkbrauwen hadden hier ook tussen mogen staan, ik vind dat je echt super mooi wenkbrauwen hebt! Liefsx

  Reply
 • Nikita

  26/11/2012

  ik hou ze zo natuurlijk mogelijk. Ik epileer enkel aan de binnenkant van mijn wenkbrauw een klein beetje de uitstekende haartjes zodat het verzorgd oogt

  Reply
 • martinaa89

  26/11/2012

  ik ben tevreden met mijn wenkbrauwen! soms wil ik ze wel iets voller, maar over het algemeen …. :)

  Reply
 • Elvie

  26/11/2012

  Ik epileer mijn wenkbrauwen al zo lang dat er op sommige plekjes geen haartjes meer groeien.. vroeger epileerde ik ze heel dun vandaar.. wel jammer want ik vind volle wenkbrauwen wel heel mooi.

  Reply
 • Mme Sophistique

  26/11/2012

  Superhandig! ik ben ook meer voor vollere wenkbrauwen én ik heb eindelijk mijn perfecte kleur gevonden. Want dat is nogal een serieuze opgave als je blond bent.

  Reply
 • theBlondBeauty

  26/11/2012

  ik doe mijn werkbrauwen ook, alleen heb ik 1 wenkbrauw een beetje verpest, niet zo erg, het is een klein stukje dat ik makkelijk een beetje kan bijtekenen. (ik heb namelijk van me zelf zo’n dikke 1 wenkbrauw streep, )

  Reply
 • Jorinde

  26/11/2012

  ik ben nog steeds op zoek naar de mooiste vorm en kleur voor mijn brows. Wissel potlood en poeder vaak af en het epileren moet ik beter bijhouden :-)

  Reply
 • Sophie

  26/11/2012

  Mooi allemaal :D Mijn wenkbrauwen zijn heel licht blond waardoor ik ze elke dag mag voorzien van wenkbrauwpoeder, zonder die poeder zie ik er maar raar en ziekjes uit… ik wou dat ik ook mooie wenkbrauwen had maar helaas! ;)

  Reply
 • Kayla

  26/11/2012

  Mooie beelden zeg! Ik epileer mijn wenkbrauwen regelmatig.. verder gebruik ik elke dag een wenkbrauwgel en verder niets..

  Reply
 • jlovesbeauty

  26/11/2012

  Ik probeer mijn wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk te houden. Tuurlijk epileer ik de ‘verdwaalde’ haartjes en gebruik ik soms wat wenkbrauwpoeder.

  Reply
 • anitavanooijen

  26/11/2012

  Aangezien ik me wenkbrauwen ooit heb afgeschoren en nu niet meer goed willen aangroeien moet ik ze helemaal tekenen.. af en toe wel lastig !

  Reply
 • tinkerbelline

  26/11/2012

  Ikzelf heb volle wenkbrauwen, het enige wat ik niet zo leuk vind is de weerborstel die ik heb bij het begin van mijn linkerwenkbrauw. Nu ik kijk alleszins uit naar jouw volgende post over wenkbrauwen. Want het blijft toch vaak een probleemgeval bijmij :D.

  Reply
 • Allissa

  26/11/2012

  Ik heb de allereerste keer de boel laten epileren door een schoonheidsspecialist en die heeft mijn originele vorm aangehouden. Nu heb ik dus ronde wenkbrauwen. Dit past wel bij mijn gezicht maar ik zou ook heel graag rechthoekige wenkbrauwen willen hebben (: diezijnzomooi!

  Reply
 • Marjolein

  26/11/2012

  Mijn wenkbrauwen zie je amper dus ik teken ze bij: omlijnen en inkleuren maar!

  Reply
 • BeautyFrique.com

  26/11/2012

  Leuk artikel! Ik hou echt van mooie volle wenkbrauwen.. Helaas heb ik die zelf niet. Ik ben nog echt zoekende naar de perfecte wenkbrauwen. Ik heb hele lastige wenkbrauwen. Van die hele lange wenkbrauw haren die na een nachtje woelen alle kanten op staan. De enige snelle oplossing is dan epileren.

  Ben benieuwd naar je tutorial!

  Reply
 • marchingonthebeat

  26/11/2012

  ben benieuwd naar je wenkbrauwtutorial!

  Reply
 • lonnie101

  26/11/2012

  Ben benieuwd naar de tutorial !

  Reply
 • Madeline

  26/11/2012

  Ik heb vooral hele lange wenkbrauwharen, dat is lastig epileren want een haar er uit maakt meteen een groot verschil! Ik vind zelf (bij) getekende of omlijnde wenkbrauwen vaak onnatuurlijk, de vorm is mooier als het wat rommelig is vind ik. Natuurlijker in ieder geval. Bijkleuren staat wel goed bij de meeste meiden vind ik!

  Reply
 • Josephine

  26/11/2012

  Oh wauw, de eerste zijn purfect! Perfecte wenkbrauwen zijn zo mooi, volle vind ik ook mooier! Ik doe zelf vrij weinig met mijn wenkbrauwen, epileer de verdwaalde haartjes, maar meer niet.

  Reply
 • Irma

  26/11/2012

  ik vind volle wenkbrauwen heel erg mooi, alleen ik heb niet zoveel wenkbrauwhaar ): ik teken ze wel bijna altijd bij, maar niet zo vol, omdat dat gewoon niet bij mijn gezicht pakt. dan lijk ik net een weerwolf (: maar ik epileer, teken lichtjes en soms met concealer er onderlangs (:

  Reply
 • Lies

  26/11/2012

  Heel handig artikel! Ik epileer mijn wenkbrauwen wel, maar vond het in het begin zo eng. Ik dacht altijd dat ik enorm voor gek liep met wat ik nu weer van mijn wenkbrauwen had gemaakt terwijl ik eigenlijk niet eens zoveel geks ermee deed. Ik haal eigenlijk alleen de haartjes weg die er een beetje buiten vallen en tussen mijn wenkbrauwen. Ik heb daar toch altijd heel wat verdwaalde haartjes zitten die dan enorm opvallen doordat ik donker haar heb. Bijtekenen heb ik eigenlijk nog nooit gedaan.

  Reply
 • BeautyLoves

  26/11/2012

  Ik houd van volle wenkbrauwen, dat geeft je gewoon een mooiere en jongere uitstraling. Dus zelf epileer ik mijn wenkbrauwen nooit overdadig, uit angst dat de haartjes niet meer zouden teruggroeien.

  Reply
 • debby

  26/11/2012

  Ik laat ze 1x in de zoveel tijd, harsen en verven. De rest van de tijd teken ik ze bij met een poeder.

  Reply
 • Anne Solveig

  26/11/2012

  Ik vind het een beetje eng!

  Reply
 • Amanda

  26/11/2012

  Ik epileer ze bijna elke dag, omdat ik anders op Bert lijk. Dank je wel paps en mams om dat aan mij door te geven hihi. Soms teken ik ze bij :)

  Reply
 • beautiesatwork

  26/11/2012

  ik epileer ze 1 keer per week :)

  Reply
 • ValleyDoll

  26/11/2012

  Ik hou wel van volle,strak afgelijnde brows ! Ik probeer ze toch wekelijks te onderhouden de mijne.

  Reply
 • Ik epileer ze, vrij dun volgen de schoonheidsspecialiste maar ik vind ze juist nog aan de volle kant haha. Ze zijn van nature vrij vol en donker en dat vind ik niet mooi bij mijn blonde haar.

  Reply
 • Juudith

  26/11/2012

  Leuk artikel! ik vind volle wenkbrauwen wel mooi, maar bij sommige mensen staat het niet… Ik epileer zelf wel.. maak ze iets dunner..

  Reply
 • Lisa

  26/11/2012

  Ik wou dat ik volle wenkbrauwen had, maar helaas ben ik hier niet mee gezegend. Nou teken ik ze altijd wel bij, maar het moet wel natuurlijk blijven lijken. Ik laat mijn wenkbrauwen regelmatig doen bij de schoonheidsspecialiste, en houd het daarna zelf weer bij :) Ben benieuwd naar je wenkbrauwtutorial!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  26/11/2012

  Ik epileer ze en teken ze bij. Het geeft echt meer expressie aan je gezicht. Niets erger dan van die overplukte “komma” wenkbrauwen :’)

  Reply
 • Anne vdh

  26/11/2012

  Ik hou van volle, maar toch natuurlijke wenkbrauwen!
  Ik epileer mijne dan ook bijna niet, af en toe een verdwaald haartje maar ik wil ze liever niet te dun!

  Reply
 • Esmay

  26/11/2012

  Halllllo mooie wenkbrauwen haha! Ik wil mijne natuurlijk houden, maar dat betekend natuurlijk niet dat ik er niks aan doe ^^

  Reply
 • Lisa

  26/11/2012

  wauw ziet er mooi uit! (:

  Reply
 • xaveenia

  26/11/2012

  Ik heb aardig volle wenkbrouwen, en doe er vrij weinig aan. Zo af en toe een verdwaald haartje weghalen aan de onderkant is voldoende :)

  Reply
 • Shelly

  26/11/2012

  I love eyebrows! Ik heb van mezelf best volle wenkbrauwen en ik vul ze meestal in met een kleur die ongeveer twee tinten donkerder is dan m’n blonde haar. Ik hou wel van dat effect =)

  Reply
 • Lotte

  26/11/2012

  Jaaaa, wenkbrauw tutorial, yes please! Jouw wenkbrauwen zijn echt mooi. Mooi bijgetekend, maar nog wel natuurlijk en ook een mooie vorm. Ik ben ook wel echt benieuwd naar ‘het proces’, haha. Bij mij heeft het ook behoorlijk lang geduurd tot ik tevreden was over m’n brows. En nog altijd vind ik dat het beter kan!

  Reply
 • xxxcharr

  26/11/2012

  Wauw geweldige inspiratie!xxx

  Reply
 • Sophia

  26/11/2012

  Wenkbrauwen kunnen zoveel doen voor je gezicht! Soms zie je op straat van die meisjes met zwarte oogpotlood lijntjes als wenkbrauwen, brrrr… Nee, doe mij maar mooie, volle, natuurlijke wenkbrauwen! :)

  Reply
 • Hanna

  26/11/2012

  Ikzelf epileer alleen de echt vreemd uitstekende haartjes onder mijn natuurlijke wenkbrauwvorm en de haartjes die enigzins geneigd zijn tot een monobrow, voor de rest laat ik ze helemaal natuurlijk intact! Liefs!

  Reply
 • Marieke

  26/11/2012

  Leuk artikel! En ik ben het er helemaal mee eens dat wenkbrauwen heel belangrijk zijn in je gezicht. Ik heb zelf hele lichte wenkbrauwen, maar ik merk dat ik, nu ik ze heb geverfd, een minder groot voorhoofd heb en een iets ‘sprekender’ gezicht! Ik ben benieuwd naar je tutorial :D

  Reply
 • Renate

  27/11/2012

  Leuk artikel! Ik heb van mezelf best wel dikke zwarte wenkbrauwen – wat ik persoonlijk ontzettend lelijk vind! Er zijn echt grenzen haha, dus toen ik 12 was ben ik naar een schoonheidsspecialiste geweest die mijn wenkbrauwen een beetje dunner geëpileerd heeft en ik was er heel tevreden mee TOT ik zelf ging epileren haha. Ze waren toen zo dun dat het gewoon voort lelijk was! Dus ik ben ze nu weer dikker aan het laten groeien en ik heb bijna de dikte bereikt die ik wil, yeah!

  Reply
 • Fijne en handige tips! Ik heb in de 90-er jaren veel te veel geplukt, allang dubel en dik spijt van dus teken nu altijd bij!

  Reply
 • Gerrianne

  27/11/2012

  Oh love! Bij sommige denk ik nu echt van, eh, waarom kan ’t niet bij mijn wenkbrauwen?! Staat te streng or whatever. Nu wil ik wat anders, ha ha! Oká, het heeft me geïnspireerd, maar experimenteren laat ik even achterwege, ha ha ha!

  Reply
 • beautyblogangelique

  27/11/2012

  Ben zo benieuwd naar je filmpje<3 laat maar snel komen haha

  Reply
 • Teri

  28/11/2012

  Groot fan van de wat vollere wenkbrauwen! Nu is het wel een kwestie met wat ieder persoon mee staat maar zo’n mooie volle wenkbrauw kan echt mijn aandacht trekken :). Zelf epileer ik mijn wenkbrauwen ook, maar echt het minimum!

  Reply
 • Just a Girl ...

  28/11/2012

  Ik hou van mooie volle wenkbrauwen ,, ik heb ze zelf wel eens best dun gehad, maar daar wil ik niet meer naar terug !!
  Ik ben nu nog een beetje aan het ‘sparen’ en ik ben al mooi op weg naar wat vollere wenkbrauwen ;)
  Leuk artikel !!

  Liefs, Maaike

  Reply
 • hereismai

  28/11/2012

  ik vind wenkbrauwen echt zoo belangrijk! volle wenkbrauwen zijn echt mooi! ligt aan je gezichtsvorm

  Reply
 • newfashionlifestyle

  02/12/2012

  Ik ben zelf naar een beautyzaak geweest en heb ze daar laten doen, vind ze zo mooier en professioneler.

  XO

  Reply
 • bla bla bla

  15/07/2013

  helpp!! ik heb mijn wenkbrauwen helemaal verpest, vorm is lelijk, persoonlijk vindt ik ze te dun en te kort . ik wil beetje dikkere wenkbrauwen maar weet niet hoe het moet. mag ik aub wat tips?? :(

  Reply
  • CynthiaKoning

   23/07/2013

   Je kan ze bijtekenen met een potlood, of juist met wenkbrauwpoeder. Stop met epileren of haal alleen de haartjes weg die je echt wilt verwijderen. Kam ze omhoog, teken desnoods met een wit potlood de vorm van de brow die jij wilt hebben en epileer dan pas de haartjes weg. Good luck! Bekijk anders hier nog de video voor how to je wenkbrauwen bijtekenen, maar hij is al aardig verouderd. Binnenkort komt er een nieuw deel online!

   Reply

Geef een reactie