Mijn favoriete make-up looks door de jaren heen..

In 7 jaar tijd heb ik bijna zo’n 1000 make-up looks geproduceerd, waarvan een percentage niet eens mijn blog heeft gehaald. Laten we de mislukte make-up looks niet vergeten, haha! Vorige week maandag kwam het beruchte artikel online, namelijk dat ik stop met bloggen en vroeg wat jullie nog graag wilde zien, waaruit kwam dat men nieuwsgierig was naar mijn favoriete looks van mijzelf!

favoriete make-up looks

Laat ik voorop stellen dat het gaat om een willekeurige volgorde inclusief jaargetallen die door elkaar h een lopen, maar we trappen af met een all-time favorite, namelijk de look van London Grammar. Wie had gedacht dat ik mijn eyeliner zou inruilen voor meer highlighter? En een neutrale kleur op de lippen. Het is maandenlang mijn signature look geweest!

favoriete make-up looks

In 2015 kon ik mijn geluk niet op toen ik kreeg te horen dat Amerika het homohuwelijk legaliseerden, waardoor het nu ook mogelijk is om in elke staat van het land te trouwen! Dit moest gevierd worden met een uitbundige look inclusief waterverf wat enorm in mijn ogen prikten, haha! #worthit

favoriete make-up looks

Altijd als ik naar deze look kijk, dan word ik vrolijk, maar geloof mij, dat was ik niet toen ik in de make-up zat. Ik was écht zwaar over de zeik, maar ik presenteer goed onder druk en vooral als ik gebruik kan maken van mijn emoties, in dit geval pure haat en afgunst. Kleine hint, stay tuned voor mijn debuut expositie. Anyway, blauw, geel en groen, altijd een gouden combinatie.

favoriete make-up looks

Waar blijft die eyeliner? Serieus, het hek was van de dam, want zo’n zachte oranje tintje op de ogen zie je niet vaak. Helemaal niet in zo’n natuurlijke variant, haha! Dit was één van mijn eerste Meets Cynthia’s in de 2018, namelijk Nicole Ritchie. Opnieuw iets wat ik hierna vaker ben gaan dragen, mede dankzij de simpelheid en snelheid waarmee ik de look kon neerzetten. Besides all that, EYEBROWS ON FLEEK. MY GAWD.

favoriete make-up looks

Soms doen make-up looks uit 2012 mij echt verbazen, want dit was niet eens zo heel verkeerd! De luchtige foundation, de lichte wenkbrauwen en het zongebruinde vlak op mijn borstkas. Ja, ik was verbrand. En ja, ik droeg een v-hals. Een oude look die ik al eerder had gemaakt maar in een nieuw jasje wilde steken, maak kennis met Déjà Vu.

favoriete make-up looks

Het was een uitprobeersel met een gaaf eindresultaat, alleen de volgende dag was het wat minder. Roze oogleden, overal roze stippen en roze lipstick wat niet tussen mijn wimpers vandaan wilde. Meet HOT, HOT, HOT PINK. Opnieuw de wenkbrauwen die kaarsrecht erop zaten, de frisheid van het kleurcontrast met mijn blauwe ogen. Deze look doet mij ook altijd herinneren aan de periode dat ik volledig voor mijn kunst koos.

favoriete make-up looks

Een combinatie van artistieke make-up gecombineerd met special effects make-up speciaal voor Halloween. De schaduw rondom mijn botstructuur, het intense bloed wat druipt over de freaky mond, maar ook de gekleurde lenzen. Het was in oktober 2016 al een favo, maar nog steeds kijk ik hier met veel liefde op terug! O ja, dit was ook een make-up look mede geïnspireerd door Saints Row!

favoriete make-up looks

Het was één van de eerste keren dat mijn nepwimpers er redelijk goed opzaten, maar ook dat ik zeer tevreden was met de algehele make-up look. Geïnspireerd door Ke$ha die toentertijd explodeerde met bijhorende glitters en wel.

favoriete make-up looks

Mijn favoriete parel alle tijden! Turkoois in de ooghoeken, een koninklijke blauw onder de ogen en gewoon een pin up versie aan de bovenkant met een setje nepwimpers. Het was ooit mijn birthday look wat uitgroeiden tot een make-up look die zich jarenlang had vastgeroest op mijn gezicht doordat je er ontzettend veel kanten mee op kan, maar ook vanwege mijn liefde voor de blauwtinten.

favoriete make-up looks

Naast de blauw met groen hierboven hoort ook Summertime Brightness bij deze haat-reeks aan make-up looks, maar dat zie je ook redelijk terug in mijn gezichtsuitdrukking. Neonblauw, neon roze, felpaars en een hint van blauw met gewoon een subtiel glansje op de lippen, omdat het kan.

favoriete make-up looks

De allereerste Meets Cynthia van 2013 werd meteen in een donker regenboogjasje gestoken, maar weet je hoe trots ik was hoe de look zich had uitgepakt? Ook staat mij nog bij dat KillerColours toen deze look had geliked op Instagram, jaren later volgt ze mij, liked ze meerdere foto’s en ik fangirl nog steeds, haha.

favoriete make-up looks

Ik houd ervan om te matchen, vandaar dat er oranje terugkomt in mijn blouse, blush, highlighter en ooglook. Speciaal voor Koningsdag maakte ik de look de dag der Koningen! Ook een look die een langere tijd bleef verschijnen in mijn persoonlijk leven, vooral omdat het een compleet iets anders was.

favoriete make-up looks

Altijd al willen weten hoe ik eruit zag als man.. and damn, I look GOOD. Als je bekend bent met de app genaamd Choices – guilty pleasure, I’m not ashamed of it! – dan zal je misschien de gozer herkennen, aangezien ik Zig gebruikt heb als inspiratiebron. Mijn wenkbrauwen waren ook weer uitmuntend. Jeetje, lekker behaard, mooie fijne haartjes en wat robuust.

favoriete make-up looks

Hier en daar was ik al bezig met de kunstzinnige make-up looks, maar dankzij Dom ging ik een stapje verder. Van vloeibare lipsticks tot aan lipglosses, schmink, nepbloed, niks is meer te gek. Het was zo’n all-in moment en het eindresultaat mag er wezen. Ik was voornamelijk pissed off over zaken die er speelden, waar onrechtvaardigheid en doorgestoken kaart een deel in uitmaakten.

favoriete make-up looks

Glitters, regenboogkleuren en staan voor de LGBT community, dat is waar het allemaal omdraait in de maand juni. Artistiek, all over the place en mijn support look speciaal voor Pride Month! De turkooizen schmink wat royaal is verspreid, de overdosis aan glitters en de kunstzinnige touch eraan, do I need to say more? FAV!

favoriete make-up looks

In al die jaar vind ik het nog steeds lastig om bruine tinten te combineren met mijn gele ondertoon, vooral omdat dit op de foto’s zo verkeerd kan uitpakken. Vloeken als de neten, oh, niet te zuinig. Hier niet, en mijn oogschaduw is echt tot op de laatste hijs van een sigaret uitgerookt. Een heftige lipstick en schattige buns. Wekenlang droeg ik de bruine smokey eyes als everyday look! Trouwens, wenkbrauwen on point.

favoriete make-up looks

Mijn neefje vroeg ooit aan mij of ik een make-up look wilde namaken. Zo’n overdreven gephotoshopte Tumblr foto inmiddels zonder eigenaar – super jammer tho! – met een kleurcontrast waar je U tegen zei, but I kinda nailed it! En dat voor 2013! Regenboog tinten met een turkooizen ombre dip dye in mijn haar. Zo zomers, maar ook best intens voor toentertijd en behaalde meteen een challenge.

favoriete make-up looks

Ik had echt zo’n knallende periode, want het was hartje zomer, ik had last van de haat-reeks hierboven, maar daarvoor creëerde ik wel de beste make-up looks die ik jaren later nog steeds geweldig vind. Intens, een gewaagde combinatie en best extravagant. Nog een leuk weetje, deze look verscheen ook op een dating site. Thanks voor de persoon die het kwam melden!

favoriete make-up looks

Ze was opkomend en ineens ontplofte zij in Amerika, namelijk onze Esmee Denters! Ze maakte een nummer met Justin Timberlake en daaruit haalde ik een sensuele make-up look die ik nog weleens in mijn dagelijkse looks heb gebruikt dankzij de smokey eyeliner.

favoriete make-up looks

En toen kruiste ik de inner corner wings! Mijn hart ging in de zomer sneller kloppen, aangezien Rookie Blue altijd in de warme periode hun seizoenen lanceerden waar Charlotte Sullivan in speelde. Op de rode loper verscheen zij met deze make-up look, ik was meteen om. Sowieso de diversiteit dan de gemiddelde look die je zal zien op het witte doek, maar hallo, die wings aan de binnenkant! YAAAAS!

favoriete make-up looks

Winged eyeliners, ik was altijd een fan, maar toen ze terugkwamen in een smokey variant was ik er dol op! Een Pinterest look die ik combineerde met een beetje van mijzelf voor deze ultieme sexy look. Oh, dit was mij toch een exemplaar die ik vaak kopieerde in 2013, vooral als ik zin had in iets simpels. De donkere rand rondom mijn ogen, veel licht eromheen met een donkere kersrode tint op de lips.

favoriete make-up looks

Bloed, we kunnen niet zonder, maar in mijn geval is dat een tikkeltje extremer. Ditmaal ging ik speciaal voor Valentijnsdag in een bloed look met bloedspetters wat diende als oogschaduw op de oogleden. Ja, dit plakte enorm, maar alles voor de foto.. en de avond daarna, want ik had afgesproken met mijn broeders. Nee, ze keken niet op, haha.

favoriete make-up looks

Kim Veenstra straalde op de cover van de Glamour met een unieke make-up look. Perzik tinten met een roodroze ondertoon aan de bovenkant en een diepblauwe kleur daaronder. Het was één van mijn succesvolle eerste looks in de Meets Cynthia ooit, aangezien deze afkomstig is uit maart 2012. Het glansje op het middelste gedeelte van mijn oogleden had ik zelf gecreëerd door daar een zalmkleurige pigment te plaatsen voor een denderend resultaat. Ik was zo trots!

favoriete make-up looks

Sowieso maakte ik elk jaar met de Gay Parade in Amsterdam een bijpassende looks, van mijn drag queens tot aan de regenboogvlag die ik de laatste keren liet terugkeren. Een masker gemaakt van oogschaduw, potloden, eyeliners, lipsticks, glitters, flakes en all that jazz. Mijn upper body suit heeft enorm lang geduurd vanwege het blenden van de kleuren, maar met de achtergrond erbij.. zo blij mee, zo trots!

favoriete make-up looks

Natuurlijk sloeg ik door in mijn inner corner wings, want dat is wat ik doe. Als ik inspiratie heb, dan ga ik, dat gold ook voor Peacock. Weer die turkooizen highlighter in mijn ooghoeken, écht een signature shade van mij + een all time favorite van de INGLOT. Deze look droeg ik ook in één van de video’s die ik filmde met Naab!

favoriete make-up looks

favoriete make-up looks

favoriete make-up looks

favoriete make-up looks

favoriete make-up look

Over doorslaan gesproken, mijn cut creases van de afgelopen decembermaand waren ook.. heftig. Het ging goed, waarom niet gebruik maken van de situatie? Het lukte mij voorheen niet om een strakke lijn te trekken, maar in het einde van 2017 veranderde daar iets in. De ene cut crease naar de ander ging eruit met lovende resultaten!

favoriete make-up looks

Smokey eyes, zoals ik al eerder zei, hoe rokeriger, hoe mooier, maar ook hoe langer je er mee bezig bent, alleen het resultaat.. MIND-BLOWING. Een ijzige look geïnspireerd door Tyra Banks met een neutrale lipstick inclusief een metallic finish, redelijk aangezette contour en een flinke dosis aan highlighter. I was so living for it!

favoriete make-up looks

Van intens tot aan veel werk naar iets nudes met weinig minuten op de klok, gewoon een volledige glow, want dat gaat boven do. Deze is afkomstig uit 2017, toevallig droeg ik deze nog afgelopen zaterdag, maar dan in combinatie met een donkerrood op de lippen. Je kunt er lekker mee variëren, van zowel de lipsticks als de highlighters en de matte of glans versie.

favoriete make-up looks

Mijn allerlaatste make-up look gaat naar één van mijn eerste make-up looks die mij nog bijstaat als de dag van gisteren. Echt zo’n knallende make-up look die ook wat leven in de brouwerij bracht, omdat men dit niet gewend was, maar ook zo trots als een pauw, geen filters, geen photoshop, maar gewoon goede pigmentatie en als ik het goed heb, het NYX Jumbo Pencil. Maak kennis met de oranje look die ik toevallig ook droeg met Koninginnedag toentertijd, genaamd Sunset.

Een trip down memory lane, wat een belevenis! Het is bizar om te zien wat ik in de tussentijd heb geproduceerd, maar ook de diversiteit, de ontwikkeling en de fases waar ik doorheen ging. Mijn favoriete make-up looks op een rij van 2011 tot 2018, van zowel mijn eerste periode tot aan mijn laatste, artistiek of juist heel natuurlijk, Meets Cynthia’s, mannelijke varianten, noem maar op, ik heb het waarschijnlijk een keer gedaan!

Wat is jouw favoriete look aller tijden?


2 Comments

 • Jeroen.

  07/06/2018

  Die gay Parade look blijft een topper…..zo mooi!

  Reply
 • Irma

  12/06/2018

  Ah ja wat een memories!
  Ik vind sowieso al je looks van Gay Pride, Gay Parade, Pride Month fantastisch! Those colors!
  Ik vind je rode artsy look ook te gek!
  En I love love love dat je hier ook looks uit 2012 en 2013 tussen zet! <3

  Reply

Geef een reactie